Sağlık Bakanlığı bünyesinde 2027 yılında 31 bin 54 sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmî Gazete'de yayımlandı. Personelin 25 bin 955'i uzman tabip, 5 bin 61'i tabip olacak. Kararın Malatya'daki sağlık kurulu
Sağlık Bakanlığı bünyesinde 2027 yılında 31 bin 54 sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmî Gazete'de yayımlandı. Personelin 25 bin 955'i uzman tabip, 5 bin 61'i tabip olacak. Kararın Malatya'daki sağlık kuruluşlarını da ilgilendiren personel ihtiyacı açısından önem taşıdığı değerlendirilirken, illere göre dağılım henüz açıklanmadı.
Sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve personel temininde güçlük yaşanan bölgelerdeki ihtiyaçların karşılanması amacıyla 2027 yılında uygulanacak sözleşmeli sağlık personeli istihdamına ilişkin karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla, Sağlık Bakanlığı bünyesinde 31 bin 54 sözleşmeli sağlık personelinin istihdam edileceği hizmet birimleri belirlendi.
17 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan 2026/339 sayılı karar, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesini amaçlıyor.
En Fazla Kontenjan Uzman Doktorlara
Karara göre istihdam edilecek personelin büyük bölümünü doktorlar oluşturacak. Toplam 31 bin 54 kişilik personel dağılımında 25 bin 955 uzman tabip ve 5 bin 61 tabip yer alacak.
Diğer kadrolar ise 25 sağlık memuru, 9 ebe, 2 hemşire, 1 diyetisyen ve 1 sağlık teknikeri olarak belirlendi.
31 Bin 40 Personel Yataklı Tedavi Kurumlarında
Personelin görev yapacağı hizmet birimleri de kararda ayrıntılı olarak açıklandı.
Buna göre 31 bin 40 personel yataklı tedavi kurumlarında, 7 personel ilçe sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezlerinde, 6 personel sağlık evlerinde, 1 personel ise acil sağlık hizmetlerinde istihdam edilecek.
Yeni düzenlemenin özellikle sağlık personeli temininde güçlük yaşanan bölgelerde hizmet kapasitesinin desteklenmesine katkı sağlaması hedefleniyor.
Malatya'ya Kaç Personel Ayrılacak?
Türkiye genelinde uygulanacak karar, 6 Şubat depremlerinin ardından sağlık altyapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğü Malatya açısından da önem taşıyor.
Malatya'daki kamu hastaneleri, ilçe sağlık kuruluşları ve diğer sağlık birimlerindeki personel ihtiyaçlarının karşılanması açısından yeni istihdam düzenlemesinin nasıl uygulanacağı merak ediliyor.
Ancak yayımlanan kararda Malatya'ya özel personel kontenjanı açıklanmadı. Bu nedenle kentte kaç doktor ve diğer sağlık personelinin istihdam edileceği henüz belli değil.
Başvuru Tarihleri Açıklanmadı
2027 yılında uygulanacak düzenleme kapsamında sözleşmeli personel istihdam edilecek hizmet birimleri ve personel sayıları belirlenirken, başvuru takvimi ve başvuru şartlarına ilişkin ayrı bir duyuru yapılmadı.
Personel alımına ilişkin sonraki aşamalarda Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamaların takip edilmesi gerekiyor.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İstanbul Valiliği, boşalan makam için yasal sürecin başlatıldığını ve meclisin salı günü saat 10.00’da toplanacağını açıkladı. Valilik, Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın 31 Temmuz’da yürütülen rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında tutuklandığını ve İç
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeliğinden ayrılarak belediye başkanlığı görevini bağımsız olarak sürdürme kararı aldığını duyurdu. Aras, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP üyeliğinden istifa ettiği
Siyonist işgal ordusu, Lübnan'ın güneyinde hava saldırıları, topçu bombardımanı ve bombalama saldırıları gerçekleştirdi. İşgalciler bu saldırılarla eş zamanlı olarak, askeri araçlarla sınır kasabası Kfar Şuba'nın eteklerine doğru sızma gerçekleştirdi. Lü
İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik çalışma yürüttü. Yatırım vaadiyle bir vatandaşı mağdur ederek yaklaşık 1 milyon 538 bin 500 TL haksı
Ulusal Bağımsız Seçim ve Sınır Komisyonu, takvimin ülkenin anayasası ve ulusal seçim yasasına uygun olarak hem parlamentonun iki meclisi hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerini kapsadığını belirtti. Komisyon ayrıca, 1 Kasım'da yapılacak seçimlere kadar sürece
İstanbul'da son üç gündür etkisini gösteren yoğun yağışlar ve meydana gelen su baskınları, kentin altyapı kapasitesini ve afetlere karşı dayanıklılığını bir kez daha gündeme getirdi. Özellikle yoğun yapılaşmanın bulunduğu bölgelerde yağmur suyunun tahliye
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kamboçya Başbakanı Hun Manet'i Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde kabul etti. Kabulde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başda
Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, İznik’te yaşayan bazı kişiler tarafından WhatsApp üzerinden “İznik” isimli bir grup oluşturulduğu belirlendi. Yapılan incelemelerde, İznik-Yenişehir güzergâhında gerçekleştir
İran, ABD'nin olası yeni saldırılarına karşı hava savunmasını güçlendirdi
UNICEF: Ateşkesin başlamasından bu yana Gazze'de 340'tan fazla çocuk öldürüldü
03Şile'de sel ve su baskınlarına karşı alınan tedbirler değerlendirildi
04Siyonist firmanın 'sıfır tıklama' kötü amaçlı yazılım saldırısı küresel güvenlik riski oluşturuyor
05Isparta'da tarım işçilerini taşıyan minibüs ile çekici çarpıştı: 17 yaralı
06Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonlarında 13 kişi tutuklandı
07Bakan Göktaş, Sarıyer'deki sel bölgesinde incelemelerde bulundu
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor