MENÜ

5 kırsal mahallenin yol yapım çalışmalarında sona gelindi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ile koordineli olarak 5 kırsal mahallede 36 milyon 500 bin TL maliyetle başlattığı yol yapım çalışmalarında sona yaklaştı.Muğla Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım konforunu artırmak amacıyla b

Yayınlanma: 15 Ekim 2025 14:53 Güncelleme: 16 Ekim 2025 07:43
5 kırsal mahallenin yol yapım çalışmalarında sona gelindi
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ile koordineli olarak 5 kırsal mahallede 36 milyon 500 bin TL maliyetle başlattığı yol yapım çalışmalarında sona yaklaştı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım konforunu artırmak amacıyla başlattığı yol yapım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Menteşe ilçesindeki İkizce, Kozağaç, Çırpı, Yerkesik ve Çiftlik mahallelerini kapsayan projede, toplam 36 milyon 500 bin TL’lik yatırımla yürütülen çalışmaların büyük bir kısmı tamamlandı.
Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinde İkizce ve Kozağaç Mahallelerini birbirine bağlayan 2 bin 700 metrelik yol ile Çırpı-Maden Ocağı arasındaki bin metrelik yolda zemin düzenleme, plentmiks temel serimi ve birinci kat sathi kaplama imalatlarını tamamladı.
Kozağaç-Baraj yolunda ise 16 bin metrelik zemin düzenleme ve plentmiks temel serimi çalışmaları tamamlanırken, ekipler sahada birinci kat sathi kaplama imalatına devam ediyor.
Çiftlik ve Yerkesik mahallelerini birbirine bağlayan 7 bin metrelik güzergâhta da plentmiks temel serimi çalışmaları sürüyor. Bu etapta temel çalışmalarının ardından sathi kaplama imalatına başlanacak.
Mahalle sakinleri çalışmalardan memnun
İkizce Mahallesi sakinlerinden Fahri Demirel, "Yolumuz yenilendiği ve genişletildiği için çok mutluyuz. Eskiden iki araç yan yana zor geçiyordu. Büyükşehir Belediyemiz ve Menteşe Belediyemiz sağ olsunlar güvenli bir yola kavuşmamızı sağladı."
Kozağaç Mahallesi sakinlerinden Çağdaş Bozkurt, "Orman yangınları döneminde kesim aşamasında yolumuz yıpranmıştı ve kullanılmaz haldeydi. Bu yıl yaptığımız talep doğrultunda Büyükşehir Belediyemiz ve Menteşe Belediyemiz yenileme çalışmalarına başladı. Çalışmaların çoğu tamamlandı. Kavaklıdere ile Merkez bağlantısı için kestirme bir yol oldu. Yeni yapılan yollar sayesinde hem güvenli seyahat edeceğiz hem de zaman kazanmış olacağız."
İkizce Muhtarı Çakı: "Büyükşehir belediyemiz üst yapı çalışmalarını tamamladı"
İkizce Mahalle Muhtarı Fatih Çakı, "Yolumuz önceden çok dar ve kışın kullanılamaz hale geliyordu. Menteşe Belediyemiz yolumuzun alt yapısını, Büyükşehir Belediyemizde üst yapı çalışmalarını tamamladı. Yolumuz çok güzel oldu ve rahatladık. Bu çalışmayla Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’ın kırsala verdiği önemi bir kez daha görmüş olduk. Ahmet Başkanımıza ve Gonca Başkanımıza teşekkür ederiz." dedi.
Çırpı Muhtarı Şanlı: "Yolumuz yenilenince tozdan, çamurdan kurtulduk"
Çırpı Mahalle Muhtarı Mehmet Şanlı, "20 yıldan beri taş ocağına kadar olan yolumuz kötü durumdaydı. Köylülerimiz bu yoldan çok şikayetçiydi. Yol kenarındaki zeytin ağaçları ve evler tozdan çok etkileniyordu. Seçim sürecinde yol yenileme talebimizi Ahmet Başkanımız ve Gonca Başkanımıza ilettik. Başkanlarımızda yolun yapılmasını sağladılar. Yolumuz yenilenince tozdan, çamurdan kurtulduk. Ahmet Başkanımız ve Gonca Başkanımıza mahallemiz adına çok teşekkür ederim." diye konuştu.
Çiftlik Mahalle Muhtarı Recep Nuri Öztürk şu şekilde konuştu:
"Yolumuz taşlı ve araçların güvenli ilerlemesine engelleyecek şekildeydi. Yağmur yağdığı zaman özellikle kullanılmaz hale geliyordu. Ekipler yolumuzu bitirmek için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar bitince güvenli bir yola kavuşacağız. Ahmet Başkanımız kırsala önem veriyor ve bizi yalnız bırakmıyor. Ahmet Başkanımız ve Gonca Başkanımıza bu çalışma için teşekkür ederiz."
İnşaat Mühendisi Aydın: "Yol Yapım Çalışmalarımızda Sona Yaklaşıyoruz"
Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşler Dairesi Başkanlığında görevli İnşaat Mühendisi İpek Dela Aydın, "Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Menteşe Belediyesi ile koordineli yürüttüğümüz kırsaldaki 5 mahallemizde toplam 36 milyon 500 bin liralık yatırım ile başlattığımız yol yapım çalışmalarımızda sona yaklaşıyoruz.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın Muğla’mızın her noktasında vatandaşlarımıza güvenli ve konforlu bir ulaşım sunmak adına başlattığı çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz." dedi.
Başkan Aras: "Günlük yaşamını kolaylaştırıyor ve kırsalın kalkınmasına katkı sağlıyoruz"
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Muğla’mızın her köşesine eşit hizmet götürmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Kırsal mahallelerimizde vatandaşlarımızın güvenli, konforlu ve hızlı bir şekilde ulaşım sağlaması en büyük önceliklerimizden. Muğla’mızı mahalle mahalle, sokak sokak, insanımızla iç içe bir anlayışla yönetiyoruz.
Menteşe’de yürüttüğümüz bu çalışmalarla hem bölge halkımızın günlük yaşamını kolaylaştırıyor hem de kırsalın kalkınmasına katkı sağlıyoruz. Mahalle muhtarlarımızla, belediyelerimizle ve vatandaşlarımızla güçlü bir dayanışma içindeyiz. Muğla’mızın her köşesinde ilçe belediyelerimiz ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz." dedi.
ETİKETLER: kırsal, mahallenin, yol, yapım, çalışmalarında
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Kamu katılım bankaları tek çatı altında birleşiyor 

Kamu katılım bankaları tek çatı altında birleşiyor 

Resmî açıklamaya göre, kamu sermayeli katılım finans kurumlarının tek çatı altında toplanmasını hedefleyen stratejik adımın ilk aşaması 7 Ekim’de imzalanan pay devir sözleşmeleriyle tamamlandı. Bu hamleyle sektörün rekabet gücünün artırılması ve katılım f

İnşaat maliyet endeksi ağustosta yıllık yüzde 29,59 arttı

İnşaat maliyet endeksi ağustosta yıllık yüzde 29,59 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre inşaat maliyet endeksi, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 2,04, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29,59 arttı. Aylık bazda malzeme endeksi

Döviz kurlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Küresel piyasalarda dolar endeksi ve ABD tahvil getirilerindeki gerilemeye karşın yurt içi döviz piyasasında yukarı yönlü hareket dikkat çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la görüşmelere ilişkin açıklamaları ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz pol

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Ekonomi ve Finansta Milli Vizyon Zirvesi’nde konuşan Şimşek, sermaye piyasalarında sistemik bir risk bulunmadığını vurgulayarak, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunanların hukuk önünde tüm mal varlıklarıyla hesap vereceğini söyledi. Toplamda 2 bin 900’e yak

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Küresel piyasalarda yatırımcıların odağı Fed'in para politikası kararlarına çevrilirken, altın fiyatlarında da faiz beklentilerinin etkisi hissediliyor. Fed'in eylül toplantısına ilişkin tutanaklar, yıl sonundan önce yeni bir faiz artışının gündeme gelebi

Döviz piyasasında dolar 49,20 lirayı aştı

Döviz piyasasında dolar 49,20 lirayı aştı

7 Ekim 08.33 itibarıyla doların alış fiyatı 49,1910 lira, satış fiyatı 49,2025 lira oldu. Doların günlük değişimi yüzde 0,06 olarak kaydedildi. Euro ise güne yüzde 0,23 düşüşle başladı. Euro 55,2437 liradan alınırken 55,3070 liradan satılıyor. İngiliz ste

Karahan, Meclis'te ekonominin yol haritasını anlatacak

Karahan, Meclis'te ekonominin yol haritasını anlatacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 28. Dönem 5. Yasama Yılı'nın ilk haftasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun konuğu olacak. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında bugün toplanacak. Karahan'ın toplant

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
14
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
13
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
13
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
8
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
6
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3