Darende’de 1500’lü yıllarda Osmanlı döneminde inşa edilen Tarihi Yusuf Paşa Bedesteni, restore edilerek kadın girişimcilerin hizmetine sunuluyor. Tarihi yapıda faaliyet gösterecek 30 iş yerinin açılışı 22 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Malaty
Darende’de 1500’lü yıllarda Osmanlı döneminde inşa edilen Tarihi Yusuf Paşa Bedesteni, restore edilerek kadın girişimcilerin hizmetine sunuluyor. Tarihi yapıda faaliyet gösterecek 30 iş yerinin açılışı 22 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek.
Malatya’nın Darende ilçesinde bulunan ve yaklaşık 500 yıllık geçmişe sahip Tarihi Yusuf Paşa Bedesteni, yeniden hayat buluyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen tarihi yapı, Darendeli kadın girişimcilerin üretimlerini sergileyeceği ve satışa sunacağı önemli bir ticaret merkezi olarak hizmet verecek.
Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, tarihi bedestenin açılışının 22 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirileceğini belirterek tüm vatandaşları programa davet etti.
Bedestende 30 kadın girişimciye ait iş yerinin faaliyet göstereceğini ifade eden Başkan Bozkurt, projenin hem kadın istihdamına hem de ilçe turizmine önemli katkılar sunacağını söyledi.
Bozkurt, “Darende turizmine katkı sağlayacak, kadın girişimcilerimizin üretimlerini sergileyeceği bedestenimizi vatandaşlarımızın hizmetine açıyoruz. Burada tamamen el emeği ve ev yapımı ürünler satışa sunulacak. İşletmelerimiz kadın kooperatifi üyeleri tarafından işletilecek.” dedi.
Tarihi Yusuf Paşa Bedesteni’nin 1500’lü yıllarda Osmanlı döneminde inşa edildiğini hatırlatan Bozkurt, yapının geçmişte farklı amaçlarla kullanıldığını belirtti. Bir dönem Somuncu Baba Külliyesi bünyesinde değerlendirilen tarihi yapının daha sonra atıl durumda kaldığını ifade eden Bozkurt, belediye olarak yaptıkları girişimler sonucunda Vakıflar Genel Müdürlüğü ile kiralama işlemlerini tamamladıklarını kaydetti.
Restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ilçeye kazandırılan tarihi bedestenin, hem kültürel mirasın korunmasına hem de yerel ekonominin canlanmasına katkı sağlaması hedefleniyor.
Başkan Bozkurt, “Yaklaşık 500 yıllık tarihi mirasımızı yeniden ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bedestenimizin Darende’mize hayırlı olmasını diliyor, tüm hemşehrilerimizi açılışımıza bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen
Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s
Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar
Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği
Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı
Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi
Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı
Mülki İdare Amirleri atama kararnamesi yayımlandı
Kocaeli'de uyuşturucu suçundan aranan hükümlü yakalandı
03Uşak'ta uyuşturucu operasyonlarında 16 şüpheli tutuklandı
04Hakkında 63 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
05Adalet Bakanı Gürlek: Gençleri uyuşturucu maddeden uzak tutmamız lazım
06Özel program ve proje okullarına yönetici görevlendirme sonuçları açıklandı
07Kocaeli'de 10 yıl hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük