Emekli öğretmen Müjdet Avcı, 51 yıl sonra eski öğrencilerinin sürpriz ziyaretiyle duygusal anlar yaşadı; yarım asrı aşan buluşmada hem anılar tazelendi hem de vefa örneği sergilendi. Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan Ziya Gökalp İlkokulu’nun emekli
Emekli öğretmen Müjdet Avcı, 51 yıl sonra eski öğrencilerinin sürpriz ziyaretiyle duygusal anlar yaşadı; yarım asrı aşan buluşmada hem anılar tazelendi hem de vefa örneği sergilendi.
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan Ziya Gökalp İlkokulu’nun emekli öğretmeni Müjdet Avcı, 51 yıl sonra eski öğrencileri tarafından evinde ziyaret edildi. Yarım asrı aşan süre sonra karşısında öğrencilerini gören Avcı, büyük mutluluk yaşadı ve duygusal anlar yaşadı.
Eski öğrencilerinin sürpriz ziyaretiyle gözyaşlarına hâkim olamayan Avcı, “Öğrencilerim beni sanki her sabah sınıfa giriyorlarmış gibi hissettirdi. Çok duygulandım, hepsini çok seviyorum” dedi.
1968 yılında Niğde Öğretmen Okulu’ndan mezun olan Müjdet Avcı, meslek hayatına Doğanşehir Polat Kasabası’nda başladı. Daha sonra Ziya Gökalp ve Sümer İlkokulu’nda görev yaptı. Yaklaşık 33 yıl boyunca görev yapan Avcı, binlerce öğrenci yetiştirerek Malatya eğitimine önemli katkılar sundu.
“Hakkı ödenmez bir öğretmendi”
Ziyarete katılan öğrenciler, duygu dolu sözlerle öğretmenlerine minnetlerini dile getirdi.
Öğretmenlerinin tüm öğrencilerini çok sevdiğini belirten İsrafil Çatalkaya, “Bugün birçok arkadaşımızın devlet kademelerinde görev yapmasında onun emeği büyüktür” ifadelerini kullandı. Gafar Göçer ise, aldıkları eğitimin temelinde Müjdet Hocanın disiplini ve sevgisinin olduğunu söylerken, Mehmet Korkmaz da, “Hazreti Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözü aklıma geliyor. Biz de hocamızın öğrettiklerine bağlı kalıyoruz” diye konuştu.
Farklı şehirlerde yaşayan öğrenciler görüntülü arama ile ziyarete eşlik ederken, bu mesajlar Avcı’yı yeniden duygulandırdı. Müjden Hoca’nın öğrencilerinden Cahit Arıca da, “51 yıl sonra öğretmenimizi ziyaret etmek büyük bir onurdu. Anılarımızı tazeledik, hocamızın elini öperek hayır duasını aldık” dedi.
Vefat Eden Sınıf Arkadaşları Unutulmadı
Ziyarette yıllar önce hayatını kaybeden bir sınıf arkadaşları da rahmetle anıldı. Bu anma sırasında Avcı gözyaşlarını tutamayarak, “Her bir öğrencim benim için çok kıymetliydi. Aramızda olmayanları da kalbimde yaşatıyorum” ifadelerini kullandı.
“Öğretmenlik bir ömür sürer”
Duygu dolu buluşma hakkında konuşan Avcı, “Öğretmenlik mesleğinin bir ömür boyu süren etkisini bugün bir kez daha hissettim. Öğrencilerimle gurur duyuyorum” dedi.
Yarım asır sonra gerçekleşen bu özel ziyaret, öğretmenlik mesleğinin sadece sınıfla sınırlı olmadığını; yıllar boyunca gönüllerde iz bırakan manevi bir yolculuk olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Uganda'da eski Savunma Kuvvetleri Komutan Yardımcısı emekli Korgeneral Peter Elwelu'nun yakalanması, ülkede ordu içindeki gerilim ve olası iktidar geçişine ilişkin soru işaretlerini artırdı. Ordu, haftalar süren aramanın ardından Elwelu'nun ülkenin doğus
Şırnak İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışma kapsamında, Bahçelievler Mahallesi Maden Afet Konutlarında tandır evi ve taş ocak yapımı tamamlandı. Özellikle kadınların talebi doğrultusunda hayata geçirilen çalışma, mahalle sakinlerinin kullanımına a
İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Cumhuriyet başsavcılıkları koordinesinde 21 ilde nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik operasyonlar gerçekleştirildiğini duyurdu. İl emniye
Uzaktan ele geçirilen sıcaklık kontrol sistemleri nedeniyle tonlarca gıda ürününün bozulduğu, zararın milyonlarca avroya ulaştığı bildirildi. Uzmanlar, eski yazılımlar ve yetersiz siber güvenlik önlemlerinin saldırılarda etkili olduğuna dikkat çekti. Avru
Taşköprü Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince eş zamanlı operasyon düzenlendi. Uyuşturucu veya uyarıcı madde satışı yapma ve uyuşturucu madde kullanımını kolaylaşt
Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi 159. Sokak’ta belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilen metruk yapı yıkımlarının ardından ortaya çıkan moloz ve hafriyatın olduğu yerde bırakılması tepkilere yol açtı. Yıkım çalışmalarının
Elazığ Valisi Dr. Numan Hatipoğlu, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Narkotik Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerince son 25 günde gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. İl genelinde çeşitli suçlarda
ABD'de ara seçimlerin sonuçları, Donald Trump'ın ikinci döneminin geri kalanında siyasi dengeleri değiştirecek bir tablo ortaya çıkardı. Cumhuriyetçilerin iki yıldır kontrolünde tuttuğu Kongre'nin her iki kanadında da çoğunluk Demokratlara geçti. Böylece
Şanlıurfa'da tırın çarptığı traktör şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Kudüs Gücü Komutanı Kani: Direniş, önemli darbeler indirebilecek birleşik bir cephe oluşturdu
03ABD, İran'la ilgili yaptırımlarını genişletti
04Almanya'da bir eyaletin ekonomi bakanı otelde ölü bulundu
05İzmir'de 35 düzensiz göçmen yakalandı
06Afyonkarahisar ve Adana’da gece saatlerinde deprem
07Türkşeker 42 kadrolu personel alımı yapacak
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Göztepe A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor