MENÜ

6. Edremit Kitap Fuarı’nın 4. günü

Balıkesir Edremit Belediyesi’nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile düzenlediği 6. Edremit Kitap Fuarı, etkinliklerin yoğun katılımla devam ettiği 4. gününde, edebiyat, tarih, sanat ve toplumsal konuları ele alan bir dizi sö...

Yayınlanma: 23 Ağustos 2024 15:10 Güncelleme: 05 Eylül 2025 05:11
6. Edremit Kitap Fuarı’nın 4. günü

Balıkesir Edremit Belediyesi’nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile düzenlediği 6. Edremit Kitap Fuarı, etkinliklerin yoğun katılımla devam ettiği 4. gününde, edebiyat, tarih, sanat ve toplumsal konuları ele alan bir dizi söyleşi ve imza günüyle konuklarını ağırladı. Katılımcılar, fuarın atmosferinde kitapların büyüleyici dünyasında yolculuk yaparken, çeşitli etkinliklerde önemli yazar ve sanatçılarla bir araya gelme fırsatı buldu.
Günün ilk etkinliğinde, Tarihçi Sinan Kahyaoğlu, Kuva-yi Milliye kenti olarak bilinen Edremit’in tarihine ışık tuttu. Edremit’in geçmişten bugüne uzanan tarihi yolculuğunu anlatarak, bu toprakların kültürel ve sanatsal zenginliklerine değindi. Katılımcılar, Edremit’in Kuva-yi Milliye Hareketi’ndeki rolünü ve tarih boyunca bıraktığı izleri Kahyaoğlu’ndan dinlerken, bölgenin kültürel mirasına dair derinlemesine bilgi edindi. Söyleşi sonunda, Kahyaoğlu’na teşekkür plaketi Edremit Belediyesi Meclis Üyesi Necmiye Simliova tarafından takdim edildi.
Edremit Kitap Fuarı’nde günün ikinci programında Eğitimci ve Yazar Cemil Yavuz’u ağırladı. Edremit ÇYDD Kurucu Başkanı olarak tanınan Yavuz, “Cumhuriyet’in Kalbinden Vurulduğu Yer” adlı kitabını merkez alan söyleşisinde, Cumhuriyet’in karşı karşıya kaldığı tehlikeleri ve tarihsel süreçteki kritik anları katılımcılarla paylaştı. Yavuz’a, bu anlamlı söyleşinin ardından teşekkür plaketi Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer tarafından sunuldu.
Sinemamızın sevilen oyuncusu Aydan Şener, ilk kitabı “Kadına Dair” ile Edremit Kitap Fuarı’nda sevenleriyle buluştu. Kadınların toplumsal sorunlarından hayvan haklarına, kişisel yaşamından kariyerine kadar geniş bir yelpazede düşüncelerini paylaşan Şener, tüm içtenliğiyle katılımcıların sorularını yanıtladı. Söyleşi sonunda, izleyiciler arasından iki kişiye kitabını hediye eden Şener’e teşekkür plaketi Edremit Belediyesi Meclis Üyesi Muharrem Döğer tarafından verildi.
Günün bir diğer etkinliğinde, gazeteci ve yazar Sinan Akyüz, okuyucularıyla bir araya geldi. Roman yazarlığının inceliklerini anlattığı söyleşide, yazarlık sürecinde dikkat ettiği hususları ve yeni yazarlara önerilerini paylaştı. Akyüz’e, bu değerli paylaşımlarının ardından plaketini, Önceki dönem Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam takdim etti.
CHP Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu PM Üyesi, Önceki Dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, tüm gelirini öğrencilere burs verilmesi için Edremit Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamak üzere kaleme aldığı “Deniz Gezmiş Kahramandır” adlı kitabını imzalayarak, fuar katılımcılarıyla buluştu.
Belgesellerin usta yönetmeni Nebil Özgentürk, Edremit Kitap Fuarı’nda büyük usta Nazım Hikmet Ran’ı anmak üzere hazırladığı “NAZIM” belgeselini katılımcılara sundu. Özgentürk’ün usta anlatımıyla izleyiciler, Nazım Hikmet’in yaşamı ve edebi mirası üzerine hüzünlü bir yolculuğa çıktı. Belgeselin ardından, Nazım Hikmet’i canlandıran oyuncu Şahin Sancak’ın sürpriz katılımıyla, program Nazım şiirleriyle renklendi. Etkinlik sonunda Özgentürk’e teşekkür plaketi Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş tarafından verildi.
Gazeteci Balçiçek İlter, “Herkes sevmenin peşinde sevilmenin değil. Oysa aşk emek ister” diyerek başladığı söyleşisinde, güçlü kadınlar ve aşk üzerine düşündürücü bir konuşma yaptı. İlter, güçlü kadınların ardındaki derin duygusal dünyayı kendi penceresinden anlattı ve kabuğunu kırabilen tüm kadınlara Edremit’ten selam gönderdi. Söyleşi sonunda İlter’e teşekkür plaketi Edremit Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Sarıtaş tarafından takdim edildi.
Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker ve Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin’in katılımıyla gerçekleşen panelde, “Edremit’te Tarım, Turizm, Kamuculuk ve Kalkınma Modeli” masaya yatırıldı. Panelde, bölgenin tarım ve turizm potansiyeli, geçmişten bugüne yaşanan gelişmelerle birlikte değerlendirildi. Diker ve Çetin, Edremit’in tarım, turizm ve kalkınma modelinin nasıl olması gerektiğini tüm ayrıntılarıyla anlattılar. Panelin sonunda katılımcılara plaketleri Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş tarafından takdim edildi.
Türk Sanat Müziği ses sanatçısı ve ud virtüözü İsmail Hakkı Fencioğlu ile tamburi Özata Ayan, Edremit Kitap Fuarı’nda sahne aldı. Muhteşem performanslarıyla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatan sanatçılar, fuarın atmosferini müziğin büyüsüyle birleştirerek geceyi sonlandırdı. Bu anlamlı etkinlik, izleyicilerden tam not aldı.
6. Edremit Kitap Fuarı’nda etkinlikler zengin programıyla devam ediyor. Yazarlar, sanatçılar ve tarihçilerle dolu dolu etkinlikler 25 Ağustos Pazar gününe kadar Altınlum Fuar alanında devam edecek.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden Peygamber Efendimiz’in doğumu anısına anlamlı yarışma

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden Peygamber Efendimiz’in doğumu anısına anlamlı yarışma

Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde, Peygamber Efendimez’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına, Türkiye genelinde ‘Yapay Zeka ile Dijital İçerik Geliştirme Projesi’ hayata geçiriliyor.Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Gen

Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi gençlerin buluşma merkezi oldu

Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi gençlerin buluşma merkezi oldu

Aydın’ın Didim ilçesinde 1996 yılında gönüllü emeğiyle kurulan kütüphane, bugün binlerce gencin eğitim ve buluşma merkezi haline geldi.Didim Belediyesi Halk Kütüphanesi, 1996 yılında gönüllülerin özverili katkılarıyla kuruldu. Aradan geçen yıllar içinde s

Saruhanlı’da deve güreşlerine binlerce vatandaş akın etti

Saruhanlı’da deve güreşlerine binlerce vatandaş akın etti

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Saruhanlı Deve Güreşleri Festivali", yoğun katılım ve büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden getirilen 90 devenin mücadele ettiği festival, binlerce vatandaşı bir araya get

Aşağiçobanisa’da Şalvar Gecesi coşkusu

Aşağiçobanisa’da Şalvar Gecesi coşkusu

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle Aşağıçobanisa Mahallesi’nde düzenlenen Şalvar Gecesi etkinliği, sıcak ve samimi atmosferiyle unutulmaz anlara sahne oldu.Mahalle kültürünü yaşatmayı, komşuluk bağlar

Balıkesir’de kurbanlık satışları başladı

Balıkesir’de kurbanlık satışları başladı

Burhaniye ilçesinde, kurban bayramına iki ay kala kurbanlık satışları başladı. Kurbanlıklarda büyük baş hisseleri geçtiğimiz yıl, 25-35 bin lira arasında değişirken, bu yıl 40-45 bin lira isteniyor Küçükbaşlarda geçtiğimiz yıl 10-15 bin lira arasında deği

Niksar Kalesi zamana meydan okuyor

Niksar Kalesi zamana meydan okuyor

Tokat’ın Niksar ilçesinde bulunan kale binlerce yıllık geçmişi, çok katmanlı yapısı ve eşsiz manzarasıyla zamana meydan okuyarak bölgenin en önemli tarihi ve turistik değerlerinden biri olmayı sürdürüyor.Niksar ilçesinde bulunan Niksar Kalesi, binlerce yı

Minik yetenekler sahne aldı, bahar şenliği renkli geçti

Minik yetenekler sahne aldı, bahar şenliği renkli geçti

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mezitli Çocuk Kampüsünde düzenlediği ve tüm çocuk kampüslerinin katkısıyla hazırlanan ‘Bahar Şenliği’, çocukların sahnelediği gösteriler ve renkli etkinliklerle coşku dolu anlara sahne oldu.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi

Kars’ta son Osmanlı Konağı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Kars’ta son Osmanlı Konağı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Kars’ta Osmanlı döneminden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Ahmet Tevfik Paşa Konağı, yıllardır süren ihmal nedeniyle yıkılma noktasına geldi. Tarihi miras niteliği taşıyan konağın maketinin müzede sergilenmesine rağmen, asıl yapının sahipsiz bı

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
73
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
59
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
54
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
48
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
40
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
32
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
32
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
31
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
29
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
27
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
27