MENÜ

6 Şubat Deprem Şehitleri Taziye Evi Açıldı: Birlik Ve Dayanışma Vurgusu Öne Çıktı

Göztepe Mahallesi’nde, MAGİNDER Başkanı Salih Karademir tarafından yaptırılan 6 Şubat Deprem Şehitleri Taziye Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan protokol üyeleri, eserin sadece taziye hizmeti değil sosyal ve kültürel faaliyetler için

Yayınlanma: 27 Nisan 2026 16:53 Güncelleme: 27 Nisan 2026 15:11
6 Şubat Deprem Şehitleri Taziye Evi Açıldı: Birlik Ve Dayanışma Vurgusu Öne Çıktı

Göztepe Mahallesi’nde, MAGİNDER Başkanı Salih Karademir tarafından yaptırılan 6 Şubat Deprem Şehitleri Taziye Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan protokol üyeleri, eserin sadece taziye hizmeti değil sosyal ve kültürel faaliyetler için de kullanılacağını vurguladı.

Battalgazi ilçesi Göztepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanan taziye evi, yoğun katılımla gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Programa Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Mahallemizin önemli bir ihtiyacı karşılandı”

Programda ilk olarak söz alan Göztepe Mahalle Muhtarı Bilal Yerli, mahallede uzun süredir hissedilen taziye evi eksikliğinin giderildiğini belirterek, “Bu bölgemizde taziye yerimizin çok büyük bir eksikliği vardı. Sağ olsun belediye başkanımızın girişimleri ve hayırsever iş insanımız Salih Karademir’in katkılarıyla mahallemize güzel bir eser kazandırıldı. Emeği geçen herkese mahallem adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Malatya’ya vefa borcumuz var”

Karademir ailesi olarak taziye evinin yapımını üstlenen Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir ise yaklaşık 8-9 aylık bir çalışmanın ardından eserin tamamlandığını ifade etti. Konuşmasına protokol üyelerine ve katılımcılara teşekkür ederek başlayan Karademir, projede emeği geçen herkese minnettar olduklarını söyledi.

Deprem sonrası Malatya’nın yeniden ayağa kalkma sürecine dikkat çeken Karademir, “6 Şubat’ı yaşadık, Allah bir daha yaşatmasın. Devletimizin ve yöneticilerimizin gayretiyle yaralar sarılıyor. Bizler de iş insanları olarak bu şehri unutmadık. Malatya’ya bir vefa borcumuz var. Bu şehir eski günlerine kavuşana kadar sahada olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Taziye evine verilen ismin anlamına da değinen Karademir, “Kendi ismimizi vermedik. 6 Şubat’ı unutmamak için bu esere o günün hatırasını yaşatacak bir isim verdik. Bu eser sadece bir yapı değil, aynı zamanda bir hatıradır” ifadelerini kullandı.

Karademir ayrıca projeye katkı sunan kişi ve kurumlara da teşekkür ederek, “Bu eser birlik ve beraberliğin ürünüdür. Allah herkesten razı olsun” dedi.

“Taziye evleri sosyal yaşamın merkezi olacak”

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ise yaptığı konuşmada, Malatya’da taziye evi ihtiyacının uzun yıllardır hissedildiğini belirtti.

Vatandaşların taziye süreçlerinde zor şartlar altında misafir ağırladığını ifade eden Taşkın, “Yazın sıcak, kışın soğuk şartlarda çadırlarda taziye kabul ediliyordu. Bu durum Malatya’ya yakışmıyordu. Biz bu ihtiyacı görerek önce belediye olarak örnek bir taziye evi yaptık. Ardından hayırseverlerimizi sürece dahil ettik. Bu çağrıya ilk karşılık verenlerden biri de Salih kardeşimiz oldu” dedi.

Taziye evlerinin sadece cenaze hizmetleri için kullanılmayacağını vurgulayan Taşkın, “Burası bir kültür evidir. Kadınlarımız burada kurs görebilecek, mahalle toplantıları yapılacak, kamu kurumları ihtiyaç duyduğunda kullanabilecek. Çok amaçlı bir yaşam alanı oluşturuyoruz” diye konuştu.

“Hedef 104 mahalleye yaymak”

Battalgazi genelinde taziye evi projelerinin sürdüğünü ifade eden Taşkın, “Şu anda 8 farklı noktada inşaatlarımız devam ediyor. Yıl sonuna kadar bu sayıyı artırarak kullanılmayan köy okullarını da köy konağına dönüştürmek suretiyle hedefimizi büyütüyoruz. Uzun vadede ise 104 mahallemizin tamamında bu tür kültür evlerini hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Deprem sonrası yeniden yapılanma süreci

Konuşmasında 6 Şubat depremlerinin ardından yürütülen çalışmalara da değinen Taşkın, devletin tüm kurumlarıyla sahada olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımızın, valimizin, belediyelerimizin, muhtarlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın katkılarıyla büyük bir dayanışma örneği sergilendi. Malatya’da 100 binin üzerinde konut ve 13 bine yakın iş yeri inşa edildi. Şehrimiz yeniden ayağa kalktı” ifadelerini kullandı.

Rezerv alan çalışmalarının zorluğuna da değinen Taşkın, mahallelerin tahliyesinde vatandaşlarla güçlü bir iş birliği yürütüldüğünü belirterek, “En zor süreç alanları boşaltmaktı. Ancak muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın desteğiyle bu süreci huzur içinde tamamladık. Bugün modern mahalleler ortaya çıktı” dedi.

Dualarla açıldı

Yapılan konuşmaların ardından taziye evinin açılışı dualar eşliğinde gerçekleştirildi. Açılış sonunda ise Aşure ikramı gerçekleştirildi. Göztepe Mahallesi’ne kazandırılan taziye evinin, hem taziye hizmetlerinde hem de sosyal ve kültürel faaliyetlerde aktif şekilde kullanılması bekleniyor.

ETİKETLER: Şubat, Deprem, Şehitleri, Taziye, Evi
KAYNAK: Malatya Haber Ajansı

MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Bakan Işıkhan: SGK, e-Devlet’te En Çok Kullanılan Kurum Oldu

Bakan Işıkhan: SGK, e-Devlet’te En Çok Kullanılan Kurum Oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara’daki ATO Congresium’da düzenlenen 8. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı kapsamında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. SGK’nın e-Devlet sist

Bakan Çiftçi: Okul saldırısında 9 kişi hayatını kaybetti

Bakan Çiftçi: Okul saldırısında 9 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Kahramanmaraş’ta bir ortaokulda meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, 8’i öğrenci, 1’i öğretmen olmak üzere toplam 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 13 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Bakan Çiftçi,

Anadolu Şehirlerinde Dijital Spor İçeriklerinin Yükselen Popülaritesi

Anadolu Şehirlerinde Dijital Spor İçeriklerinin Yükselen Popülaritesi

Anadolu şehirlerinde dijital spor içerikleri neden hızla yayılıyor? Mobil uygulamalar, canlı veri ve sosyal medya spor izleme alışkanlıklarını nasıl değiştiriyor keşfedin.

Kümes Hayvancılığında Üretim Yıllık Arttı, Aylık Geriledi

Kümes Hayvancılığında Üretim Yıllık Arttı, Aylık Geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre kümes hayvancılığı üretimi Şubat ayında yıllık bazda yükselirken, bir önceki aya kıyasla tavuk eti ve yumurta üretiminde düşüş görüldü. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Şubat ayı kümes hayvancılığı

Siverek’te Lisede Silahlı Saldırı: Yaralılar Var, Özel Harekat Okulu Ablukaya Aldı

Siverek’te Lisede Silahlı Saldırı: Yaralılar Var, Özel Harekat Okulu Ablukaya Aldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir lisede silahlı saldırı düzenlendi. Yaralıların olduğu olayda okul tahliye edilirken, saldırganı etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı. Olay, Siverek ilçesine bağlı Hasan Çelebi Mahallesi’nde bulunan Ahmet Koy

Karın Germe Ameliyatı ile Sarkan Derilerden Kurtulma Rehberi

Karın Germe Ameliyatı ile Sarkan Derilerden Kurtulma Rehberi

Karın germe ameliyatı kişilerin hızlı kilo kaybı nedenlerle ortaya çıkan sarkmalar için uygulanan kalıcı çözümlerdir. Spor ve diyet her zaman fit görünme konusunda yardımcı olmayabilir.

Otomotiv İhracatında İlk Çeyrek Verileri Açıklandı

Otomotiv İhracatında İlk Çeyrek Verileri Açıklandı

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 2026 yılının ocak-mart dönemine ilişkin üretim, ihracat ve pazar verilerini kamuoyuyla paylaştı. Verilere göre, yılın ilk çeyreğinde otomotiv ihracatı adet bazında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15 oranında bir aza

Yemek Siparişinde Yeni Dönem

Yemek Siparişinde Yeni Dönem

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni düzenleme kapsamında yemek sipariş platformlarının restoranlardan aldığı tüm ücretler artık ayrıntılı şekilde gösterilecek. Bu kapsamda işletmeler; komisyon, lojistik, reklam ve görünürlük gibi h

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 03:57
Güneş 05:28
Öğle 12:29
İkindi 16:15
Akşam 19:21
Yatsı 20:46

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
74
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
67
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
65
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
55
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
51
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
51
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
42
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
37
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
36
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
33
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
31
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
28
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
28
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
28
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
26
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
20