Adana’da kendisini 7 defa bıçaklayarak ölümün eşiğine getiren kocasından 3 yıl sonra boşanabilen Dilek hemşire, boşanma zaferini balonlarla kutladı. Balonlara, ‘Yaşam hakkı, vicdan, umut’ gibi yazılar yazan Dilek hemşire, 20 uçan balonu gök...
Adana’da kendisini 7 defa bıçaklayarak ölümün eşiğine getiren kocasından 3 yıl sonra boşanabilen Dilek hemşire, boşanma zaferini balonlarla kutladı. Balonlara, ‘Yaşam hakkı, vicdan, umut’ gibi yazılar yazan Dilek hemşire, 20 uçan balonu gökyüzüne bıraktı.
3 çocuk annesi Hemşire Dilek Bibilik (42), 9 sene önce halı sahada çalışan Hüseyin Güven (43) ile evlendi. Çiftin bu evlilikten 2 çocuğu oldu. İddiaya göre, Hüseyin Güven, 3 sene önce Dilek Bibilik’in ilk eşinden olan 13 yaşındaki kızına yemeğe gelmedi diye bıçak çekip tehditler savurdu. Bunun üzerine Dilek hemşire, kızını alarak babasının evine götürdü ancak 2 küçük çocuğu daha olduğu için evine tekrardan dönmek zorunda kaldı.
Çift, önceki evlilikten olan çocuk yüzünden sürekli kavga etmeye başladı. Bunun üzerine de Dilek Bibilik çocuklarını korumak adına eşinden boşanmak istedi ancak kocası bir türlü boşanmayı kabul etmedi. 16 Mayıs 2020 tarihinde ise Dilek Bibilik, sabah nöbetten geldikten sonra korona virüs hastasına temas ettiği için çocuklarının yanına geçmeden odasına gitti.
7 bıçak darbesiyle yaraladı
Gün içinde eşiyle tartışan kadın, yine boşanmak istediğini söyledi. Bunun üzerine sinirlenen Hüseyin Güven mutfaktan aldığı bıçakla karısını çocuklarının gözü önünde 7 kere bıçakladı. Bıçaklarken de kadına ‘Sen toprağa, ben cezaevine gireceğim. Sevdin mi Dilek’ diye soran adam, daha sonra eşini komşularının arabasıyla hastaneye götürdü. Özel bir hastanede yaklaşık 1 ay boyunca tedavi gören kadın hayata tutundu. Hüseyin Güven ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öldürmeye teşebbüs suçundan Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Güven’e kasten yaralama suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Dilek Bibilik’in avukatı cezayı az bularak, Hüseyin Güven’in avukatı ise cezayı çok bularak davayı istinafa taşıdı. Ancak istinaf ise cezayı onadı. Dilek hemşireyi bıçaklayan koca ise pandemi nedeniyle 2021 yılının Mayıs ayında serbest bırakıldı.
Dilek hemşirenin boşanma zaferi
Dilek Bibilik ise eşinden boşanmak için 7. Aile Mahkemesi’ne dava açtı. Ancak mahkeme, çifti 3 sene sonra boşadı. Kendisini ölümün eşiğine getiren kocasından 3 yıl sonra boşanabilen Dilek hemşire, boşanma zaferini balonlarla kutladı. Balonlara, ‘Yaşam hakkı, vicdan, umut’ gibi yazılar yazan Dilek hemşire, 20 uçan balonu gökyüzüne bıraktı.
İhlas Haber Ajansı’na konuşan Dilek Bibilik, “Normal bir boşanma değildi. Benim için çok zor bir süreçti. Bir kadın olarak ruhen o kanlı ellerin üzerimden kalktığını hissediyorum. Şiddet ve zulmün olduğu bir yerde hiçbir kadın yaşayamaz. Benim gibi sıkıntısı olan kadınların hiçbiri umut yok demesin. Savaşmaya devam etsin. Evlatlarımız için savaşıyoruz. Bu balonlarında üstüne olması gereken duyguları yazdık. Bunları gökyüzüne bırakarak umutlarımızın bitmediğini göstermek istedim” ifadelerini kullandı.
“Ruhen bir rahatlama geldi, sevinçten ağladım”
Adliyeden çıktıktan sonra gözyaşı döktüğünü anlatan Bibilik, “Özellikle ruhen bir rahatlama geldi. Çünkü 3 yıldır sürekli mahkemeden çıkarken üzgün ayrılıyordum. Sonunda bitti diyerek sevinçten ağladım” dedi.
Dilek Bibilik’in avukatı Ali Özdemir ise sürecin zorlu olduğunu ancak hiç pes etmeden kazandıklarını vurguladı. Ayrıca Özdemir, mahkemenin çocukların velayetini kalıcı olarak anneye verdiğini, babanın ise çocukları görmesine izin vermeyen bir karar verdiğini söyledi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Yangın, öğle saatlerinde ilçeye bağlı Yeni Mahalle Urfa Caddesi'ndeki bir binada meydana geldi. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri merdiven sepet ile binada mahsur kalanları tahliye etti. Yangın s
Fethiye Mahallesi’nde çıkan yangının fark edilmesinin ardından bölgeye ekipler sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale başlatılırken, çalışmalara bir helikopter, 3 arazöz ve bir su tankeri katılıyor. Rüzgarın etkisiyle yangının yayılma riskine k
Batman merkeze bağlı Akuba köyü yolu üzerindeki Demirli Mezrası'nda bulunan bir ahırda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay ye
Zelenskiy, Fedorov’a yönelik kişisel yaklaşımının ise olumlu olduğunu savunarak "Mykhailo’ya karşı gerçekten olumlu bir tutumum vardı ve hâlâ var. Birlikte çok şey yaşadık." dedi. Ancak Ukrayna lideri, eski bakanın bazı konularda yanlış şeylere yöneldiğin
Göreve gelmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Ukrayna'ya gerçekleştiren Burnham'ın, diğer Avrupalı liderlerle birlikte "gönüllüler koalisyonu" olarak adlandırılan oluşumun toplantısına eş başkanlık etmesi bekleniyor. Kiev'e gelen isimler arasında Av
Umut Kervanı, 2026-2027 eğitim öğretim yılında öğrencilere destek olmak amacıyla Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Van’da da "Yarınlara Umut Ol" sloganıyla kırtasiye yardım çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Van’da önceden tespit edilen ihtiyaç sah
Tunus Ulusal Muhafız Birlikleri Genel İdaresi Sözcüsü Hüsameddin Cebabli, ülkenin güneydoğusundaki Medenin vilayetine bağlı Bengirdan açıklarında batan teknede bulunan Tunuslu düzensiz göçmenler için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Ceba
Kaza, Akmanlar köyü mevkiinde meydana geldi. Minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, biri ağır 11 kişi yaralandı. Haber verilmesi üzerine kaza mahalline ambulans, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık görevlileri
Eyüpsultan'da Mevlid Kandili coşkuyla kutlandı
Mevlid Kandili Konya'daki camilerde yoğun katılımla idrak edildi
03Toroslar'da Mevlid Kandili idrak edildi
04Davet ve Gençlik Hareketi mevlid programlarını parklara taşıdı: 16 noktada salavatlar yükseldi
05DMM: Hiçbir kirli plan ve odak amacına ulaşamayacaktır
06HAMAS: Batı Şeria'daki siyonist saldırılar Filistinlilerin direniş ve kararlılığını artıyor
07ABD'nin İran'ı ekonomik olarak kuşatma planı: Tahran'dan alternatif kanallar
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Galatasaray A.ş.
Samsunspor A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Kocaeli̇spor
Beşi̇ktaş A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Arca Çorum Fk
Eyüpspor
Tümosan Konyaspor
Erzurumspor Fk