Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:28 Doğa harikası şelalede hafta sonu yoğunluğu08:12 ’Narkoçelik-14’ operasyonlarında 322 kilogram uyuşturucu madde ve 135 bin a...07:55 Mersin’de 37 ekiple eş zamanlı asayiş uygulaması07:53 Zehir Tacirlerinin Oluşturduğu Yerel Suç Örgütlerine, Uyuşturucu Madde İmal...07:43 Yasa dışı bahis operasyonda 450 milyon TL para trafiği tespit edildi: 35 gö...06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi
Yerel 29 Mart 2024 - 14:45 Yorum: 0

80’lik Saruri Dede, kundura tamiriyle zamana direniyor

Tokat’ın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Sururi İşler ilerleyen yaşına rağmen ayakkabı tamirine devam ediyor. İlçede tek ayakkabı tamir ustası olan İşler, 12 yaşında başladığı 68 yıllık baba mesleği ile 5 çocuk büyüterek geçimini s...

80’lik Saruri Dede, kundura tamiriyle zamana direniyor

Tokat’ın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Sururi İşler ilerleyen yaşına rağmen ayakkabı tamirine devam ediyor. İlçede tek ayakkabı tamir ustası olan İşler, 12 yaşında başladığı 68 yıllık baba mesleği ile 5 çocuk büyüterek geçimini sağladı.
Tokat’ın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Sururi İşler, 12 yaşında iken babasının yanına giderek ayakkabı yapmayı öğrendi. 68 yıl boyunca bin 500’den fazla gelin damat ayakkabısı üreten İşler, babasının vefatıyla birlikte teknolojinin de gelişmesiyle ayakkabı üretimine son vererek tamir işine başladı. İlçenin tek ayakkabı tamircisi olan İşler, baba mesleğiyle 5 çocuğunu büyüttü. Zamana direnen İşler, ilerleyen yaşına rağmen hala ayakkabı tamiri işine devam ederek bir döneme damgasını vurmuş bir mesleğin son temsilcisi olarak anılıyor. İşler, küçük dükkânında zamanı ve teknolojiyi geride bırakarak, ustalıkla tamir ettiği ayakkabılarla müşterilerinin memnuniyetini kazanmaya devam ediyor.
12 yaşında babasının yanında gelin damat ayakkabısı dikerek mesleğe başladığını söyleyen Saruri İşler, “Mesleği babamın yanında öğrendim. Rahmetlik babam Zile ilçesinde öğrenmiş. Önce Tokat merkeze en son da Yeşilyurt ilçesine taşındık. 12 yaşımdayken ilkokulu bitirdikten sonra babamın yanında başladım. Damat ve gelin ayakkabısı yapıyorduk. Burada hiç yapmadıysak 2 bin gelin damat ayakkabısı yaptık. Babam vefat ettikten sonra tamirat işine başladım. Bu meslek sayesinde evimi geçindirdim ve 5 çocuk büyüttüm. Yaşlandım artık yaşım 80 oldu. Yorucu olmuyor. Oturduğum yerde vatandaşlarla hem sohbet ediyoruz hem de ayakkabılarını yapıyorum. Benim için de güzel oluyor” dedi.
Günümüzde 5 bine kadar ayakkabı fiyatının olduğunu söyleyen vatandaşlar ise İşler’e ayakkabılarını getirerek tamir ettirdiğini ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber