Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adana’da 82 kişinin öldüğü İhsan Bayram Sitesi C Blok ile ilgili bir belediye görevlisi hakkında soruşturma izni vermeyen kaymakamlığın kararı iptal edilerek soruşturma izni verildi. Avukat Nazan Akça Suba...
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adana’da 82 kişinin öldüğü İhsan Bayram Sitesi C Blok ile ilgili bir belediye görevlisi hakkında soruşturma izni vermeyen kaymakamlığın kararı iptal edilerek soruşturma izni verildi. Avukat Nazan Akça Subaşı, “Bu karar emsal olacak. Böylece bundan sonra belediye başkanından, denetim için kontrole giden memur dahi görevini düzgün yapacak” dedi.
6 Şubat depremlerinde Adana’nın Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi’ndeki İhsan Bayram Sitesi C Blok’un yıkılması nedeniyle 82 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi de yaralandı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, İhsan Bayram Sitesi C Blok’un yıkılmasıyla ilgili kamu görevlisi hakkında soruşturma izni istemiş, Seyhan Kaymakamlığı ise dönemin Seyhan Belediyesi eski İmar Müdürü Alim Erdoğan hakkında soruşturma izni vermemişti.
Eski imar müdürü hakkında soruşturma izni verildi
Soruşturma izni verilmemesi üzerine aynı sitede akrabalarını kaybeden avukat Nazan Akça Subaşı, Adana Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı’na itiraz edip, kamu görevlisi hakkında soruşturma izni verilmesini talep etti. İtirazları değerlendiren Adana Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi, Seyhan Belediyesi eski İmar Müdürü Alim Erdoğan hakkında soruşturma izni verilmesine karar verdi. Oy birliğiyle verilen kararda, şu ifadelere yer verildi:
"Ön inceleme raporu ve eki belgelerin incelenmesinden; 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem sonucu Huzurevleri Mahallesi 77201 Sokak No:1213 Çukurova/Adana ve yaralanmaların meydana geldiği, olay ile ilgili Adana adresindeki yapının yıkıldığı, ölüm Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında alınan ön bilirkişi raporunda hakkında soruşturma izni talep edilen belediye görevlilerinin sorumluluğunun bulunduğu yönünde tespit ve değerlendirmelerde bulunulduğu, bu duruma göre ilgililere isnat edilen fiilin, cumhuriyet soruşturması yapılmasını gerektirecek nitelik ve yeterlikte olduğu başsavcılığınca hazırlık anlaşılmıştır."
“Belediye görevlileri de soruşturulacak”
İhlas Haber Ajansı’na konuşan avukat Nazan Akça Subaşı, kararın emsal teşkil ettiğini belirterek, “İhsan Bayram Sitesi’yle ilgili müteahhit Celal Gül ve inşaat mühendisi Ferit Işık hakkında açılan davalar zaten devam ediyor. Ancak kamu görevlileriyle ilgili olarak önce ilgili kaymakamlıktan izin alınması gerekiyor. Ancak Seyhan Kaymakamlığı, belediye görevlileriyle ilgili soruşturma izni vermemişti. Bizde kaymakamlığın bu kararına karşı Adana Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi’ne dava açtık. Dava sonucunda ise savcılık aşamasında alınan raporlarda kusurları belli olması sebebiyle bu görevlilerin de soruşturulması gerekir denilerek kaymakamlığın kararını kaldırdı. Artık belediye görevlileri de soruşturulacak” ifadelerini kullandı.
“Çürük yapılarak müsaade edenler soruşturulsun”
Soruşturmanın derinleştirilmesi halinde birçok görevlinin soruşturulabileceğini vurgulayan Subaşı, “Şuanda 1 kişi gözüküyor ama bu soruşturma derinleştirildiğinde muhtemelen, dönemin belediye başkanına, dönemin diğer denetimini yapmayan kim varsa hepsine kadar yansıyacak. Dilerim diğer dosyalar içinde bu karar emsal olur. Görevini yapmayan, bu şekilde çürük yapılarak müsaade eden kamu görevlileri soruşturulsun” diye konuştu.
“Deprem değil, binalar öldürdü”
‘Deprem değil, bina öldürür’ diyen Avukat Nazan Akça Subaşı, daha sonra şunları söyledi:
“Bu karar emsal olacak. Böylece bundan sonra belediye başkanından, denetim için kontrole giden memur dahi görevini düzgün yapacak. Çünkü Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adana’da gördük ki deprem öldürmedi, binalar öldürdü. Bu kararlar emsal olacak ve herkes işini yapacak. Herkes denetimleri düzgün yaparsa hiç kimse deprem korkusu yaşamaz.”
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Avrupa'nın gösterge endeksi TTF'ye göre, doğalgaz fiyatı megawatt saat başına 86,2 euroya, yani 96,3 dolara ulaşarak yüzde 2,4 oranında arttı . Bu artış, ABD-işgalci rejimin İran'a karşı yürüttüğü savaş ve Hürmüz Boğazı'nda tankerlerin hedef alınmasıyla i
İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde kullanan, temin eden ve satan kişilere yönelik çalışma gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında 3 adet peçeteye emdirilmiş uyuşturucu madde, 5 adet uyuşturucu aparatı, 1 tabanca ve 3 ses fişeği ele geçirild
İzmir’in Ödemiş ilçesinde bir kahvehaneye düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi yaralandı. Olay, Bengisu Mahallesi Yavuz Selim Caddesi üzerindeki bir kahvehanede meydana geldi. İddiaya göre kahvehanede oturan H.I., motosikletle gelen ve aralarında husumet
Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucuyla mücadele kapsamında çalışma yürütüldü. Uygulama noktasında durdurulan otomobilde yapılan aramada 10 gram uyuşturucu madde ile 17 bin 600 kullanımlık peçet
İtfaiye Dairesi Başkanlığı Anamur İtfaiye Grup Amirliği ekiplerinin katılımıyla düzenlenen programda, yangınlara karşı alınması gereken tedbirler, yangın anında doğru davranış biçimleri ve yangın söndürme cihazlarının kullanımı uygulamalı olarak ele alınd
AKOM'un açıklamasına göre, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ile Orta Akdeniz kaynaklı yağışlı sistemlerin İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin büyük bölümünde etkili olması bekleniyor. İstanbul'da bugün aralıklarla görülecek yağışların gece saatleri
Konya Büyükşehir Belediyesi, Balık Hali’nde esnafın daha sağlıklı koşullarda çalışması, vatandaşların ise daha temiz ve rahat bir ortamda alışveriş yapabilmesi için başlattığı yenileme çalışmalarını tamamladı. Birçok alanda yapılan düzenlemelerle Balık Ha
Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürdü. Son bir haftada gerçekleştirilen faaliyetlerde farklı suçlardan haklarında arama kararı bulunan 594 kişi yakalanırken, hapis cezası bulunan 3 hükümlü
Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 80 işçi hastanelere başvurdu
Bayburt'ta inşaatlardan 120 bin liralık malzeme çalan şüpheli tutuklandı
03Kayseri'de trafik ihlallerine 65 bin lira ceza uygulandı
04İzmir'de 17 düzensiz göçmen yakalandı
05Kırıkkale'de 21 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
06Kocaeli'de motosikletlerin trafiğe çıkması yasaklandı
07İstanbul'da fırtına ve sağanak için saat verildi: 13 ilçeye dikkat
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor