MENÜ

A Milli Futbol Takımı, Gürcistan’ı konuk edecek

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri E Grubu 4. maçında yarın Koceali’de Gürcistan ile karşı karşıya gelecek.2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri E Grubu 4. maçında A Milli Futbol Takımı, yarın saat 21.45’te Kocaeli Stadyumu’nda Gürcistan i

Yayınlanma: 13 Ekim 2025 10:10 Güncelleme: 13 Ekim 2025 12:04
A Milli Futbol Takımı, Gürcistan’ı konuk edecek
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri E Grubu 4. maçında yarın Koceali’de Gürcistan ile karşı karşıya gelecek.
2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri E Grubu 4. maçında A Milli Futbol Takımı, yarın saat 21.45’te Kocaeli Stadyumu’nda Gürcistan ile mücadele edecek. Milliler, grupta 2 galibiyet, 1 mağlubiyet sonucunda aldığı 6 puanla 2. sırada bulunuyor. Gürcistan ise 1 galibiyet, 2 mağlubiyetle 3. sırada yer alıyor.
Ay-yıldızlılar, bu müsabakanın ardından 15 Kasım tarihinde Bursa’da Bulgaristan, 18 Kasım’da da deplasmanda İspanya ile mücadele edecek.

8. randevu
Türkiye ile Gürcistan bugüne kadar 4’ü resmi, 3’ü özel olmak üzere toplam 7 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda milliler 5 kez sahadan galip ayrılırken, 1 kez de mağlup oldu. 1 maç da berabere sona erdi. Bu karşılaşmalarda ay-yıldızlılar rakip fileleri 18 kez havalandırırken, kalesinde ise 8 gol gördü.
İki ülke son olarak 4 Eylül 2025 tarihinde Dünya Kupası elemelerinde rakip olurken, kazanan 3-2’lik skorla A Milliler oldu.

Millilerin 645. müsabakası
Milliler, 357’si resmi, 287’si özel olmak üzere toplam 644 karşılaşmaya çıktı. Kırmızı-beyazlılar geride kalan maçlarda 1’i hükmen olmak üzere 253 galibiyet elde ederken, 241 mağlubiyet ve 150 de beraberlik aldı. Türkiye, oynadığı karşılaşmalarda 887 gol kaydederken, kalesinde ise 923 gole engel olamadı.

Vincenzo Montella 27. maçında
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, millilerle bugüne kadar 19’u resmi, 7’si özel olmak üzere 25 müsabaka oynadı. Montella yönetimindeki ay-yıldızlılar, bu mücadelelerde 14 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 4 beraberlik aldı.

Barış Alper Yılmaz’ın cezası bitti
A Milli Futbol Takımı’nın grubun ilk maçında deplasmanda yaptığı Gürcistan karşılaşmasında kırmızı kart gören Barış Alper Yılmaz, cezasından dolayı İspanya ve Bulgaristan müsabakalarında forma giyemedi. Yılmaz, Teknik Direktör Vincenzo Montella’nın görev vermesi halinde Kocaeli’deki Gürcistan mücadelesinde oynayabilecek.

Berke Özer’in yerine Muhammed Şengezer
A Milli Futbol Takımı’nda, Bulgaristan maçında sol ayak bileğinden sakatlık yaşayan İrfan Can Kahveci aday kadrodan çıkarıldı. Bulgaristan karşılaşmasından sonra İstanbul’a dönüşte kaleci Berke Özer’in izinsiz olarak kamptan ayrılmasından sonra Özer’in yerine Başakşehir’den kaleci Muhammed Şengezer, aday kadroya dahil edildi.

Radu Petrescu düdük çalacak
Türkiye - Gürcistan karşılaşmasını Romanya Futbol Federasyonu’ndan Radu Petrescu yönetecek. Petrescu’nun yardımcılıklarını Radu Ghinguleac ile Ovidiu Artene yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi de Andrei Chivulete olacak. Müsabakada Catalin Popa VAR, Marcel Birsan da AVAR olarak görev yapacak.

Teknik Direktör Vincenzo Montella’nın aday kadroya davet ettiği futbolcular şöyle:
Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Galatasaray), Muhammed Şengezer (Başakşehir)
Defans: Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü (Fenerbahçe), Eren Elmalı (Galatasaray), Ferdi Kadıoğlu (Brighton & Hove Albion), Merih Demiral (Al-Ahli), Mert Müldür (Fenerbahçe), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Yusuf Akçiçek (Al-Hilal), Zeki Çelik (Roma)
Orta saha: Atakan Karazor (Stuttgart), Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Salih Özcan (Borussia Dortmund)
Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Deniz Gül (Porto), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Fenerbahçe), Oğuz Aydın (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Galatasaray)
ETİKETLER: Milli, Futbol, Takımı,, Gürcistan’ı, konuk
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Balıkesir’de 2025, Gençlik ve Sporun zirve yılı oldu

Balıkesir’de 2025, Gençlik ve Sporun zirve yılı oldu

2025 yılı, Balıkesir’de gençlik ve spor faaliyetlerinin kentin her bir noktasında hissedildiği, hareketin ve katılımın zirveye çıktığı bir yıl olarak kayıtlara geçti. Spor salonlarından yurtlara, gençlik merkezlerinden meydanlara, şehrin dört bir yanında

Kütahya’da potanın kraliçeleri Moymul Spor oldu

Kütahya’da potanın kraliçeleri Moymul Spor oldu

Kütahya basketbol altyapısının heyecan dolu müsabakalarına sahne olan U-18 Kızlar Ligi’nde sezonun şampiyonu Moymul Spor oldu. Kütahya Yeni Spor Salonu’nda oynanan final maçlarının ardından rakiplerine üstünlük sağlayan Moymul Spor’un genç kızları, şampiy

Bodrum’da 2025 plates ile uğurlandı

Bodrum’da 2025 plates ile uğurlandı

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen yoga ve pilates dersleri sürerken, yeni yıl öncesinde her iki branşın bir araya geldiği özel bir etkinlik gerçekleştirildi.Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından "Kendinle Buluş, Nefes Al, Güç

Sakaryaspor yeni teknik direktörü Hakan Kutlu’yu yapay zeka videosuyla açıkladı

Sakaryaspor yeni teknik direktörü Hakan Kutlu’yu yapay zeka videosuyla açıkladı

Teknik Direktör Serhat Sütlü’nün istifası sonrasında Sakaryaspor, Hakan Kutlu ile anlaşmaya vardı. Sakarya temsilcisi, yeni teknik direktörünü yapay zekayla yapılan video ile duyurdu.Trendyol 1. Lig takımlarından Sakaryaspor, Serhat Sütlü’den boşalan tekn

Fenerbahçe’de 2025 yılı böyle geçti

Fenerbahçe’de 2025 yılı böyle geçti

Fenerbahçe futbol A takımı 2025 yılında da şampiyonluk hasretini sonlandıramazken, Şampiyonlar Ligi’ne katılınamaması sonrası ise teknik direktör değişikliğine gidildi. Eylül ayında gerçekleşen seçimli genel kurulda Sadettin Saran başkan seçilirken, sarı-

7’de 7 yapan Osmanelispor liderliğini sürdürdü

7’de 7 yapan Osmanelispor liderliğini sürdürdü

Bilecik U16 Gençler Ligi’nde 7’de 7 yapan Osmanelispor liderliğini sürdürdü.Bilecik U16 Gençler Ligi’nde 7’inci hafta geride kalırken, oynanan 2 müsabakada 15 kez fileler havalandı. Haftanın açılış maçında Vitraspor kendi evinde Söğütspor’u 7-0’lık skorla

Karşıyaka’dan sol beke takviye

Karşıyaka’dan sol beke takviye

Karşıyaka, Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Denizli Akkonakspor forması giyen 2007 doğumlu genç sol bek Cumali Turhan’ı kadrosuna kattı.TFF 3. Lig 4. Grup’ta mücadele eden Karşıyaka, ara transfer döneminin başlamasıyla birlikte çalışmalarını hızlandırdı.

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı

Erzurum’da yapılacak olan "Spor Salonu ve Olimpik Yüzme Havuzu" yatırımı için Ankara’da imzalar atıldı.Erzurum’da yapılması planlanan 5 bin kişilik "Spor Salonu ve Olimpik Yüzme Havuzu" projesi yapım protokolü, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nda Gençlik ve

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
42
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
39
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
35
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
32
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
29
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
25
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
23
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
23
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
23
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
21
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
18
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
18
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
17
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
15
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
15
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
15
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
13
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
9