Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 05 Şubat 2023 - 18:38 Yorum: 0

ABD Adalet Bakanlığı, Memphis Polis Departmanı’na ilişkin incelemeye katılacak

ABD Adalet Bakanlığının, siyahi Tyre Nichols'un ölümünün ardından Memphis Polis Departmanı'na ilişkin başlatılan incelemeye katılacağı açıklandı.

ABD Adalet Bakanlığı, Memphis Polis Departmanı’na ilişkin incelemeye katılacak

ABD Adalet Bakanlığının, siyahi Tyre Nichols'un ölümünün ardından Memphis Polis Departmanı'na ilişkin başlatılan incelemeye katılacağı açıklandı.

ABD'nin Tennessee eyaletine bağlı Memphis şehrinde 7 Ocak'ta 29 yaşındaki siyahi Tyre Nichols'un polisler tarafından dövülmesinin ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesi ile ilgili soruşturma devam ederken, Adalet Bakanlığının, Memphis Polis Departmanı'na ilişkin başlatılan incelemeye katılacağı açıklandı. Memphis Belediye Başkanı Jim Strickland yaptığı yazılı açıklamada, Adalet Bakanlığının yanı sıra Uluslararası Polis Şefleri Birliği'nin de belediyenin Memphis Polis Departmanı'nın özel birimlerini ve güç kullanma politikalarını değerlendirmek için talep ettiği "bağımsız, harici bir incelemeye" katılacağını aktardı. Adalet Bakanlığı'nın incelemede, Toplum Odaklı Polislik Hizmetleri Ofisi ile yer alacağı belirtildi.

Ne olmuştu?

Nichols'ın 7 Ocak'ta Memphis şehrinde polisler tarafından dikkatsiz araç kullandığı gerekçesiyle durdurulmuş, ardından 5 polis tarafından feci şekilde dövülmüştü. Polisler tarafından ağır yaralanan siyahi genç, 10 Ocak'ta kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Siyahi gencin ölümüne yol açan 5 siyahi polis Tadarrius Bean, Demetrius Haley, Desmond Mills Jr, Emmitt Martin ve Justin Smith gözaltına alınmış, daha sonra kefaretle serbest bırakılmıştı. Görevlerinden ihraç edilen polisler, ikinci derece cinayet, nitelikli saldırı, nitelikli adam kaçırma, görevi kötüye kullanmayla suçlanmıştı. Soruşturma devam ederken Nichols'un ölümüyle ilgili 26 yaşındaki polis memuru Preston Hemphill'in de açığa alındığı bildirilmiş, Hemphill'in Nichols'u trafik ihlali iddiasıyla durduran polis memurlarından biri olduğu aktarılmıştı.

Memphis Polis Departmanı ise, Nichols'un ölümüne neden olan polislerin bağlı olduğu "SCORPION" (Akrep) biriminin kalıcı olarak kapatıldığını duyurmuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber