MENÜ

Adana’dan Irak’a doğrudan uçuş talebi

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Çukurova Havalimanı’ndan Irak’a doğrudan uçuşların başlatılması talebinde bulundu.Adana İl Oda ve Borsaları Müşterek Toplantısı, Adana’da faaliyet gösteren oda ve borsa başkanları, meclis başkanları, yönetim kurulu

Yayınlanma: 02 Ekim 2025 13:56 Güncelleme: 03 Ekim 2025 06:18
Adana’dan Irak’a doğrudan uçuş talebi
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Çukurova Havalimanı’ndan Irak’a doğrudan uçuşların başlatılması talebinde bulundu.
Adana İl Oda ve Borsaları Müşterek Toplantısı, Adana’da faaliyet gösteren oda ve borsa başkanları, meclis başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterlerin katılımıyla yapıldı. Adana Ticaret Odası (ATO) ev sahipliğinde, ATO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının divan başkanlığını ATO Meclis Başkanı İsmail Acı, başkan yardımcılığını ADASO Meclis Başkanı İsrafil Uçurum ile Ticaret Borsası Meclis Başkanı Osman Bağış yaptı.
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Adana’nın kalkınması ve yatırımların hızlanması için kentteki tüm kurumların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı. 41 bin üyesi ve 46 meslek komitesiyle sektörlerin sorunlarını düzenli olarak gündeme taşıdıklarını belirten Başkan Bayram, "Öncelikli sorunlarımız için oda başkanlarımız, meclis başkanlarımız ve milletvekillerimizle birlikte ilgili bakanlıklara giderek çözüm aramalıyız" dedi.
Başkan Bayram, Çukurova Havalimanı’ndan Irak’a doğrudan uçuşların başlatılmasının ihracatçılar için acil bir ihtiyaç olduğunu ifade etti.
Ceyhan OSB yatırımlarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini de vurgulayan Başkan Bayram, "Adana güçlü bir sivil toplum örgütlenmesine sahip. Eğer öncülük edersek, Gaziantep, Kayseri, Bursa gibi şehirlerin yaptığı gibi birlik içinde hareket ederek şehrimize daha fazla yatırım ve hizmet kazandırabiliriz" ifadelerini kullandı.

"Adana’nın ihracatı artıyor ama potansiyelin çok gerisinde"
Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana’nın Ocak-Ağustos dönemi ihracatının 1 milyar 979 milyon Dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. Kıvanç, "Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5 artış kaydedildi. Kimya sektörü 417,2 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer alırken, tekstil sektörü 326,2 milyon dolar, hububat sektörü ise 232,1 milyon dolarlık ihracatla öne çıktı. En fazla artış ise yüzde 143,9 ile madencilik sektöründe yaşandı. Bu tablo, Adana’mızın üretim ve ihracat gücünün artarak devam ettiğini ortaya koyuyor. Ancak biz bu rakamları yeterli bulmuyoruz. Adana’nın çok daha yüksek bir ihracat potansiyeli var ve önümüzdeki yıllarda bu rakamların çok daha üstüne çıkacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.
Başkan Kıvanç, kentin sanayi alanları açısından Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkat çekti. Kıvanç, "Türkiye genelinde sanayi alanlarının ülke yüzölçümüne oranı yüzde 0,36 iken Adana’da bu oran yüzde 0,45 seviyesindedir. Valiliğimiz öncülüğünde yürütülen çalışmalarla toplam 131 bin 690 dekarlık yeni yatırım alanı daha kente kazandırılacaktır. Bu yatırımlar tamamlandığında sanayi alanlarımızın oranı yüzde 1,38’e ulaşacak" ifadelerini kullandı.
Yeni yatırım alanları arasında Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, Kimya İhtisas OSB, AOSB genişleme alanı, Karataş Tarıma Dayalı İhtisas OSB’ler, Karaisalı ve Kozan OSB gibi önemli projeler bulunduğunu belirten Kıvanç, bu yatırımların Adana’nın üretim gücünü artıracağını vurguladı. Başkan Kıvanç, ayrıca şehrin lojistik altyapısına yönelik yatırımlara da değinerek, "Aksaray Yeni Çevre Yolu ve Pozantı-Ceyhan Otoyolu projeleri, Adana’yı İç Anadolu ve Marmara’ya kesintisiz bağlayacak. Bu projeler sayesinde zaman kayıpları ortadan kalkacak, şehrimiz lojistik açıdan daha da güçlenecektir" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na teşekkür eden Başkan Kıvanç, bu yatırımların yalnızca ulaşımda değil, ekonomik ve sosyal kalkınmada da yeni bir ivme kazandıracağını ifade etti.
ETİKETLER: Adana’dan, Irak’a, doğrudan, uçuş, talebi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

10 koyunla başlayan 4 çocuk annesinin en büyük hedefi çiftlik kurmak

10 koyunla başlayan 4 çocuk annesinin en büyük hedefi çiftlik kurmak

Cizre Dirsekli Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk annesi eski öğretmen Gülbahar Bağdur, evlatları gibi baktığı 250 koyunuyla her gün sabahın erken saatlerinde başladığı emeğini, kendi elleriyle ürettiği süt ve peynirlerle taçlandırıyor. Hayvancılığa ilk olarak

Şirketlere yönelik sermaye kaybı düzenlemesinin süresi 2028’e uzatıldı

Şirketlere yönelik sermaye kaybı düzenlemesinin süresi 2028’e uzatıldı

33396 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tebliğ değişikliğiyle, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 376’ncı maddesi kapsamındaki uygulamanın süresi uzatıldı. Düzenlemeye göre, henüz ifa edilmemiş yabancı para cinsi yükümlülüklerden kaynaklanan kur farkı za

Kamu katılım bankaları tek çatı altında birleşiyor 

Kamu katılım bankaları tek çatı altında birleşiyor 

Resmî açıklamaya göre, kamu sermayeli katılım finans kurumlarının tek çatı altında toplanmasını hedefleyen stratejik adımın ilk aşaması 7 Ekim’de imzalanan pay devir sözleşmeleriyle tamamlandı. Bu hamleyle sektörün rekabet gücünün artırılması ve katılım f

İnşaat maliyet endeksi ağustosta yıllık yüzde 29,59 arttı

İnşaat maliyet endeksi ağustosta yıllık yüzde 29,59 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin inşaat maliyet endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre inşaat maliyet endeksi, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 2,04, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29,59 arttı. Aylık bazda malzeme endeksi

Döviz kurlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Küresel piyasalarda dolar endeksi ve ABD tahvil getirilerindeki gerilemeye karşın yurt içi döviz piyasasında yukarı yönlü hareket dikkat çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la görüşmelere ilişkin açıklamaları ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz pol

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Fon katılımcılarının paraları bankalara aktarıldı 

Ekonomi ve Finansta Milli Vizyon Zirvesi’nde konuşan Şimşek, sermaye piyasalarında sistemik bir risk bulunmadığını vurgulayarak, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunanların hukuk önünde tüm mal varlıklarıyla hesap vereceğini söyledi. Toplamda 2 bin 900’e yak

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Eylülde en yüksek reel getiri DİBS'te, yıllıkta külçe altında gerçekleşti

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Altın fiyatlarında Fed baskısı: Gözler aralık toplantısında

Küresel piyasalarda yatırımcıların odağı Fed'in para politikası kararlarına çevrilirken, altın fiyatlarında da faiz beklentilerinin etkisi hissediliyor. Fed'in eylül toplantısına ilişkin tutanaklar, yıl sonundan önce yeni bir faiz artışının gündeme gelebi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
14
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
13
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
13
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
8
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
6
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3