Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 10 Mart 2023 - 08:28 Yorum: 0

Deprem korkusu, çadır ve uyku tulumuna talebi artırdı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından diğer illerde tedirgin olan vatandaşlar tedbir maksatlı çadır, uyku tulumu ve benzeri ürünleri...

Deprem korkusu, çadır ve uyku tulumuna talebi artırdı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından diğer illerde tedirgin olan vatandaşlar tedbir maksatlı çadır, uyku tulumu ve benzeri ürünleri satın almak için mağazalara adeta akın etti.

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve tüm Türkiye'yi yasa boğan depremler, doğal afetlerin acı bir gerçek olduğunu yaşattığı kayıplarla herkese yeniden hatırlattı. Yıkım 11 ilde yaşansa da manevi olarak 81 ili etkileyen depremlerin ardından vatandaşlar kendi tedbirlerini almaya başladı. Sivas'ta yaşayan vatandaşlar ise depremin ardından hayati bir ihtiyaç olduğu anlaşılan çadır, uyku tulumu ve mat gibi barınmamayı kolaylaştıracak malzemelere ilgiyi arttırdı. Yaşanan depremler öncesinde doğaseverler tarafından sıkça tercih edilen ürünler artık keyfi maksatlardan ziyade temel ihtiyaç olarak görülmeye başlandı.

Deprem korkusu satışları arttırdı

İşletmeci Alper Erdinç, insanlar depremin tedirginliğiyle çadır ve uyku tulumu gibi ürünlere yönelmeye başladığını söyleyerek, "Depremde insanlarımız akın akın yardım için koştular. Oldukça bir çadır, uyku tulumu ve mat talep eden oldu. Biz de elimizden geldiği kadar destek olduk. İnsanlar depremin tedirginliği olsa gerek bu tarz ürünlere yönelmeye başladı. Uyku tulumu ve çadır bu ara satışları biraz hareketli. Deprem döneminde bulamadık. Biraz zorluk yaşadık. Elimizdekini de bitirdik ama şu anda mevcudumuzu tamamladık. Talep eden oldukça fazla. Normal de kampla uğraşanlar ve balıkçılıkla uğraşanlar bu tarz ürünleri alır ama temel ihtiyaç olduğunu anladı insanlar. Ürünlerin bulunması gerektiğini, çadırın, uyku tulumunun ve matın aslında her evde bulunması gerekiyor. Talep davam ediyor. Ben de kendim için konuşayım. Tedirginlik olduğu için ben de evimde bulunsun diyerek çadırımı, uyku tulumumu falan aldım" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber