Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:17 Kontrolden çıkan otomobil duvara çarpıp yola savruldu: 1 ağır yaralı05:17 Kontrolden çıkan otomobil duvara çarpıp yola savruldu: 1 ağır yaralı03:32 İngiltere’de okul otobüsü devrildi: 1 ölü, 2’si ağır 21 yaralı03:30 Muş’ta silahlı ve sopalı kavga kamerada: Polis havaya ateş açtı03:15 BM Genel Sekreteri Guterres: "Kıbrıs’ta adım adım güven inşa ediyoruz"03:15 BM Genel Sekreteri Guterres: "Kıbrıs’ta adım adım güven inşa ediyoruz"01:49 Sinop’ta 8. Berkay Akbaş Sokak Basketbolu Turnuvası başladı01:38 "Tapulu arsam" diye yolu beton duvar ile kapatınca mahalleli isyan etti01:05 Devlet memurlarına yarı zamanlı çalışma hakkı Resmi Gazete’de01:05 Devlet memurlarına yarı zamanlı çalışma hakkı Resmi Gazete’de01:02 Türkiye ve 10 Arap ülkesi yayınladığı ortak bildiriyle İsrail’in Suriye’ye...01:02 Türkiye ve 10 Arap ülkesi yayınladığı ortak bildiriyle İsrail’in Suriye’ye...00:36 Piknik alanında ağacın dalı vatandaşların üzerine devrildi: 11 yaralı00:19 Denize atlayarak başını kuma çarpan genç hayatını kaybetti00:13 Samanlıkta çıkan yangın 3 eve sıçradı00:12 ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bruce: "ABD, İsrail’in Suriye’ye düzenlediğ...23:58 Hazırlık maçı: Fenerbahçe: 2 - Portimonense: 123:57 Küçükçekmece’de bir genç evinde ölü bulundu23:41 Van’da üç araç çarpıştı: 5 yaralı23:32 İsrail Süveyda’nın çevresine hava saldırısı düzenledi
Ekonomi 02 Temmuz 2025 - 10:15 Yorum: 0

Adana’da Yerinde Dönüşüm Projesi ile inşaatlar sürüyor

Adana’da 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında 500 bağımsız yapının inşaat süreci devam ediyor.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Temmuz 2023’te başlatılan Yerinde Dönüş...

Adana’da Yerinde Dönüşüm Projesi ile inşaatlar sürüyor

Adana’da 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında 500 bağımsız yapının inşaat süreci devam ediyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Temmuz 2023’te başlatılan Yerinde Dönüşüm Projesi, depremden etkilenen bölgelerde ev ve iş yerlerini yerinde dönüştürmek isteyen afetzedelere hibe ve kredi desteği sundu. Proje kapsamında konutlar için 750 bin TL hibe ve 750 bin TL’ye kadar faizsiz kredi, iş yerleri için 400 bin TL hibe ve 400 bin TL kredi, ayrıca her bağımsız bölüm için 40 bin TL proje desteği sağlandı. 30 Haziran projeler için son gün olarak belirlendi. Adana’da ‘Yerinde Dönüşüm Projesi’ kapsamında 800 evin 300’ü tamamlanırken, 500 evde inşaat süreci devam ediyor.

"Yerinde dönüşüm projeleri vatandaşlarımızın işine geliyor"
Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "Yerinde Dönüşüm Projesi, evleri hasar gören vatandaşlar için muazzam projedir. Adana’da 800 başvuru alındı, bunların 300’ü tamamlanırken, 500 evde ise inşaat çalışması sürüyor. Projenin büyüklüğüne, metrekaresine göre 1 yılda tamamlanan projeler mevcut. Yerinde dönüşüm, devletimizin hibe ve düşük faizli kredi verdiği bir imkan. Bu sebeple vatandaşlarımızın çok işine geliyor" dedi.
Yerinde dönüşüm projelerinde inşaat çalışmaları sürerken devletin kira yardımı yaptığına vurgu yapan Karslıoğlu, "İnşaat süreçleri devam ederken devletimiz kira yardımı yapıyor ve 2 yıl ödemesiz sıfır faizle kredi veriyor. 30 Haziran 2025 itibarıyla bu başvurular bitti. İfraz ve tevhide başvuranlar ise 30 Ağustos’a kadar bu haktan yararlanmış olacak" diye konuştu.

"Okulların tatile girmesiyle taşınmalar hızlandı"
Adana’da depremzedeler için yapılan 12 bin 595 TOKİ konutunda ise çalışmaların hızla devam ettiğine vurgu yapan Karslıoğlu, "Bu projelerimizde vatandaşlarımız oturmaya başladı. Okulların tatile girmesiyle taşınmalar hızlandı. Bu senenin sonuna kadar Adana’mızda deprem konutlarıyla alakalı gündemi kapatıyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber