Proje koordinatörlüğünü Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yaptığı, Adıyaman Üniversitesi ve İspanya Blue Beehive Eğitim ve Kültür Derneği ortaklığı ile yürütülen “Kültürel faaliyetlerde göçmenler, mirasın korunması ve turizmin teşv...
Proje koordinatörlüğünü Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yaptığı, Adıyaman Üniversitesi ve İspanya Blue Beehive Eğitim ve Kültür Derneği ortaklığı ile yürütülen “Kültürel faaliyetlerde göçmenler, mirasın korunması ve turizmin teşvik edilmesi” adlı projenin kapanış programı gerçekleştirildi.
Vehbi Koç Konferans Salonundaki programa Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hikmet Uz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse yaptı.
İl Müdürü Gelse, proje çerçevesinde tarihi, kültürel ve turistik değerleri araştırmak, geliştirmek, korumak ve turizm destinasyonlarını tanıtmak gayesinde olduklarını ifade etti.
Törende konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, Adıyaman Üniversitesi olarak Adıyaman’ın tarihi ve kadim kültürünü geniş kitlelerle buluşturmayı hedefleyen bir projede yer almaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Prof. Dr. Mehmet Kelleş, “Projemizin ulusal ve uluslararası turizme ciddi katkı sağlayacağına inanmaktayım. Dijital çağda yaşıyoruz. Tanıtım yapmamız gerekiyor. Afiş ve kitaplar elbette önemli ancak daha çok dijital ortamlarda tanınırlığımızı artırmalıyız. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan kadim topraklarımız, evrensel bir kültüre sahiptir. Değerlerimizi sonraki nesillere aktarmamız çok önemli. Projenin hedef kitlesinin yerel ve misafir gençler olması ve binlerce yıllık geçmişe sahip olan kültürel değerlerimizin gençler tarafından kavranması, kültürel hazinemizin sonraki nesillere aktarılmasında etkin rol oynayacaktır. İlimizin tanıtımı açısından büyük öneme haiz olan bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, 6 Şubat depremlerinin ardından Adıyaman’ımızın yeniden ayağa kalkması ve tanınırlığının artması için nice güzel projelerde bir araya gelmeyi ümit ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ise, "Adıyaman Belediyesi olarak İlimizin tanıtımı ve turizminin geliştirilmesi noktasında üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Toptaş, Öğretim Görevlisi Sultan Bilget Güçlüer ve Öğretim Görevlisi Tekin Doğan tarafından hazırlanan Akademik Trio Konseri verildi.
Konser sonrası Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda ADYÜ Cultour Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Çiğdem Sabbağ tarafından proje sonuç sunumu gerçekleştirildi.
Program, Adıyaman ören yerlerinin tanıtım filminin gösterimi, fotoğraf çekimi ve kokteylin ardından son buldu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Mehmet Tanrıöver, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ü makamında ziyaret ederek, SGK’ya yönelik tüm yükümlülüklerin tam ve eksiksiz yerine getirilmesi dolayısıyla teşekkür plaketi takdim etti.SGK Antalya İl
İnegöl Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlandı. Engelli öğrenciler ve ailelerinin hazırladığı ikramlarla hem keyifli bir etkinlik gerçekleşti hem de yerli malı kullanmanın önemine vurgu yapıldı.İnegöl Belediyes
Türkiye’nin katma değerli teknoloji dağıtım şirketi Penta Teknoloji, "İnsan Odaklı Yaklaşım" ve "Doğaya Saygı" ekseninde şekillendirdiği sürdürülebilirlik vizyonunu, iyi uygulamalarını ve hedeflerini 2. Sürdürülebilirlik Raporu aracılığıyla kamuoyuyla pay
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Osmangazililerin istek ve taleplerine cevap vermek için 24 saat esasıyla hizmet veren Osmangazi Belediyesi Çağrı Merkezi’ni ziyaret etti. Vatandaşların şikayetlerini bizzat kendisi not alıp telefonlara cevap veren B
Manisa’nın Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, 14 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.1 Aralık’ta kolon kanseri nedeniyle Manisa Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavisine yoğun bakımda dev
Osmaniye Belediyesi tarafından 21 Aralık’ta düzenlenecek olan "Osmaniye Belediyesi Yarı Maratonu", 6 Şubat depremlerinin izlerini taşıyan sokaklarda anlamlı bir buluşmaya sahne olacak.Osmaniye Belediyesi’nin öncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı
İstanbul Beylikdüzü’nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni ziyaret eden minikler, dev mumya balıkları büyük bir merakla inceledi.İstanbul Beylikdüzü’nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, her geçen gün artan ilgiyle özellikle öğrencilerin uğ
Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) yapılan açıklamaya göre 500 bin sosyal konut için başvuru tarihlerinin e-Devlet için 18 Aralık, banka aracılığıyla yapılan başvuruların ise 19 Aralık’ta sona ereceği açıklandı.Cumhurbaşkanı Rece
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük