Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), mesleki yeterlilik ve nitelikli iş gücü alanında Antalya’da bir ilki daha hayata geçirdi. Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) onayıyla yürütülen "Sıhhi T...
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), mesleki yeterlilik ve nitelikli iş gücü alanında Antalya’da bir ilki daha hayata geçirdi. Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) onayıyla yürütülen "Sıhhi Tesisatçı Seviye 3" belgelendirme süreci başarıyla tamamlandı.
Sektörel kalite artacak, istihdam güçlenecek
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), 18 Ağustos 2023 tarihinde AB-0448-P akreditasyon numarasıyla Türk Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK); 19 Nisan 2024’te ise YB-0381 yetkilendirme koduyla Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan (MYK) gerekli akreditasyonları alarak, sınav ve belgelendirme kapsamlarını genişletti. Antalya’da mesleki yeterlilik konusunda lider bir kurum haline gelen AESOB, bu çerçevede "21UY0448-3 Sıhhi Tesisatçı Seviye 3" ulusal yeterliliği kapsamında ilk belgelerini vererek sektör adına tarihi bir adım attı.
Söz konusu alanda uzman kadrosuyla turizm şehrinde ilklerin öncüsü olan AESOB, sahada görev yapan tesisatçılarına ulusal ve uluslararası geçerliliği olan mesleki yeterlilik belgeleri kazandırıyor. Antalyalı tesisatçıların mesleki itibarlarını ve istihdam oranlarını artırmayı hedefleyen AESOB, bölgedeki tesisat sektörünü geliştirerek standartları yükseltiliyor.
AESOB, Türkiye geneline öncülük etmeye hazır
Sıhhi Tesisatçı Seviye 3 belgesiyle turizm kentinde ilke imza attıklarını dile getiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, "Antalya’da esnaf ve sanatkârlarımızın mesleki gelişimini desteklemek, kayıt dışı istihdamla mücadele etmek ve sektörel kaliteyi artırmak amacıyla yürüttüğümüz sınav ve belgelendirme faaliyetlerimize bir yenisini daha eklemiş olmaktan büyük gurur duyuyoruz. AESOB, bugüne kadar farklı meslek dallarında gerçekleştirdiği sınav ve belgelendirme faaliyetleriyle sektörel gelişime katkı sağlamaya devam ederken, önümüzdeki dönemde de yeni yeterlilik alanlarında belge verme çalışmalarını sürdürecektir." şeklinde konuştu.
Başkan Dere, sürdürülebilir kalkınmanın ve rekabetçi bir iş gücü piyasasının temel dinamiği olarak mesleki eğitim ve belgelendirmenin stratejik önemine vurgu yaparak; nitelikli, belgeli ve yetkin bireylerin Türkiye’nin üretim ve hizmet altyapısında vazgeçilmez bir rol üstlendiğinin altını çizdi.
Belgeli iş gücüne geçişte tarihi adım: Antalya’da ilk MYK sertifikalı tesisatçılar belirlendi
Gerçekleştirilen teorik ve performans bazlı sınavlar sonucunda Cengizhan ŞEN ve Görkem AYKANAT, AESOB’un öncülüğünde Antalya’da "Sıhhi Tesisatçı Seviye 3" Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan ilk iki isim oldu. Ulusal ve uluslararası geçerliliğe sahip olan bu belgeler, hem bireysel kariyer yolculuklarında yeni kapılar aralarken hem de sektör için yeni bir kalite standardı oluşturdu.
Belgelerini teslim alan tesisatçılara yönelik düzenlenen törende, Dere şu sözlerle duygularını ifade etti: "Bugün burada, sadece iki kişiye belge vermiyoruz. Aynı zamanda Antalya’da mesleki yeterlilik tarihinde yeni bir sayfa açıyoruz. AESOB olarak, kayıt dışı istihdamla mücadele etmek, mesleki eğitimi teşvik etmek ve sektörel kaliteyi artırmak adına bu süreci büyük bir hassasiyetle yürüttük. Sıhhi tesisat alanında Antalya’da ilk MYK belgelerini vermek, gurur verici bir adımdır."
Yeni yeterliliklerde de çalışmalar devam ediyor
Antalya’yı mesleki yeterlilikte öncü şehirlerden biri haline getirme kararlılığını sürdüren Başkan Adlıhan Dere, 21UY0447-4 Rev.00 Sıhhi Tesisat Bakım Onarım ve Servis Elemanı Seviye 4 ulusal yeterliliği kapsamında revizyon çalışmalarına da eş zamanlı olarak sürdürdüklerini duyurdu. TESK Genel Başkan Vekili ve AESOB Başkanı Dere, kayıt dışılıkla mücadele etmenin ancak belgeli ve yetkin bireylerle mümkün olduğunu vurgulayarak, "Seviye 4 sınav ve belgelendirme süreçlerinin en kısa zamanda başlatılmasını hedefliyoruz. Böylece sektör ihtiyaçlarına uygun, daha nitelikli ve yetkin iş gücünün desteklenmesi amacıyla bir adım daha atılmış olacaktır." ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
TESK Genel Başkan Vekili ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere, yerli üretime yönelen her tercihin esnafın emeğine ve ülke ekonomisine doğrudan katkı sunduğunu belirterek birlik ve bereket mesajı verdi.12–18 Aralık Yerli Malı Haftası kapsamında açıklamalarda bulu
Yeni yılda uygulanacak olan en düşük ücretin belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını yarın gerçekleştirecek.Yeni yıla sayılı günler kalırken, milyonların gözü belirlenecek olan asgari ücrete çevrildi. Yaklaşık 8 milyon çalışanı doğru
Denizli’de oturan ve baba mesleğini yaşatan Anne Neşe Alev ve kızı Nedime Alev’in hayali Seç Market ile gerçek oldu.Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker’in geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından "Bir Mesaj, Bir Hayal, Bir Seç Market" ba
ING Türkiye, Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2025 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, her iki katılımcıdan birinin tasarrufu bulunuyor. 18-24 yaş grubunda tasarruf sahipliğinin, önceki çeyreğe göre 10 puan artarak yüzde 47’ye ul
Ekim ayında ticaret satış hacmi yıllık yüzde 7,4 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 15 arttı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı Ticaret Satış Hacim Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre ticaret satış hacmi, 2025 yılı Ekim ayında bir önceki
Türkerler Enerji Grubu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen YEKA RES 2025 yarışmasında Sivas’ta 500 MW kapasiteli rüzgâr enerjisi sahasının ihalesini kazanarak, Türkiye’de tek fazda hayata geçirilecek en büyük rüzgâr enerjisi projesi
Dolar 42,6140 liradan, euro ise 49,9090 liradan güne başladı.İstanbul Kapalıçarışı’da 42,6120 liradan alınan dolar 42,6140 liradan, 49,9070 liradan alınan euro ise 49,9090 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 42,60 liradan, euro ise 49,62 liradan satılm
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) öncülüğünde yürütülen TR61 Bölgesi Akıllı Uzmanlaşma Stratejisi (S3) Platformu ikinci toplantısı, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle yürütülen ve
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük