Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Kasım 2022 - 10:28 Yorum: 0

Afetlerde ve acil durumlarda haberleşmenin tek yolu ‘telsiz’

Kayseri Amatör Telsizciler Derneği Başkanı Yavuz Altıntop, doğal afetlerde ve acil durumlarda iletişim sistemlerinin çökebildiğini söyleyerek, "Acil durumlarda...

Afetlerde ve acil durumlarda haberleşmenin tek yolu ‘telsiz’

Kayseri Amatör Telsizciler Derneği Başkanı Yavuz Altıntop, doğal afetlerde ve acil durumlarda iletişim sistemlerinin çökebildiğini söyleyerek, "Acil durumlarda haberleşme konusunda çökme imkanı olmayan tek iletişim aracı telsizdir" dedi.

Depremlerde ve diğer afetlerde telekomünikasyon sistemlerinin çökebildiğini ya da zayıflayabildiğini ifade eden Kayseri Amatör Telsizciler Derneği Başkanı Yavuz Altıntop, bu gibi durumlarda haberleşmenin kesilmeyeceği tek iletişim aracının telsiz olduğunu söyledi. Altıntop, "Afetlerin olmazsa olmazları telsizlerimizdir. Kayseri Amatör Telsizciler Dernek Başkanı olarak, telsiz öğrenmek isteyen ve belge almak isteyen vatandaşlarımıza uluslararası düzeyde eğitim veriyoruz. Depremlerde haberleşme sistemleri çökebiliyor. Ancak kesinlikle telsiz sistemlerinde çökme olmadığından dolayı biz insanları amatör telsizciliğe yönlendiriyoruz. Burada amaç, afetlerde ve acil durumlarda çalışan kurum ve kuruluşlara haber desteği vermek. Depremin meydana geldiği bölgedeki yıkıntı, yaralı ve can kaybını bildirmek amacıyla bu insanlar çalışmaktalar. Amatör telsizcilerin aldıkları lisanslar 193 ülkede geçerlidir. Bu lisanslarla da sadece deprem zamanında değil, diğer ülkelerle konuşarak, telsiz konusunda Türkiye olarak, "biz de varız" diyorlar. Düzce depreminde de görüldüğü gibi telekomünikasyon zayıfladı. Ancak haberleşme sistemleri kesinlikle çökmedi. Çünkü telsizlerin çökme gibi bir durumu yok ve alternatifi de yok. Mandala bastığınızda "imdat" çağrısı yapacak her türlü telsizi de amatör telsizciler kullanabilmektedir" ifadelerini kullandı.

Röle olmasa dahi 10 kilometreye kadar amatör telsizcilerin haberleşebildiğini dile getiren Yavuz Altıntop, "Telekomünikasyon sistemi çöktüğünde en az 5 mil görüşebilecek telsiz sistemlerimizde şehrimizde şu anda kurulu. Türkiye'de ki diğer amatör telsizcilerinde elinde bu sistem mevcuttur. Telekomünikasyon çöktüğünde "burada deprem var" diyecek telsiz sistemlerimiz var" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber