MENÜ

Afyonkarahisarlı iş insanlarından ulusal ölçekte güç birliği

Afyonkarahisarlı Sanayiciler ve İş İnsanları Federasyonu (AFSİADFED), Afyonkarahisarlı sanayici ve iş insanlarını tek çatı altında buluşturarak Türkiye genelinde güçlü, organize ve sürdürülebilir bir temsil yapısı oluşturma hedefiyle faaliyetlerini sürdür

Yayınlanma: 03 Mart 2026 12:24 Güncelleme: 03 Mart 2026 17:51
Afyonkarahisarlı iş insanlarından ulusal ölçekte güç birliği
Afyonkarahisarlı Sanayiciler ve İş İnsanları Federasyonu (AFSİADFED), Afyonkarahisarlı sanayici ve iş insanlarını tek çatı altında buluşturarak Türkiye genelinde güçlü, organize ve sürdürülebilir bir temsil yapısı oluşturma hedefiyle faaliyetlerini sürdürecek.
Afyonkarahisarlı Sanayiciler ve İş İnsanları Federasyonu’ndan yapılan açıklamada,
AFSİAD Federasyonunun Cumhuriyet Bayramı’nın 102. yıl dönümünde kurulmuş olmasının yalnızca sembolik bir tarih tercihi değil ekonomik kalkınma ile Cumhuriyet değerleri arasında bilinçli ve güçlü bir bağın ifadesi olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Siyasi bağımsızlığın ekonomik güçle kalıcı hale geleceği anlayışı, federasyonun kuruluş vizyonunun temelini oluşturuyor ve bir asırdan daha fazlasını geride bırakan Türkiye Cumhuriyetinde, üretim ve ekonomik bağımsızlık ekseninde yeni bir güç birliği modeli ortaya koyuyor.
AFSİAD Federasyonun temelleri, 1991 yılında Afyonkarahisar’da kurulan ve 35 yıldır bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sunan Afyonkarahisar Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (AFSİAD) öncülüğünde atıldı. Sanayileşme, sürdürülebilir kalkınma, yatırım ortamının iyileştirilmesi, kurumsallaşma ve iş dünyasında etik değerlerin güçlendirilmesi alanlarında önemli çalışmalara imza atan AFSİAD’ın kurumsal hafızası ve temsil kabiliyeti, federasyon modeliyle daha geniş bir etki alanına taşındı.
Bugün AFSİAD Federasyonu yalnızca bir dayanışma platformu değil, üretim kapasitesi yüksek, istihdam oluşturan, ihracat potansiyeli taşıyan ve Afyonkarahisar başta olmak üzere ülkemizin farklı şehirlerinde faaliyet gösteren Afyonkarahisar’lı sanayici ve iş insanlarını ortak bir vizyon etrafında bir araya getiren stratejik bir iş dünyası ağı olarak konumlanmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Federasyon Afyonkarahisar ile birlikte 5 kentin temsilcilikleri ile kuruldu
Federasyonun Afyonkarahisar, İstanbul, Bursa, Ankara ve Antalya gibi Türkiye’nin farklı ekonomik merkezlerinde faaliyet gösteren beş güçlü derneğin katılımıyla kurulduğunun vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın liderliğinde yürütülen kuruluş sürecinde İstanbul AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çelik, Bursa AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Duran, Ankara AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı F. Ali Rıza Bülbül ve Antalya AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Demirok’un katkıları federasyonun kuruluş aşamasında ki güçlü iradesini güçlendirmiştir.
Bu tablo, Afyonkarahisar merkezli iş dünyasının İstanbul, Ankara, Bursa ve Antalya gibi Türkiye’nin stratejik ekonomik merkezlerinde güçlü bir yapıya sahip olduğunu ve ulusal ölçekte koordineli hareket etme kabiliyetine ulaştığını göstermektedir.
AFSİAD Federasyonu kuruluş ilke ve amaçları doğrultusunda; farklı şehirlerde yaşayan Afyonkarahisarlı iş insanlarını aynı çatı altında buluşturarak memlekete yatırım, iş birliği ve ortak projeler yoluyla hem bölgesel hem ulusal kalkınmaya katkı sağlamayı esas almaktadır. Aidiyet temelli ancak kapsayıcı bir anlayışla şekillenen federasyon, ekonomik olduğu kadar kültürel ve sosyal alanlarda da dayanışmayı güçlendiren bir yapıdır"

"Türkiye’nin üretim ve ihracat hedeflerine doğrudan katkı sunulacak"
AFSİAD Federasyonu Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş uygarlık hedefini benimseyen, demokrasi ve insan haklarına bağlı, girişim ve düşünce özgürlüğüne saygılı, evrensel iş ahlakını esas alan bir iş dünyası anlayışını kurumsal zemine taşımayı hedeflendiği kaydedilerek, "AFSİAD Federasyonu’nun stratejik önceliği Türkiye’nin güçlü ekonomik yapısını, ekosistemini küresel ölçekte daha yenilikçi, daha verimli ve daha dayanıklı bir yapıya kavuşturarak uluslararası pazarlarda rekabet avantajını kalıcı biçimde artırmaktır. Ekonominin istikrar içinde büyümesini desteklemeyi, piyasa ekonomisinin hukuki ve kurumsal altyapısının güçlendirilmesine katkı sunmayı, şirketlerin ulusal ve küresel rekabet gücünü artırmayı, yatırım ve ihracatın önünü açacak politika önerileri geliştirmeyi, kalite ve verimlilik anlayışını yaygınlaştırmayı hedeflemektedir.
Federasyon çatısı altında yer alan derneklere üye firmalar; Türkiye’nin farklı şehirlerinde binlerce kişiye istihdam sağlayan, sanayi, ticaret ve hizmet sektörlerinde aktif üretim yapan ve ihracat yoluyla ülke ekonomisine döviz kazandıran girişimcilerden oluşmaktadır. Bu potansiyelin organize bir yapıya kavuşması, Türkiye’nin üretim ve ihracat hedeflerine doğrudan katkı sunacaktır" ifadelerine yer verildi.
ETİKETLER: Afyonkarahisarlı, insanlarından, ulusal, ölçekte, güç
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim

Motorin fiyatlarında 4,95 liralık indirim

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatında yapılan 4,95 liralık indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 90,09 liraya, Ankara'da 91

 Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

Eylül ayı ihracat verileri açıklandı

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i

Memur ve memur emeklilerinin zammı belli oldu

Memur ve memur emeklilerinin zammı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı eylül ayı enflasyonunun yüzde 1,84 olarak gerçekleşmesiyle 2026'nın ikinci yarısındaki üç aylık enflasyon da belli oldu. Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki fiyat artışlarının bileşik hesabına göre üç aylık

Eylülde eğitim fiyatları yükseldi, turunçgiller ucuzladı

Eylülde eğitim fiyatları yükseldi, turunçgiller ucuzladı

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi verileri, aylık enflasyonun yüzde 1,84, yıllık enflasyonun ise yüzde 29,73 olduğunu ortaya koydu. Fiyat hareketlerinin ürün bazındaki dağılımında ise eğitim kalemlerindeki artı

Eylül enflasyonu açıklandı

Eylül enflasyonu açıklandı

TÜİK'in verilerine göre enflasyon eylül'de aylık bazda yüzde 1,84 oldu, yıllık bazda ise yüzde 29,73 kayıtlara geçti. TÜFE'deki değişim 2026 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,84 artış, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 24,32 artış, bir

Dolar güçleniyor, euro geriliyor

Dolar güçleniyor, euro geriliyor

Döviz piyasalarında yeni haftanın ilk işlem gününde doların güçlü görünümü öne çıkıyor. ABD'den gelen zayıf istihdam verilerine rağmen dolar endeksi 102 seviyesinin üzerinde tutunurken, euro Fransa'daki siyasi belirsizliklerin de etkisiyle dolar karşısınd

Eylül ayı enflasyonu bugün açıklanacak

Eylül ayı enflasyonu bugün açıklanacak

Eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri bugün açıklanacak. TÜİK'in takvimine göre eylül enflasyonu saat 10.00'da kamuoyuna duyurulacak. Ağustos ayında TÜFE aylık yüzde 1,84 artarken yıllık enflasyon yüzde 31,51 olarak gerçekleşmişti. TÜ

İklim şokları gıda fiyatlarını artırıyor

İklim şokları gıda fiyatlarını artırıyor

İklim değişikliğinin etkileri tarım alanlarında hissedilirken, aşırı sıcaklar, kuraklık ve seller nedeniyle yaşanan üretim kayıpları gıda fiyatlarını da yukarı çekiyor. Tarladan sofraya uzanan süreçte üretimdeki düşüşün yanı sıra enerji ve taşıma maliyet

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
14
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
13
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
10
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
8
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
3
Eyüpspor Eyüpspor
3