Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 03 Nisan 2023 - 09:48 Yorum: 0

Ahşap fıçılar, bebek fotoğrafçılarının da gözdesi oldu

İzmir'de ahşap fıçı üreterek geçimin sağlayan Yaşar Çan, ürünlerini dekoratif amaçlı kullanmak isteyen müşterilerine de satış yapıyor.

Ahşap fıçılar, bebek fotoğrafçılarının da gözdesi oldu

İzmir'de ahşap fıçı üreterek geçimin sağlayan Yaşar Çan, ürünlerini dekoratif amaçlı kullanmak isteyen müşterilerine de satış yapıyor. Yaşar Usta, son zamanlarda bebek fotoğrafçılarının ahşap fıçıları sıkılıklar satın aldığını söyledi.

Ahşap işine Gaziantep'te 7 yaşında çıraklıkla başlayan 60 yaşındaki Yaşar Çan, İzmir'in tarihi çarşısı Kemeraltı'nda ahşap fıçı üretimi yapıyor. Ahşabın pek çok haline hayat veren Çan, fıçı üretiminde de sayılı ustalardan biri. Ürünlerini ülkenin dört bir yanına yollayan Yaşar Usta, bebek fotoğrafçılarının yoğun olarak ahşap fıçı aldığını ifade etti.

"Çırak yok"

Uzun yıllardır ahşap fıçı yaptığını belirten Yaşar Usta, "Dekoratif olarak yaptığım fıçıların yanı sıra yayık ayran fıçısı da yapıyorum. Bu fıçıları daha çok organizasyon yapan şirketler, restoranlar tercih ediyor. Tabure olarak kullanan var, bakliyat koymak için kullanan var. Hatta fıçıları kova şekline getirip bebek fotoğrafçılarına satıyorum. Fıçıları süsleyip bebeği içine koyuyorlar ve bebek fotoğrafçılığı yapıyorlar. Fıçıların yanı sıra yine bebek fotoğrafçılığı için ahşap minik beşikler de üretiyorum. Daha çok sipariş üzerine üretim yapıyorum. İzmir'den dört bir yana gönderiyorum. Bu işi yapan pek kimse kalmadı. Çırak yok, eleman yok ama ahşap işinin bitmeyeceğini, her zaman devam edeceğini düşünüyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber