Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin 100. Yıl Dönümü münasebetiyle Nahçıvan’da düzenlenen “Nahçıvan Özerk Cumhuriyetinin Kuruluşunun Azerbaycan’ın Siyasi Tarihindek...
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin 100. Yıl Dönümü münasebetiyle Nahçıvan’da düzenlenen “Nahçıvan Özerk Cumhuriyetinin Kuruluşunun Azerbaycan’ın Siyasi Tarihindeki Rolü” konulu konferansa katıldı.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin, Kafkas Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Nahçıvan Devlet Üniversitesi, Azerbaycan Millî İlimler Akademisi (AMEA), Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi ile paydaş olduğu “Nahçıvan Özerk Cumhuriyetinin Kuruluşunun Azerbaycan’ın Siyasi Tarihindeki Rolü” Konferansı, Nahçıvan’daki Haydar Aliyev Sarayı’nda gerçekleştirildi.
Konferansa, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nde Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın Yetkili Temsilcisi Fuad Necefli, Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elbrus İsayev, AMEA Başkanı İsa Habibbeyli, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adalet Muradov, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferansta Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’a, Eğitim Fakültesi Dekanı ve Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Önder Şimşek ve Rektör Başdanışmanı Tarihçi Doç. Dr. İbrahim Özgül de eşlik ettiler.
Konferansta konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, “Konuşmama başlamadan önce, Ülkemizin Savunma Sanayisinin kalbi olan Türk Havacılık Uzay Sanayii’ne (TUSAŞ) yapılan saldırıyı şiddetle lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu saldırı, tek millet iki devlet olarak milli birlik ve beraberliğimize bir saldırıdır. Çünkü ASELSAN, HAVELSAN, TÜBİTAK ve TUSAŞ’da yapılan çalışmalar ve üretilen İHA, SİHA, ANKA, KAAN’lar milli birlik ve beraberliğimizin sigortasıdır” dedi.
Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Evliya Çelebi’nin “NAKŞ-İ CİHAN (Dünyanın Süsü)” diye adlandırdığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “TÜRK KAPISI” diye tanımladığı, güzellikleri ve özellikleriyle sadece Türkiye ile Azerbaycan için değil tüm Türk Dünyası için bir nefes borusu olan Nahçıvan’ın kuruluşunun 100’üncü Yıldönümünü kutladığını söyledi.
Prof. Dr. Karabulut, “Bugün, burada, yalnızca geçmişin zenginliğini değil, aynı zamanda geleceğe dair ortak hayallerimizi de planlıyoruz. Eğitim, bilim ve kültür alanlarında daha da güçlenerek, her iki ülke için de kalkınma ve iş birliği yolunda büyük adımlar atmaya devam edeceğimize olan inancım tamdır. Bu bağlamda, üniversitelerimiz arasındaki iş birliğiyle yapılacak ortak araştırmalar, eğitim programları ve kültürel etkinlikler hem öğrencilerimize hem de akademik kadromuza büyük katkılar sağlayacaktır. Bu tür iş birlikleri, gençlerimizin daha donanımlı ve birikimli bireyler olarak yetişmesine imkanlar sağlayacaktır. Üniversite olarak gerek Azerbaycan’daki üniversitelerle gerekse de Nahçıvan Devlet Üniversitesi ile olan iş birliklerimizi daha da artırarak devam ettirmek istiyoruz. Özellikle, Tıp Fakültemiz başta olmak üzere akademik alanlarda gerçekleştireceğimiz ortak araştırmalar, iki üniversite arasında bilgi paylaşımını ve deneyim alışverişini artıracak, bu sayede öğrencilerimizin uluslararası düzeyde yetkinlik kazanmalarına katkıda bulunacaktır” diye konuştu.
Konferans, bilim insanlarının Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nin kuruluşundan günümüze kadar geçen süreyi kapsayan araştırmalarla ilgili yaptığı sunumlarla devam etti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Altıeylül ilçesine bağlı Büyükbostancı Mahallesi’nde orman yangını çıktı. Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahale başlatıldı. Yangının ardından bölgeye sevk edilen kara ekipleri, alevlerin ilerleyebileceği noktalard
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığından yapılan açıklamada, görev değişiminin gençlik teşkilatında yeni bir dönemin başlangıcı olduğu belirtilerek, Muhammed Kiriş ve yeni yönetimine görevlerinde başarılar dilendi. Açıklamada, görevi devreden Ahmet Üstündağ'a
Yangın, İznik Gölü sahilinde bulunan atık depolama alanında başladı. Yangının bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi. Yangına müdahale çalışmalarına Gemlik’ten sevk edilen takviye ekipler de katıldı. Yaklaşık 10 araç ve 30 person
İngiliz Ulaştırma Polisi, cuma günü Londra'nın yaklaşık 48 kilometre doğusundaki Essex bölgesinde bulunan Wickford tren istasyonu yakınlarında bir yolcu treninin arka vagonlarının raydan çıktığını bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ekipleri
Akçakoca ilçesine bağlı Yeşilköy Köyü'nde bugün saat 11.30 sıralarında bir fındık bahçesine şüpheli bir cismin düştüğü ihbarı yapıldı. İhbar üzerine güvenlik birimleri bölgeye sevk edilerek çevrede gerekli güvenlik önlemleri alındı ve olay yeri kontrol al
Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) ile Uluslararası Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKON) iş birliğinde düzenlenen Ortadoğu Sağlık Turizmi Zirvesi, Ankara’da gerçekleştirildi. Zirvede, Türkiye ile Orta Doğu ülkeleri arasındaki sağlık turizmi ilişk
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yeni nesil suç örgütlerine yönelik çalışma yürütüldü. 11-12 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, suç örgütleri adı
Valilikten yapılan açıklamaya göre, kaza bugün saat 09.00 sıralarında Lice ilçesi Karahasan Mahallesi Heylo mezrasında meydana geldi. Kazanın hemen ardından bölgeye sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar hastanelere kaldırıldı. Valilik, kazada 2 kişini
Hırvatistan'da orman yangınları Adriyatik Denizi'ndeki adalara da sıçradı
Kastamonu'da trafik kazası: 6 yaralı
03Meteorolojiden 11 il için sağanak uyarısı
04Marmaris'teki yangına denizden ve havadan müdahale sürüyor
05Azerbaycan'da yakalanan suç örgütü şüphelisi Türkiye'ye getirildi
06Araç kiralamada yeni kurallar: Yaş ve kilometre sınırı getirildi
07Darende’de Yaban Hayatı Kamerada
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük