Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ahmet Yesevi Üniversitesini ziyaret ederek hasbihâl programlarına katıldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ahmet Yesevi Üniversitesini ziyaret ederek hasbihâl programlarına katıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı Türk Dünyası Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen hasbihâl programlarının altıncısı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın katılımıyla Mütevelli Heyet Başkanlığı Türkistan Salonu'nda gerçekleştirildi.
Programa Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Üniversite idari personeli ve Türkiye'de doktora eğitimi gören burslu öğrenciler katılım sağladı. Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Dr. Janar Temirbekova ile Rektör Vekili Prof. Dr. Peyami Battal ise Türkistan Senato Salonu'ndan çevrim içi olarak programa katıldı.
Hasbihâl programı, Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek'in açış konuşmasıyla başladı.
Ardından söz alan ve Ahmet Yesevi'nin Türkistan ve Türk Dünyası için önemine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Derya Yanık, geleceğimizin garantisi gençlerin de Ahmet Yesevi misyonuyla yetişmesinin gerekli olduğuna ifade etti. Ahmet Yesevi düşüncesinde var olan değerleri birleştirerek ve bu değerleri dünyanın ortak iyiliği için kullanmanın gerekliliğine değindi. Gençlerin de bu çabanın en önemli temsilcilerinin olduğunu ifade etti.
Derya Yanık, ayrıca Türkistan coğrafyasının ve Türk milletinin yardımseverliğinden ve diğerkâmlığından bahsederek "iyiliği üretmek ve iyiliği yaymakla mükellef bir toplumuz" dedi. Öğrencilere, milletimizin bu yüksek değerlerini bilim, ilim ve yeni çalışmalarla yarınlara taşımalarını önerdi.
"Gönülleri bir arada tutmak için gözlerimizi de yakınlaştırmalıyız" diyen Derya Yanık, iki ülke arasında bu birlikteliğe katkı sağlayacak en önemli gönüllerin ise Ahmet Yesevi Üniversitesinde eğitim gören ve Yesevi misyonuyla yetişen öğrencilerin (gençlerin) olduğunu ifade etti. Türk Devletleri arasındaki birlikteliğin ve akrabalık bağının önceki zamanlardan daha önemli olduğunu, bunun kültürel bağın ötesinde, stratejik ve güvenlik açısından da gerekliliğini de ifade etti.
Mütevelli Heyet Başkanı Türkistan'da üniversite tarafından hayata geçirilecek olan engelsiz eğitim merkezinden bahsederek desteklerinden dolayı Bakan Derya Yanık'a teşekkürlerini sundu.
Hasbihâl programı, Prof. Dr. Muhittin Şimşek'in teşekkür konuşması ve Derya Yanık'a hediye takdiminin ardından sona erdi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Ukrayna ve Donbass'taki "özel askeri harekatı" kapsamında son 24 saatte yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi verdi. Bakanlığın açıklamasına göre, Rus birlikleri Harkov bölgesinde kuşatma altında bulunan geniş alandaki 7
Diyarbakır'ın Eğil ilçesi ile yaklaşık 5 kırsal mahalle ve 6 mezrayı birbirinden ayran Dicle Barajından uzun bir süredir feribot seferleri farklı gerekçelerle iptal edilmiş durumda. İlçe sakinleri, söz konusu uygulamadan dolayı kırsaldaki insanların ilçey
Siirt’te iş arayan vatandaşların yanı sıra işletmelerin personel ihtiyacı da devam ediyor. Özellikle kafe, restoran ve benzeri hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler, ihtiyaç duydukları çalışanları bulmakta zaman zaman güçlük çekiyor. Kent merk
Çocukların ve gençlerin ekran karşısında geçirdiği sürenin her geçen gün artması, ekran bağımlılığının dikkat, saldırganlık, sosyalleşme, aile ilişkileri ve günlük yaşam üzerindeki etkilerini yeniden gündeme getiriyor. Ekran kullanımının çocukların geliş
Libya'daki siyasi çıkmazı aşmak için alternatif bir mekanizma olarak, Libya'nın doğusundan ve batısından dörder temsilciden oluşan "4+4" Komitesi, Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL) tarafından kurulmuştu. 30 Ağustos'ta komite, Trablus'ta Yü
UCM Başsavcı Yardımcısı Nazhat Shameem Khan, Netanyahu ve Gallant hakkındaki tutuklama kararlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Khan, CNN'e verdiği röportajda, savcılık makamının Netanyahu ve Gallant hakkındaki tutuklama kararlarını geri çekmek için her
Yerel medyaya göre, büyük bir tayfunun neden olduğu şiddetli yağmurlar Japonya'nın doğusundaki Kanto bölgesinde etkili oldu ve toprak kaymalarına yol açtı. Kyodo News'e göre, toprak kaymaları sonucu evlerinin yıkılmasıyla 70'li ve 80'li yaşlarında iki kad
İşgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinin kuzeydoğusunda yer alan Silvad beldesine sabah saatlerinde baskın düzenleyen işgalciler, işgal rejimi askerlerinin koruması altında 3 Filistinliye ait onlarca hayvana el koydu. Baskın sırasında beldedeki ev
Malatya'da silahlı saldırı: 1 yaralı
Çocukların eğitim sürecinde güvenliğine yönelik iş birliği protokolü imzalandı
03Amasya'da yolcu otobüsü şarampole uçtu: 2'si ağır 24 yaralı
04Danimarka, ABD ve Grönland arasında imzalar atılıyor
05Deprem Enkazından Ekonomiye Yaklaşık 300 Milyon TL’lik Katkı
06Un, Su Ve Tuz Birleşiyor, Kış Lezzetleri Ortaya Çıkıyor
07Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu bugün başlıyor
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor