Akaryakıt fiyatlarında bu hafta yaşanan hareketlilik sürücülerin gündeminde ilk sıralarda yer aldı. Motorine gelmesi beklenen yüksek tutarlı zam önce pompaya yansıtılmazken, ÖTV düzenlemesinin ardından fiyat tabelaları kısa süre içinde iki kez değişti. H
Akaryakıt fiyatlarında bu hafta yaşanan hareketlilik sürücülerin gündeminde ilk sıralarda yer aldı. Motorine gelmesi beklenen yüksek tutarlı zam önce pompaya yansıtılmazken, ÖTV düzenlemesinin ardından fiyat tabelaları kısa süre içinde iki kez değişti.
Hafta başında küresel petrol piyasalarındaki yükselişin etkisiyle motorine 6,85 TL, benzine ise 2 TL zam yapılması bekleniyordu. Eşel mobil uygulaması kapsamında bu artışın bir bölümünün ÖTV üzerinden karşılanması planlanırken, pompaya yansıyacak artışın motorinde 5,13 TL, benzinde ise 1,50 TL olması öngörülüyordu.
Bu zam uygulanmış olsaydı motorinin litre fiyatı 90 TL sınırına dayanacaktı. Ancak beklenen artış ertelendi.
ÖTV sıfırlandı, fiyatlar peş peşe değişti
Perşembe günü yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla motorinde uygulanan ÖTV sıfırlandı. Düzenlemenin ardından motorinin litre fiyatında yaklaşık 9,25 TL düşüş yaşandı.
Ancak akaryakıt piyasasında indirim sevinci uzun sürmedi. Aynı gün motorine bu kez 8,89 TL zam geldi. Böylece gün içerisindeki fiyat hareketinin ardından motorin yeniden 80 TL seviyesinin üzerine çıktı.
Benzinin litre fiyatına da 1,52 TL zam yapıldı.
Malatya’da motorin 81,68 TL
Malatya’da da akaryakıt fiyatları yeni zam sonrası 80 TL seviyesini aşmış durumda. 14 Ağustos 2026 tarihli güncel fiyat listesinde Malatya için benzinin litre fiyatı 73,58 TL, motorinin litre fiyatı ise 81,68 TL olarak yer aldı. Otogazın litre fiyatı da 34,37 TL seviyesinde bulunuyor.
İlçeler arasında motorin fiyatlarında küçük farklılıklar görülüyor. Petrol Ofisi verilerine göre motorin Doğanşehir’de 81,68 TL, Doğanyol’da 81,81 TL, Hekimhan’da 81,61 TL, Kale’de 81,75 TL ve Kuluncak’ta 81,57 TL seviyesinde bulunuyor.
Diğer dağıtım şirketlerinde ise fiyatlar farklılık gösterebiliyor. Örneğin TP Petrol Dağıtım’ın 14 Ağustos tarihli listesinde Malatya genelinde benzin 73,54 TL, motorin ise 81,92 TL olarak gösteriliyor.
Gözler petrol piyasalarında
Akaryakıt fiyatlarındaki hareketliliğin temelinde küresel petrol piyasalarındaki belirsizlik bulunuyor. ABD-İran savaşı ve Hürmüz Boğazı'ndaki gelişmeler, Brent petrol fiyatlarının yanı sıra motorin ve benzinin uluslararası ürün fiyatlarında da sert dalgalanmalara yol açıyor.
Jeopolitik risklerin arttığı dönemlerde petrol fiyatları yukarı yönlü hareket ederken, ateşkes beklentileri piyasalarda zaman zaman gevşemeye neden oluyor.
Sektör kaynakları, mevcut fiyatlamaların ardından gelecek haftaya kadar akaryakıt ürünlerinde yeni bir fiyat değişikliği beklenmediğini belirtiyor. Ancak petrol piyasalarında yaşanabilecek yeni gelişmelerin motorin ve benzin fiyatlarına yeniden yansıması beklenebilir.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, e-ihale yoluyla alınan 43 aracın kilometresini düşürerek satış yapmak suretiyle vatandaşları dolandırdığı belirlenen şüphelilere
Hiçbir öğretim elemanının bu süreçte geride kalmaması gerektiğini ifade eden Özvar, yapay zekâ araçlarının bugüne kadar çoğunlukla öğretim elemanlarının bireysel çabalarıyla öğrenildiğine işaret ederek bundan sonraki süreçte bu araçların sahip olduğu pota
Prof. Dr. Dalgar, tarımda yazılım, veri, robotlar ve otonom araçların kullanımını yaygınlaştırarak gençlere yeni bir üretim ve girişimcilik yolu açmayı hedeflediklerini belirtti. Kırsalda çiftçi ve yetiştiricilere verdikleri eğitimler sırasında gençlerin
Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarda H.C.B. isimli kişinin saklandığı adresi tespit etti. Belirlenen adrese düzenlenen operasyonla yakalanan şahsın, başkasına ait banka veya kredi kartlarının izinsiz k
Konya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince silah kaçakçılığının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında araçlarda arama yapıldı. Aramalarda 163 ruhsatsız tabancanın yanı sıra birleştirildiğinde 99 tabanca daha oluşturabilecek pa
Siyonist haham Dov Lior’un cuma günü yayımladığı fetva, Batı Şeria’da zeytin hasadı döneminde Filistinlilerin topraklarına ve geçim kaynaklarına yönelik saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde geldi. Lior, Filistinli çiftçilerin "güvenlik" gerekçesiyle topl
Bakan Çiftçi, kentteki programı kapsamında ilk olarak Batman Valiliğini ziyaret etti. Batman Valiliği binası önünde Vali Ekrem Canalp ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Çiftçi'nin, ziyaretinin ardından bölge valilerinin katılımıyla "Terörsüz Türki
Türkiye'de 2025 yılında 488 bin 643 kişi iş bulmak, işe başlamak veya tayin nedeniyle başka bir şehre göç etti. İş kaynaklı göçün büyükşehirlerde yoğunlaşması dikkat çekerken, NEFA Gençlik ve Ticaret Platformu Kurucusu Mehmet Konuralp Yılmaz, gençlerin iş
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Erzurumspor Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor