Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Yerel 01 Aralık 2024 - 15:55 Yorum: 0

Akdağ Kayak Merkezi’nde turizm sezonu başladı

Samsun’da etkili olan kar yağışı ile birlikte Türkiye’nin ve Karadeniz Bölgesi’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Akdağ Kayak Merkezi’nde karın yeterli kalınlığa ulaşması ile turizm sezonu başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı...

Akdağ Kayak Merkezi’nde turizm sezonu başladı

Samsun’da etkili olan kar yağışı ile birlikte Türkiye’nin ve Karadeniz Bölgesi’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Akdağ Kayak Merkezi’nde karın yeterli kalınlığa ulaşması ile turizm sezonu başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Şehrimizin kış turizmi noktasında hak ettiği değeri alması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Samsun’un en önemli kış turizmi noktalarından biri olan Ladik Akdağ Kayak Merkezi, şehrin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının ardından beyaza büründü. Kar yağışıyla kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaştığı Kayak Merkezi’nde pistler ve telesiyej kullanıma açıldı. Samsun’a 80, ilçeye ise 7 kilometre uzaklıkta bulunan günübirlik ya da konaklamalı kar tatili imkanı sunan Akdağ Kayak Merkezi kar yağışı ile birlikte kayak severleri ağırlamaya başladı. Hafta sonunu da fırsat bilen Samsunlular kayak merkezine akın etti. Bölgedeki en gözde tatil noktalarından biri olan pistleri ve çeşitli kayak imkanlarıyla dikkat çeken merkezi tercih edenler muhteşem manzara ve doğada kayak yapıp, kartopu oynayarak karın tadını doyasıya çıkardı. Bin 500 metre uzunluğundaki telesiyej ile kar yolculuğunu tercih edenler ise keyif dolu anlar yaşadı.

“Odağımız Samsun’un kış turizmi”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Şehrimiz genelinde etkili olan kar yağışının ardından kış tatili için önemli bir destinasyon olan Akdağ Kayak Merkezimiz beyaza büründü. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak sezon başlamadan tüm hazırlıklarımızı yapmıştık. Beklenen karla birlikte sezonu açtık. Hafta sonu da Kayak Merkezimize ilgi yoğun oldu. Bizler odağımız Samsun diyerek şehrimizin kış turizmi noktasında da hak ettiği değeri alması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm kış sporu tutkunlarını merkezimize bekliyoruz" diye konuştu.

Akdağ Kayak Merkezi’nde turizm sezonu başladıAkdağ Kayak Merkezi’nde turizm sezonu başladı
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber