Akdeniz Üniversitesi(AÜ) akademik ve idari personeli, Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya geldi.AÜ bayramlaşma töreni Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın katılımıyla Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekle...
Akdeniz Üniversitesi(AÜ) akademik ve idari personeli, Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya geldi.
AÜ bayramlaşma töreni Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın katılımıyla Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Kurban Bayramı’nı deprem felaketi nedeniyle buruk karşıladıklarını söyleyen AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Üzerinden neredeyse 5 ay geçmiş olsa da acımız hala taze. Bu felakette yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Böyle zor zamanlarda bayramları kutlamak güçleşiyor, insan böyle eski bayramları özlemeden duramıyor. Ancak belki de en çok böyle günlerde bayramların dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma gücüne ihtiyacımız var. Çünkü bir milleti millet yapan, sadece sevinçte değil, kederde de birlikte hareket edebilmesidir” ifadelerini kullandı.
"Dayanışma ruhu bizi güçlü kılıyor"
Bu yıl Cumhuriyetin 100’üncü yılının kutlanacağını hatırlatan Rektör Özkan, “Bizi bin yıldır bu zorlu coğrafyada ayakta tutan, 7 düvele karşı savaşıp bir asır önce Cumhuriyeti kurduran da işte bu dayanışmanın gücüdür. Bu dayanışma ruhu adeta bizim mayamızda var. Aziz milletimiz depremden sonraki dayanışması, yardımlaşmasıyla bunu bir kez daha ispat etmiştir. Tüm dünyaya örnek olacak bir duruş sergilemiştir. Ancak ne yazık ki çok çabuk alışıyor ve çok kolay unutuyoruz. Yaraları birlikte sarmak için omuz omuza verenler, sonrasında bir anda kavgaya tutuşabiliyor. Sergilediğimiz birliktelik gündelik hesaplara kurban edilebiliyor. Lütfen bu hassas dönemlerde çok daha dikkatli olalım. Birlik ve beraberliğimize zarar verecek tutum ve davranışlardan sakınalım. Çünkü yürekten inanıyorum ki Türkiye Yüzyılı hayalini ancak birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak, dayanışma ruhuyla gerçeğe dönüştürebiliriz. Bunu evlatlarımıza, öğrencilerimize, gelecek nesillere borçluyuz. Bunu bize bu vatanı emanet eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Onun ‘Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır.’ sözleri de milletimize olan güvenin bir göstergesidir. Bu güvene layık olmak için kavgayı, farklılıkları bir tarafa koyup koyduğu hedeflere ulaşmak için bir arada çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı’nın ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum”diye konuştu.
Rektör Özkan’ın konuşmasının ardından Akdeniz Üniversitesi ailesi üyeleri bayramlaştı ve iyi dilek, temennilerde bulundu.
Törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Genel Sekreter Ali Evren İmre, fakülte dekanları, enstitü ve meslek yüksekokulu müdürleri ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) resmi tercih süreci başladı. Adaylar, 29 Temmuz-10 Ağustos 2026 tarihleri arasında üniversite ve bölüm tercihlerini yaparak geleceklerine yön verecek. Uzman Psikolojik Danışman Özgür Akoğlan, adaylara "nokta atışı ter
Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, resmi anaokulu bulunmayan ilçelerde daha fazla çocuğun okul öncesi eğitimden faydalanabilmes
HÜDA PAR'ın TBMM'ye sunduğu, okullarda karma eğitimin zorunlu olmaktan çıkarılarak isteyen veli ve öğrencilere kız ve erkek okullarının alternatif olarak sunulmasını öngören kanun teklifine yönelik destek açıklamaları sürüyor. İLKHA'ya konuşan Mardin Gaze
ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, 2 Ağustos'ta gerçekleştirilecek 2026-ALES/2 için bina ve salon atama işlemleri tamamlandı. Sınava katılacak adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini içeren giriş belgelerine ÖSYM'nin Aday İşlemleri Si
Ülkemizde Lisans mezunlarında kayıtlı istihdam oranı 2025 yılında %73,9 olarak gerçekleşti.Ön lisans mezunları için kayıtlı istihdam oranı ise 2024 yılında %66,4 iken, bu oran 2025 yılında %65,7 olarak hesaplandı.
HÜDA PAR'ın TBMM'ye sunduğu, okullarda karma eğitimin zorunlu olmaktan çıkarılarak isteyen veli ve öğrencilere kız ve erkek okullarının alternatif olarak sunulmasını öngören kanun teklifine yönelik destek açıklamaları sürüyor. Konu hakkında İLKHA'ya konu
Batman Üniversitesi, 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının ardından yayımlanan tercih kılavuzuyla eğitim yelpazesini yeni bölüm ve programlarla genişletti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanan 2026-YKS Yükseköğretim Programları
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun yayımlandığını duyurdu. Ersoy, payl
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük