Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 30 Haziran 2023 - 11:05 Yorum: 0

Azerbaycan ve Ermenistan barış anlaşması için ilerleme kaydetti

Azerbaycan ve Ermenistan, dışişleri bakanları seviyesinde 27-29 Haziran’da ABD’de gerçekleştirilen görüşmelerde “Barış ve Devletlerarası İlişkilerin Kurulmasına İlişkin İkili Anlaşma" taslağının ek maddelerinde mutabakata vardı.Azerbay...

Azerbaycan ve Ermenistan barış anlaşması için ilerleme kaydetti

Azerbaycan ve Ermenistan, dışişleri bakanları seviyesinde 27-29 Haziran’da ABD’de gerçekleştirilen görüşmelerde “Barış ve Devletlerarası İlişkilerin Kurulmasına İlişkin İkili Anlaşma" taslağının ek maddelerinde mutabakata vardı.
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan başkanlığındaki heyetler, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in ev sahipliğinde 27-29 Haziran tarihlerinde görüşme gerçekleştirdi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından görüşmelere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Bakanlar ve beraberindeki heyet üyeleri arasında ‘Barış ve Devletlerarası İlişkilerin Kurulmasına İlişkin İkili Anlaşma’ taslağı üzerindeki müzakerelerde ilerleme sağlandı. Taslak anlaşmanın ek maddeleri üzerinde mutabakata varıldı ve taslak anlaşma üzerinde karşılıklı anlayış yönünde bir adım atıldı. Aynı zamanda, bazı kilit konularda ek çalışmalara devam edilmesi gerektiği kaydedildi” ifadelerine yer verildi.

Blinken: "Önemli ilerlemeler kaydedildi"
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da görüşmenin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Blinken paylaşımında, "Azerbaycan Dışişleri Bakanı
Ceyhun Bayramov’a ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan’a kalıcı bir barış anlaşmasına varmak için çalışmalarındaki samimiyet ve açıklıklarından dolayı teşekkür ederim. Önemli ilerlemeler kaydedildi ve bölge için barışçıl bir gelecek konusunda kararlıyız" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Bayramov ile Mirzoyan, Blinken’in ev sahipliğinde Washington DC’de en son 1-4 Mayıs arasında görüşme gerçekleştirmişti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber