Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:30 DSO Başkanı Kasapoğlu; “Avrupa Birliği’nin Türkiye için önemli bir partner...17:29 Ankara Emniyeti’nde görevli bir müdür ve iki müdür yardımcısı görevden uzak...17:29 Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntülerini inceleyerek rapor hazırlayan bilirki...17:28 Edirne’de Türk vatandaşlarını yurt dışına kaçırmaya çalışan Iraklılar tutuk...17:26 Bursaspor yönetiminden Başkan Aydın’a ziyaret17:25 Siirt’te üniversite öğrencilerinden ’Gazze’ye Bir Ses, Bir Nefes’ etkinliği17:24 Başkan Şehirli muhtarlarla buluştu17:24 İzmir’de güneş enerjisiyle çalışan minyatür araçlara yoğun ilgi17:23 Kayseri’de toz taşınımı uyarısı17:23 Diyarbakır Final Okulları’nda mezuniyet töreni17:23 Öğretmenlerin il içi yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı17:21 Mardin’de tır bariyerlere çarptı17:19 Eski çorap fabrikasına milyonluk Bitcoin baskını17:18 İsrail: “Düşmanlarımıza olduğu kadar dostlarımıza da sesleniyorum: İsrail b...17:18 İsrail ve Hamas heyetleri ateşkes müzakerelerinin yapıldığı Kahire’den ayrı...17:18 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "TCMB’nin döviz pozisyonu iyileşiyor...17:18 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "Programımız çalışıyor, yeniden dengelenmey...17:18 Ankara’da şüpheli çanta paniği17:17 Başkan Kartoğlu: "Başakşehir’de kişi başı atık miktarı 690 grama düştü"17:17 İçişleri Bakanlığı: "Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Ankara İl Emniyet...
Teknoloji 22 Şubat 2022 - 13:33 Yorum: 0

Akıllı şehircilik projelerinde uluslararası inovasyon ittifakı

İspanya merkezli olarak sağlık sektöründe faaliyet gösteren GESEME Grup ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Alliances...

Akıllı şehircilik projelerinde uluslararası inovasyon ittifakı

İspanya merkezli olarak sağlık sektöründe faaliyet gösteren GESEME Grup ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Alliances for Innovation (İnovasyon için ittifaklar) çağrısına ortak proje hazırlayacak.

Büyükşehir Belediyesi'nin yalnız yaşayan risk gurubundaki 65 yaş ve üzeri vatandaşları 24 takibe alan "Gönül Bağı" projesi ile madde bağımlılığıyla mücadelede kullanılan "VR tabanlı Sağlıklı Yaşam Terapi Modeli" projeleri, uluslararası alanda dikkat çekiyor. İspanya merkezli olarak sağlık sektöründe faaliyet gösteren GESEME Grup'tan bir heyet, hayata geçirilen akıllı sağlık uygulamalarını incelemek için Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde geliştirilen ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nca uygulanan her iki projenin işleyişi ile sahadaki uygulamalar hakkında konuk heyete bilgi verildi.

Ziyarette, Bursa'da yapılan bu projelerin Avrupa Birliği'ne üye ve aday ülkelerde yaygınlaştırılması, sürdürülebilirliğinin sağlanması için yeni iş modeli geliştirilmesi yönünde görüş birliğine varıldı. Toplantıda ayrıca, Gönül Bağı Projesi ve VR Tabanlı Sağlıklı Yaşam Terapi Modeli Projesi ile ilgili genel ve teknik bilgilerin yanı sıra GESEME Grup ile Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde geliştirilecek projeler görüşüldü.

Akıllı sağlık uygulamalarıyla ilgili projelerin geliştirilmesi, daha etkin ve verimli sonuçlar elde edilmesi için fikir alışverişinde bulunulurken; bu kapsamda Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen "Alliances for Innovation" (İnovasyon için ittifaklar) çağrısına ortak proje hazırlanmasına karar verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber