Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
04:34 “Sus payı” davasında Trump’ın eski sağ kolu Michael Cohen’in çapraz sorgusu...04:30 Tasarruf Tedbirleri Genelgesi Resmi Gazete’de01:44 Kağıt gibi ezilen tırdan yara almadan kurtuldu01:41 28 Şubat davası sanıkları affedildi01:39 İzmir’de silahla vurulan hastane personeli hayatını kaybetti01:01 Türkiye Futbol Federasyonu Fair Play Kurulu, Nisan 2024 Ödüllerini Belirlem...00:45 İzmir’de 4 gün eylem ve gösteri yasak00:42 Dışişleri Bakan Yardımcılıklarına atama kararları Resmi Gazete’de00:37 Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı karara göre, Ahmet...00:36 Kuzey Ege Spor Oyunları, 20 Mayıs’ta Aliağa’da başlıyor00:32 Tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmî Gazete’de y...00:31 Polis memuru tartıştığı komşusunu öldürdü00:27 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Dışişleri Bakanlığı Bakan...00:22 Küçükçekmece’de 3 araçlı zincirleme trafik kazası: 2 yaralı00:22 28 Şubat Davası sanıklarına af içeren Cumhurbaşkanı kararı Resmî Gazete’de...23:29 Kütahya’da nitelikli işgücüne destek projesi23:28 Moldova’da 20 Ekim’de AB’ye katılım referandumu yapılacak23:21 Serkan Özbalta: “Taraftarlar, şehir ve camia şunu bilsin ki biz işin sonuna...23:19 Protokol ve öğrenciler şehitlikte: “Şehitler tepesi boş değil”23:16 Milli Mücadele’nin kadın kahramanlarının giydiği kıyafetler defilede sahnel...
Güncel 02 Mayıs 2024 - 15:09 Yorum: 0

Akın: "Asıl amacımız Malatya ve Türkiye’de küçükbaş hayvan sayısının artması"

Son dönemlerde hayvancılıkta yaşanan çoban sorununa ilişkin çözüm adına girişimlerin sürdüğünü belirten Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, farklı ülkelerden gelen göçmenlerin üretime yönlendirilmesi...

Akın: 'Asıl amacımız Malatya ve Türkiye’de küçükbaş hayvan sayısının artması'

Son dönemlerde hayvancılıkta yaşanan çoban sorununa ilişkin çözüm adına girişimlerin sürdüğünü belirten Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, farklı ülkelerden gelen göçmenlerin üretime yönlendirilmesi adına bir çalışma yapıldığını söyledi.
Birlik binasında Malatya’da tarım ve hayvancılık alanında değerlendirmelerde bulunan Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, yetiştiriciler olarak sosyal güvencelerinin olmaması nedeniyle 25 ila 35 bin ücretle çalıştırmak üzere çoban bulunamadığını söyledi.
Çobanlığın zor bir iş olduğunu ifade eden Akın, “Yemesi, içmesi ve barınması üretici tarafından karşılanmasına rağmen çoban bulunamamasının yegâne sebebi, sosyal güvencelerinin olmaması ve sosyal ihtiyaçlarının tam anlamıyla karşılanamamasıdır” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa Dünya Bankası destekli ‘Mera Islah Projesi’nin 30 milyon TL bütçeyle hayata geçirileceğini de ifade eden Akın, “Tarım ve hayvancılığın önemini her gittiğimiz yerde vurguluyoruz. Bürokratlarımıza masa başında değil de sahada alınacak kararların istişare edilmesi gerektiğini anlatıyoruz. Bunun yanında sorun ve taleplerimizi ilettik. Asıl amacımız, Malatya ve Türkiye’de küçükbaş hayvan sayısının artması. Malatya’da yüzde 10, Türkiye genelinde ise yüzde 7,5 küçükbaş hayvancılığın düşmesiyle ilgili problemlerin bir an önce çözülmesini talep ettik. Küçükbaş hayvancılığın meziyetli bir iş olmasından dolayı başta çobanlık olmak üzere sorunların çözülmesi için çalışma bekliyoruz. Malatya’mızda da yerel yöneticilerin özellikle küçükbaş hayvancılığa, tarıma ve diğer konulara destek olmalarını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Çoban sorununun çözülmesi noktasında mültecilerin üretime yönlendirilmesiyle ilgili bir çalışmanın olduğuna da dikkat çeken Akın, “Farklı ülkelerden gelip, burada yaşayan insanların üretime yönlendirilmesi adına bir çalışma yapıldığı bizlere söylendi. İşletmelerle en az üç yıl sözleşme yapılması planlanıyor. Resmi anlamda yapılacak sözleşmeyle her şey kayıt altında olacak. Bununla ilgili mevzuat çalışmaları yapılıyor. Üreticilerimizin en büyük sorunlarından birisi çoban konusu bu noktada da gerekli çalışma yapılıyor. Çobanların sosyal güvencesinin olmasıyla ilgili de talepte bulunduk. Aile işletmelerindeki kadın çobanlarımıza yönelik sosyal ihtiyaçların karşılanmasını istedik” diye konuştu.
Sadece mülteciler değil çobanlık yapmak isteyen herkesin bu işe entegre olabileceğini ifade eden Akın, “Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan ve uyruğu farklı olan vatandaşlar için yasal bir çalışma yapılıyor” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber