Alanya Belediyesi’nin her yıl Ramazan ayında eski belediye binası yanında kurduğu Alanya’da Ramazan Akşamları Meydanı, 1 ay boyunca birbirinden renkli etkinliklerle vatandaşları ağırlayacak.Alanya Belediyesi’nin Ramazan ayının birlik,...
Alanya Belediyesi’nin her yıl Ramazan ayında eski belediye binası yanında kurduğu Alanya’da Ramazan Akşamları Meydanı, 1 ay boyunca birbirinden renkli etkinliklerle vatandaşları ağırlayacak.
Alanya Belediyesi’nin Ramazan ayının birlik, beraberlik ve manevi atmosferini yaşatmak için düzenlediği Alanya’da Ramazan Akşamları Meydanı’nda etkinlikler, Ramazan’ın ilk akşamında başladı. Alanya Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl kurulan Alanya’da Ramazan Akşamları, Kuyularönü Cami İmamı Adem Yağcı tarafından Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından sahneye çıkan Alanya İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından dua okunarak 1-28 Mart tarihleri arasında halkı ağırlayacak olan meydanın açılışı gerçekleştirildi.
"Ramazan boyunca birlik-beraberliği pekiştirecek organizasyonlar düzenleyeceğiz"
Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik açılış konuşmasında Ramazan ayının önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:
"Bugün oruçlarımızı tuttuk ve iftarımızı yaptık. Ramazan ayı, sadece oruç tutmak değil; gönüllerimizi arındırmak, birbirimize daha çok kenetlenmek demektir. Bu anlayışla Alanya Belediyesi olarak Ramazan boyunca birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirecek organizasyonlar düzenliyoruz. Geleneklerimizi yaşatmak için her akşam farklı etkinlikler sizlerle buluşacak. Kültürel ve sanatsal anlamda Ramazan’ın ruhunu hep birlikte yaşayacağız" dedi.
"Gönül sofralarımızı genişlettik, destek kartlarımızı dağıttık"
"Bu ay, yardımlaşmanın ve paylaşmanın en güzel örneklerini görmek için de bir fırsattır" diyerek sözlerini sürdüren Başkan Özçelik, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmaya, gönül sofralarımızı genişletmeye devam edeceğiz. Alanya genelinde üç noktada 1000’er kişilik iftar sofraları kurduk. Bu yıl ilk kez ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Ramazan Destek Kartlarını dağıttık. Gıda paketlerini elden ele halkımıza ulaştırdık. Ayrıca katkılarından dolayı Antalya Büyükşehir Belediyemizin Alanya Aşevi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ramazan’ın ilk akşamında bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Dualarımızı edeceğiz, komşuluk bağlarımızı güçlendireceğiz. Sevgi ve kardeşlik içinde bayrama ulaşacağız. On bir ayın sultanı Ramazan’ın sağlıkla, huzurla ve bereketle geçmesini diliyorum. Hayırlı Ramazanlar" diyerek konuşmasını noktaladı.
Zeyd Şoto unutulmaz bir akşam yaşattı
Açılış konuşmalarının ardından Alanya’da Ramazan Akşamları’nın ilk sahne konuğu ’Farklı Dillerde İlahiler’ konsepti ile Zeyd Şoto oldu. Zeyd Şoto ve ekibi, farklı dillerde okuduğu ilahiler ile kendisini dinlemeye gelen 7’den 77’ye bütün vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.
Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, unutulmaz performansın ardından Zeyd Şoto’ya hediye takdim ederek kendisine ve ekibine tebrik ve teşekkürlerini iletti.
Alanya’da Ramazan Akşamları Karagöz ve Hacivat, kukla gösterisi, palyaço-bubble şov, sihirbaz ve jonglör gösterileri, Belediye Tiyatrosu’nun çocuk oyunları, masal ve ritim atölyeleri gibi pek çok etkinlik ile her akşam misafirlerini bekliyor olacak. Vatandaşlar, eski Ramazanların sıcaklığını hissederken, çocuklar ve aileler için hazırlanan programlarla keyifli vakit geçirecek.
Alandaki stantları tek tek ziyaret eden Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, tüm vatandaşları Alanya’da Ramazan Akşamları’na davet ederek, Ramazan ayının manevi iklimini hep birlikte yaşama çağrısında bulundu. Ramazan etkinliklerinin il gününde Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Başkan Danışmanları, Meclis Üyeleri ve çok sayıda misafir katıldı.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Gaziantep’in kültürel mirasında önemli bir yere sahip olan Zeugma Mozaik Müzesi’nde bulunan ve ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Mars heykelinin ön kısmı, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda genişletilerek balkon haline getirildi.Gaziantep’in kült
Erzurum’un Oltu ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.Okulların tatil olması nedeniyle bugün gerçekleştirilen program, Oltu Kaymakamlığı konferans salonunda yapıldı. Oltu Anadol
Dünyaca ünlü halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu vefatının 53’üncü ölüm yıldönümde Sivas’ın Şarkışla ilçesi Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı.Sivas’ta doğan ve 78 yaşında hayatını kaybeden Aşık Veysel Şatıroğlu’nun 53’üncü ölüm yıldönümü nedeniyle dü
Kastamonu Üniversitesi öğencileri, Daday ilçesindeki tarihi mekanlar ve turistik alanlarını gezdi. Öğrenciler, manzarasıyla mest eden gölette doğanın tadını çıkardı.Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri, Ka
Doç. Dr. Levent Ünsaldı yürütücülüğünde düzenlenen "Nasıl Yapmışlar?" söyleşi dizisinde Fransız antropolog Claude Levi-Strauss’un düşünce mirası ve yapısalcılığın temelleri konuşuldu.Nilüfer Belediyesi tarafından Pancar Deposu’nda düzenlenen "Nasıl Yapmış
Aydınlı doğaseverler, düzenlediği etkinlikle hem doğal su kaynaklarına dikkat çekti hem de Stratonikeia Antik Kenti’nde incelemelerde bulunarak tarihin derinliğine yolculuk yaptı.Aydın’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin korunması adına önemli çalışmalar y
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında tiyatroseverler için ’5 Gün 5 Oyun-27 Mart Dünya Tiyatro Günü Seçkisi’ programı hazırladı.Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenecek
Tarih araştırmacısı ve yazar İbrahim Denizli, Anadolu’da 13. yüzyılda gelişen Ahilik geleneğinin önemli temsilcilerinden Ahi Emir Ahmed Bin Zeynül-Hacc’ın hayatı hakkında bilgiler verdi. Sivas’ta yol ortasında bulunan türbeyi çoğu kişi fark etmeden yanınd
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "ABD ile müzakere yok, sadece mesaj alışverişi var"
Uşak Valiliği firari hükümlünün ölümüyle ilgili açıklama yaptı
03İçinde altın bulunan çelik kasayı çaldı, polis evinde yakaladı
04Küçükçekmece’de havai fişek patlatan şüpheli yakalandı
05Endometriozis farkındalık ayı nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sarıya büründü
06Suların yükseldiği evinde mahsur kalan felçli adamın yardımına Kızılay ekipleri yetişti
07Hatay’da uyuşturucu satıcıların yönelik operasyon; 4 gözaltı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük