Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya-Ukrayna savaşına değinerek, "Putin'in kendi kardeşlerine karşı açtığı savaşı kazanamayacak" dedi.
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya-Ukrayna savaşına değinerek, "Putin'in kendi kardeşlerine karşı açtığı savaşı kazanamayacak" dedi.
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığı askeri saldırının ardından bu gün üçüncü kez açıklama yaptı. Yaşanılan savaşı Rus halkının onaylamadığını Putin'in tek başına aldığı bir karar olduğunu ifade eden Scholz, Ukrayna'ya saldırdıktan sonra daha fazla ülkeyi hedef almaması konusunda Rusya'ya uyarıda bulunarak, "Putin'in kendi kardeşlerine karşı açtığı savaşı kazanamayacak" dedi.
"Putin zamanı geri almak istiyor"
Scholz, "Putin zamanı geri almak istiyor. Ama Soğuk Savaş dönemine, 1989'a dönüş yok. Başkan Putin Ukrayna'ya saldırarak zamanı geri almak istiyor. Süper güçlerin dünyayı kendi aralarında böldüğü Soğuk Savaş günlerine geri dönüş yok. Ukrayna'nın egemenliğinin Rusya tarafından ihlal edilmesini kabul etmeyeceğiz" dedi.
Putin'i savaşa karşı uyardıklarını aktaran Scholz, "Ona açıkça söyledim. Bu savaş ciddi bir hatadır. Putin tüm uyarıları ve çabaları görmezden geldi. Bunun tüm sorumluluğunu tek başına üstlendi. Putin bu savaşı kazanamayacak. Ukraynalılar özgürlük ve demokrasi istiyorlar" dedi.
"Savaş Almanya için iki saat uçuş mesafesinde"
Savaşın Almanya için iki saat uçuş mesafesinde olduğunu belirten Schozl, "Ukraynalı aileler hava saldırısı sığınaklarında oturuyor. Putin, NATO'nun tüm üyelerini savunma kararlılığını hafife almamalı. Artık mesele bu çatışmanın diğer Avrupa ülkelerine yayılmamasını sağlamak meselesidir" ifadelerini kullanarak, saldırılardan yalnızca Putin'i sorumlu tuttu.
"Yaklaşık 80 yıldır Avrupa'da benzerini görmediğimiz bir savaşın başlangıcına tanık oluyoruz"
Scholz, "Yaklaşık 80 yıldır Avrupa'da benzerini görmediğimiz bir savaşın başlangıcına tanık oluyoruz. Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'ya askeri saldırı başlatma kararı aldı. Bu bağımsız, egemen bir ülkeye yapılan bir saldırıdır. Hiçbir şey ve hiç kimse bunu haklı çıkaramaz" dedi.
Scholz, "Bu, Avrupa içindeki sınırları zorla kaydırma, hatta belki de bütün bir ülkeyi dünya haritasından silme girişimidir. Başkan Putin, Birleşmiş Milletler Sözleşmesinin temel ilkelerinden ve Avrupa barış kaydıyla olarak ayrıldı" ifadelerini kullandı.
"Ukrayna'nın egemenliğinin Rusya tarafından ihlal edilmesini kabul etmeyeceğiz"
Rusya'nın kardeş halkı olan Ukrayna'nın sayısız vatandaşının hayatını tehlikeye attığını aktaran Scholz, "Bu sabah bir telefon görüşmesinde Başkan Zelenskiy'e şunları söyledim, Ukrayna halkı ve onların özgürce seçilmiş hükümeti tam bir dayanışma içerisindeyiz. Ukrayna'nın egemenliğinin Rusya tarafından ihlal edilmesini kabul etmeyeceğiz" dedi.
Putin'i Ukrayna'ya karşı bir savaşa karşı defalarca uyardıklarını dile getiren Scholz, "Bir haftadan biraz daha uzun bir süre önce onunla Kremlin'de birkaç saat kişisel görüşmeler yaptım ve ona açıkça söyledim: Bu savaş ciddi bir hata olur. Rus halkına ve kendi ülkesinin geleceğine de ciddi zararlar verirdi" dedi.
"Putin, diplomatik bir çıkış yolu bulmak için tüm uyarıları ve çabaları görmezden geldi"
"Başkan Putin, diplomatik bir çıkış yolu bulmak için tüm uyarıları ve çabaları görmezden geldi" ifadelerini kullanan Scholz, Bir kez daha, mümkün olan en güçlü ifadelerle Başkan Putin'e sesleniyorum: Derhal bu savaşı ve operasyonlarını durdurun. Rus birliklerini Ukrayna'dan çekin. Donetsk ve Luhansk bölgelerinin yasa dışı tanınmasını iptal edin. Avrupa Birliği, NATO ve G7'deki müttefiklerimiz ve ortaklarımızla, bütün bir ekonomik yaptırım paketi üzerinde anlaştık" dedi.
Rusya'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanımasının ardından ilk yaptırımları zaten uyguladıklarını açıklayan Scholz, "Kuzey Akım 2 gaz boru hattının sertifikasyonunu askıya aldık. Bugün Ukrayna'ya yapılan saldırının ışığında, daha derin yaptırımlar uyguluyoruz. Rus ekonomisine çok sert etkileyecektir" dedi.
DEM Parti Abdullah Öcalan’ın mesajını paylaştı.DEM Parti Abdullah Öcalan’ın ‘Yeni yıl savaşın değil barışın yılı olsun’ mesajını paylaştı. Öcalan şunları kaydetti:"Yeni bir yıla girerken, geçtiğimiz yüzyıl boyunca emperyalist saldırılar ile iç içe gelişen
AK Parti Buca İlçe Başkanı Cihangir Sağır, belediye işçileri maaşlarını alamadıkları için grevdeyken Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın yurt dışına tatile çıkmasını eleştirerek, ’’İşçi grevdeyken tatil yapılır mı? Belediye kilitlenmişken valiz toplanır
Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, 2025 yılında İlkadım ve İlkadım’da yaşayan vatandaşlar için önemli proje ve hizmetlere imza atıldığını söyledi.İlkadım Belediyesi, 2025 yılında hayata geçirdiği belediyecilik hizmetleriyle; sosyal belediyec
Adana’nın Feke İlçesi Belediye Başkanı Cömert Özen, "Hizmette merkez-kırsal ayrımı yapmadan hareket ediyoruz" dedi.Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, ilçede hayata geçirilen hizmet ve yatırımlara ilişkin genel bir değerlendirmede bulundu. Özen, altyapıdan
Adana’nın Saimbeyli İlçesi Belediye Başkanı Mahmut Dal," Saimbeyli’mizin her mahallesine dokunmaya, vatandaşlarımızın huzur ve refahı için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.Saimbeyli Belediyesi ekiplerinin, ilçenin dört bir yanında yaşam standar
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in İran’a yeniden saldırmasına izin verip vermeyeceği yönündeki soruya, "Balistik füzeler için evet. Nükleer silahlar için ise daha hızlı bir şekilde evet" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, "Türk askerlerinin Gazze’de konuşlandırılmasını bekliyor musunuz?" sorusuna, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkim var ve bu konuyu konuşacağız. Eğer uygunsa, bence bu iyi bir şey, Netanyahu ile görüşeceğiz. Bu konuyu ko
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın vefatının ardından Şehzadeler Belediyesi’ne taziye ziyaretinde bulundu.Kanser ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Şehzadeler B
İskenderun balıkçı barınağında denetim gerçekleştirildi
Çankırı’da kar yağışı etkili oluyor
03Edirne’de 10 gündür süren su kesintisi mahalleliyi sokağa döktü
04Karaman’da eğitime kar tatili
05Esenyurt’ta hırdavat fabrikasında başlayan yangın geniş alana sıçradı
06Malatya’da şüpheli valiz fünye ile patlatıldı
07Cami çıkışı otomobilin çarptığı Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Osman Balcı hayatını kaybetti
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük