Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 2025 yılında Almanya’dan, geçtiğimiz yıla göre artışla 7,5 milyon turist beklendiğini açıkladı. Yavuz, "Antalya’nın da geçtiğimiz yılın üzerine çıkacağını öngörüyoruz" diye konu...
Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 2025 yılında Almanya’dan, geçtiğimiz yıla göre artışla 7,5 milyon turist beklendiğini açıkladı. Yavuz, "Antalya’nın da geçtiğimiz yılın üzerine çıkacağını öngörüyoruz" diye konuştu.
2024’te Almanya’dan en çok turist giden ülkeler arasında Türkiye, yüzde 8,6’lık oranla ikinci sırada yer aldı. 4-6 Mart tarihleri arasında gerçekleşen ITB Berlin Fuarı sonrasında değerlendirmelerde bulunan Yavuz, fuarda Akdeniz havzasının öne çıktığını belirterek, "Özellikle Akdeniz Havzası, Batı ve Doğu Akdeniz diyebiliriz. Fransa’dan, İspanya’dan başlayıp Mısır’a kadar uzanan bir havzanın içinde Türkiye de önemli bir yer tutuyor. Görüşmeler iyiydi, olumluydu. 3 günlük bir kısa süre içinde gerçekleşti ama en azından yapılabilecek bütün görüşmeler ve alınabilecek bütün izlenimleri alarak döndük" şeklinde konuştu.
7 buçuk milyon beklentisi
2024 yılında Almanya’dan Türkiye’ye 6,62 milyon, Antalya’ya ise 1 milyon 574 bin 167 turist geldi. 2025 yılında geçtiğimiz yıla göre gelen turist sayısında artış yaşanacağını kaydeden Recep Yavuz, "Almanya’da otoriteler, 2025’in de 2024’e benzer bir seyirde olacağını öngörüyor. Geçtiğimiz yıl 6 milyondan biraz fazla turist Türkiye’ye geldi. Bu yıl 7,5 milyona ulaşabileceğini düşünüyoruz. Antalya’nın da geçtiğimiz yılın üzerine çıkacağını öngörüyoruz" diye konuştu.
Alman turistlerin tatil alışkanlıklarına değinen Yavuz, Antalya’nın çocuklu aileler için vazgeçilmez bir destinasyon olduğunu söyleyerek, genç çiftlerin Yunanistan ve İspanya’yı tercih ettiğini, yaşlı turistlerin ise ilkbahar ve sonbaharda İspanya ve Türkiye’yi seçtiğini ifade etti.
"Türkiye pahalı algısı bertaraf edilmeli"
ITB Berlin Fuarı’nda "Türkiye çok pahalı" algısının göze çarptığını belirten Recep Yavuz, bu imajın ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. Yavuz, "Mısır ve Tunus gibi fiyat olarak daha aşağımızda olan destinasyonlarla rekabet ediyoruz. Türkiye’nin pahalı bir destinasyon olduğu algısı bir an önce yok edilmeli" şeklinde konuştu.
Her şey dahil sisteminin soft hale getirilerek daha cazip hale getirilebileceğini belirten Yavuz, "Belki farklı bir her şey dahil, belki içecekleri barındırmayan bir model olabilir. Fiyata da yansır ve genç turistleri de çekebiliriz" ifadelerini kullandı.
Turizmin ekonomik dengelerle doğrudan ilgili olduğuna vurgu yapan Yavuz, "Turistler sadece otelde kalmıyor, dışarı çıkıp yemek yiyor, alışveriş yapıyor. Bu yüzden fiyat politikalarına dikkat edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
"Genç turistlerin çoğu çocukken Antalya’ya geldi"
Antalya’nın yeni nesil turist beklentilerine adapte olması konusunda genç turistlerin çocukken Antalya’ya gelmiş olmasının bir avantaj olduğunu söyleyen Yavuz, "Genç turistlerin çoğu çocukken Antalya’ya geldi. Bölgeyi biliyorlar, Antalya’yı biliyorlar ve onlar için Antalya vazgeçilmez bir destinasyon olarak kalacaktır. Bizdeki ürün çeşitliği çok farklı. Çok lüks ve özel tesislerimizden, öğrencilere kadar hitap edebilecek bir ürün portföyümüz var. Bu da çok büyük bir avantaj. Antalya olarak hemen hemen her bütçeye de hitap edebilecek bir destinasyonuz. O yüzden tatile çıkacaklar ilk olarak Antalya’yı mutlaka bir gözden geçireceklerdir" dedi.
Bayram tatilleri planlaması
Bayram tatillerinin önceden planlanmasının turizm sektörü için büyük önem taşıdığını belirten Yavuz, "2070 yılına kadar takvim belli. Tatil planlarını daha önceden belirleyerek turistik tesislerin ve tatilcilerin daha iyi plan yapması sağlanabilir" dedi.
Antalya’nın bayram tatillerinden en çok etkilenen bölge olduğuna dikkat çeken Yavuz, "Türkiye’de de iç turizm çok ciddi bir şekilde hareket kazandı. 11 milyonun üstünde insan yurt dışına, 20 milyon insan yurt içinde seyahat ediyor. Bütün bunlar şunu gösteriyor ki bayramlar artık aynı zamanda dinlenme ve gezmek, görmek, akraba ziyaretlerini yapmak açısından daha da önemli hale geliyor. Biz artık bu konuda gerçekten çok ileri bir seviyeye geldik. Bayramlarda özel programlarda, bayram tatilleri kampanyalarıyla yerli turistlere çok güzel programlar ve cazip fiyatlar sunuluyor. Antalya tabi ki bundan yararlanacaktır ve etkilenecektir" diye konuştu.
Antalya turizminde 2025 umudu
2025 yılında turizm rakamlarının daha da artmasını beklediklerini belirten Yavuz, "Antalya’nın bu yılı 17-18 milyon turistle kapatacağını öngörüyoruz. 2025’te de umutluyuz" dedi.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Kocaeli’de altın fiyatlarının gerilemesini fırsat bilen vatandaşlar kuyumcularda uzun kuyruklar oluşturdu.Orta Doğu’daki gelişmeler sebebiyle altın fiyatlarındaki dalgalanma sürüyor. Özellikle mart ayının başında 7 bin 600 TL seviyelerini görerek rekor kı
AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, yüzde 1.20 faizli "İlk Evim" konut kredisi paketinin hem vatandaş hem de esnaf için büyük fırsat olduğunu vurguladı.Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkcü, Hazine ve Maliye Bakan
Pandemi döneminde yakaladığı hızlı büyümenin ardından küresel e-ticaret pazarı, artan maliyetler ve değişen tüketici alışkanlıklarıyla yeni bir dönüşüm sürecine girdi. Uzmanlar, sadece ürün listeleyerek satış yapmaya çalışan geleneksel "al-sat" modelinin
Turizm sektörünün içinde bulunduğu mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, yeni sezona geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da istenilen motivasyonla başlanamadığını ifade etti. Sektörde y
Konya Sanayi Odası (KSO), ihracatı güçlendirmek ve Konyalı sanayicilerin küresel pazarlara erişimini artırmak amacıyla kapsamlı bir uluslararası program başlattı. KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, yıl boyunca ABD, Çin, Dubai ve İtalya’daki uluslararası fuarl
Samsun’un Atakum ilçesinde faaliyet gösteren CityMall AVM, mahkeme kararı doğrultusunda "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle zabıta ekiplerince mühürlenerek kapatıldı.Atakum ilçesinde bulunan CityMall AVM, mahkemeden verilen kapanma kararının ardından Samsun B
ING Türkiye, farklı üniversitelerden gelen 100’ün üzerinde öğrenciyi Genel Müdürlük binasında düzenlediği kampüs buluşmasında ağırladı. Gün boyu süren programda öğrenciler kariyer yolculuklarına dair merak ettikleri konuları konuşma, iş hayatına ilişkin d
Türkiye’nin Kısa Vadeli Dış Borç (KVDB) stoku, bir önceki aya göre yüzde 3,6 oranında artarak Ocak ayı itibarıyla 173,4 milyar dolar oldu.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ocak ayı Kısa Vadeli Dış Borç İstatistikleri Gelişmeleri’ni paylaştı. Buna
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "ABD ile müzakere yok, sadece mesaj alışverişi var"
Uşak Valiliği firari hükümlünün ölümüyle ilgili açıklama yaptı
03İçinde altın bulunan çelik kasayı çaldı, polis evinde yakaladı
04Küçükçekmece’de havai fişek patlatan şüpheli yakalandı
05Endometriozis farkındalık ayı nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sarıya büründü
06Hatay’da uyuşturucu satıcıların yönelik operasyon; 4 gözaltı
07Suların yükseldiği evinde mahsur kalan felçli adamın yardımına Kızılay ekipleri yetişti
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük