Ümraniye Belediyesi, “Aktif Yaş-Al Projesi” ile Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 10. Altın Karınca Ödülleri’nde “Sosyal Hizmetler” kategorisinde ödül almaya hak kazandı.Bu yıl 10 farklı kategoride 310 projenin baş...
Ümraniye Belediyesi, “Aktif Yaş-Al Projesi” ile Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 10. Altın Karınca Ödülleri’nde “Sosyal Hizmetler” kategorisinde ödül almaya hak kazandı.
Bu yıl 10 farklı kategoride 310 projenin başvurusuyla gerçekleştirilen Altın Karınca Ödülleri, sürdürülebilir, dayanıklı ve kapsayıcı kentleşme pratiklerini teşvik eden projeleri ödüllendirdi. Ümraniye Belediyesi’nin “Aktif Yaş-Al Projesi,” 62 başvuru arasından 21 jüri üyesi tarafından “Sosyal Hizmetler” kategorisinde örnek bir çalışma olarak seçildi. Sadece 8 projenin ödül aldığı kategoride, ödülü Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Yanık teslim aldı.
Değerlendirme kriterleri arasında projenin kentsel yaşama ve belediyenin gelişimine sunduğu katkı, özgünlük ve yenilikçilik, diğer belediyelerde veya şehirlerde uygulanabilirlik, hazırlık, finansman ve uygulama sürecinde kişi ve kurumlardan alınan katkılar, projenin sürdürülebilirliği ve sürdürülebilir kalkınma amaçları ile ilişkisi yer aldı.
“Aktif Yaş-Al Projesi”
Ümraniye Belediyesi’nin ödüle layık görülen “Aktif Yaş-Al Projesi,” 60 yaş ve üzeri bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik yenilikçi ve kapsamlı bir sosyal hizmet modeli sunuyor. Proje, yaşlı bireylerin fiziksel, sosyal ve zihinsel olarak aktif kalmalarını sağlayarak bağımsız yaşamlarını desteklemeyi, sosyal izolasyonu azaltmayı ve toplumsal bağlarını güçlendirmeyi amaçlıyor.
Proje kapsamında öne çıkanlar
Fiziksel ve Zihinsel Sağlık Desteği: El işi atölyeleri, bahçecilik, resim ve seramik gibi iş uğraş terapileri; sosyal etkinlikler ve fiziksel aktivite programları düzenleniyor.
Kuşaklar Arası Dayanışma: Gönüllü programları ve topluluk destek ağlarıyla gençler ve yaşlı bireyler arasında güçlü bir etkileşim sağlanıyor.
Uzman ve Kurum İş Birliği: Belediye, proje için gerekli altyapıyı oluştururken yerel STK’lar, üniversiteler ve özel sektör temsilcileriyle iş birliği yaparak sürdürülebilirliği destekliyor.
Proje, Ümraniye’yi yaş dostu ve kapsayıcı bir ilçe haline getiren yenilikçi bir yaklaşımı temsil ederken, diğer yerel yönetimlere de örnek olacak bir model sunuyor.
Belediye hizmetlerinin etkisi ve gelecek hedefleri
“Aktif Yaş-Al Projesi,” Ümraniye Belediyesi’nin yaşlı bireylerin aktif, üretken ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için sunduğu sosyal hizmet anlayışını yansıtıyor. Projenin, ilçenin sosyal dokusunu güçlendirerek kuşaklar arası dayanışmayı artırması ve kentsel yaşam kalitesini yükseltmesi hedefleniyor. Bu kapsamlı çalışma, yalnızca bireylerin değil, Ümraniye’nin sosyal sermayesinin güçlenmesine ve vatandaş memnuniyetinin artmasına da katkı sağlıyor. Proje, uzun vadede Ümraniye’nin, diğer belediyelere ilham kaynağı olacak şekilde sosyal hizmetlerde öncü bir ilçe haline gelmesini amaçlıyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko
Mersin’in en önemli yaylaları arasında yer alan Fındıkpınarı’ndaki yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelandaki hasarın boyutu havadan görüntülenirken, 25’i ağır hasarlı yaklaşık 100 hanenin zarar gördüğü bölgedeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bil
Türkiye Topraklarında Sadece Malatya’da Yetişiyor
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük