Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 11:33 Yorum: 0

Amasya Üniversitesi 9 yaşında

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Üniversitesi'nin 17 Mart 2006 tarihinde kurulduğunu ve 9 yıldır ülkenin kalkınması için çalıştıklarını söyledi.Orbay,...

Amasya Üniversitesi 9 yaşında

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Üniversitesi'nin 17 Mart 2006 tarihinde kurulduğunu ve 9 yıldır ülkenin kalkınması için çalıştıklarını söyledi.

Orbay, Amasya Üniversitesi'nin kuruluşunun 9. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, 2014 yılı boyunca tüm paydaşlarıyla uyumlu çalışarak başarı çıtalarını bir önceki yıla oranla daha da yukarı çıkarttıklarını ifade etti.

'Önemli uluslararası değerlendirme sistemlerinden Webometric verilerine göre, dünyadaki 20 binin üzerindeki üniversite arasında 2012 yılında 11 bin 58’inci sırada yer aldıklarına işaret eden Orbay, "Üniversitemizin, 2015 yılının ilk değerlendirme raporunda 6 bin 827’nci sıraya yükseldiği rapor edildi'' dedi.

Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınma hamlelerini gerçekleştirebilmesi, toplumsal refahın yükseltilmesi ve küresel ölçekte rekabet gücünü artırılabilmesi için bilimsel ve teknolojik araştırmalara yapılan yatırımlar ile yenilik yapma yeteneğinin geliştirilmesinin öncelikleri hedefleri arasında olduğunu belirten Rektör Orbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu noktada, üniversitelerimize ve araştırmacılarımıza önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Üniversitemiz adına iyi ve olumlu bir şey varsa tüm akademik, idari personelimize ve tüm paydaşlarımıza aittir. Sürdürülebilir ilerleme için paydaşlarımızın her türlü eleştiri, öneri ve katkılarınıza ihtiyacımız olduğunu bilmenizi isterim. Üniversitemizin büyümesi ve gelişmesine katkılar sunan tüm iç ve dış paydaşlarımızla birlikte 17 Mart 2006'da kurulan Amasya Üniversitesinin 9’uncu kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Hep birlikte daha ileriye."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber