Amasya’nın Taşova ilçesinde dünya evine girecek Yasemin Eylem ve Ferhat Güney çifti, geleneksel çeyiz geleneğini modern bir dokunuşla yaşatıyor.Taşova’ya bağlı Gemibükü köyünde yaşayan gelin Yasemin Eylem, 10 yıl süren bir emeğin ürünü...
Amasya’nın Taşova ilçesinde dünya evine girecek Yasemin Eylem ve Ferhat Güney çifti, geleneksel çeyiz geleneğini modern bir dokunuşla yaşatıyor.
Taşova’ya bağlı Gemibükü köyünde yaşayan gelin Yasemin Eylem, 10 yıl süren bir emeğin ürünü olan yaklaşık 400 ila 500 adet el yapımı çeyiz eşyasını evinin bir odasında sergiliyor. Çeyiz odasında, 60 yıllık eski bir çeyiz sandığı, el süpürgesi ve özenle hazırlanmış örtüler, iğne oyaları, patikler, yazmalar gibi pek çok el işi ürün bulunuyor.
Küçük yaşlardan itibaren çeyiz geleneğine ilgi duyduğunu ve 10 yıl boyunca çeyizini hazırladığını belirten gelin Yasemin Eylem Koçak, “Küçükken, düğünleri olan ablalarımızın evlerine çeyiz bakmaya giderdik. Özellikle ışıklara imrenirdim. Bir gün kendi çeyizimi asacağımı söylerdim. 10 yıl boyunca emek vererek yaklaşık 400-500 ürünü hazırladım ve astım. Hiçbir ürün ücret karşılığı alınmadı; hepsi el emeğimle hazırlandı. Geleneklerin yaşatılmasını istiyorum ve bu çeyizlerle bunu başarmak istedim" dedi.
Arkadaşı Burcu Orman, çeyiz odasının yeniden canlandırıldığını ve büyük bir özveriyle hazırlandığını belirterek, “Unutulmuş bir geleneği tekrar hayata geçirdik. Eylem’in hayalleri doğrultusunda işlediği el işleri ve çeyiz odası, eski geleneklerin günümüze taşınmasını sağladı" diye konuştu.
Gelinin babaannesi Nafiye Koçak ise 60 yıl önce düğününde hediye edilen sandık ve süpürgeyi torununa verdiğini vurgulayarak, “Eskiden böyle geleneklerimiz vardı ama imkanlarımız yoktu. Torunum eski gelenekleri yeniden canlandırıyor. Bu geleneklerin devam etmesini umuyorum” ifadelerini kullandı.
Yasemin Eylem ve Ferhat Güney’in çeyiz koleksiyonu, sadece bir gelinlikten öte, aile ve kültürel değerlerin yaşatılmasına olan bağlılığı simgeliyor. Çiftin bu özel günü, geleneksel çeyiz kültürünü yeniden canlandırarak hafızalarda yer edindi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, MTTB Siyaset Okulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vesayet zincirlerini kırdığını ve küresel siyasette oyun kurucu bir aktöre dönüştüğünü vurguladı. Yeni anayasanın bir zorunluluk olduğunu belirten Gürlek, "Güçlü olmayanın ad
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd
Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b
Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas
Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.
Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl
Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S
Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, MTTB tarafından düzenlenen Siyaset Okulu programını gençlerin bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından kıymetli bulduklarını söyledi. Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzen
Çarpıp Kaçtılar, Polis Kısa Sürede Yakaladı
Malatya’da Genç Kız Çardakta Asılı Halde Bulundu
03Yeşilyurt’ta 21 Mayıs’ta “Linç Kültürü ve Psikolojisi” Çalıştayı Düzenlenecek
04Mercan Koleji’nde 19 Mayıs Coşkusu
05Malatya’da 19 Mayıs Coşkusu
06Malatya’da Huzur Uygulaması: 3 Bin 127 Kişi Sorgulandı
0719 Mayıs’ın 107. Yılı Arapgir’de Coşkuyla Kutlandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük