36 Yıl Sonra Hocalarıyla Buluştular: Eski Okullarını Harabe Halinde Görünce Büyük Üzüntü Yaşadılar

1989 Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi mezunları, 36 yıl sonra öğretmenleriyle buluştu. Ancak okulun ve motor atölyesinin harabe halini görünce büyük üzüntü yaşadı; yetkililerden okulun eski günlerine kavuşturulmasını talep ettiler.

1989 yılı Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi İş Makineleri bölümü mezunları, öğretmenleriyle 36 yıl aradan sonra geleneksel buluşmalarını gerçekleştirdi. Ancak mezunlar, bir zamanlar hayatlarının en önemli anılarına ev sahipliği yapan okul ve motor atölyesini harabe halde görünce büyük hayal kırıklığı yaşadı.


Malatya’nın köklü eğitim kurumlarından biri olan ve 1942 yılından bu yana binlerce öğrenciye mesleki eğitim kazandıran Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi, 1989 yılı İş Makineleri bölümü mezunlarını bir araya getirdi. Her yıl düzenli olarak yapılan geleneksel buluşmanın 36’ncısı bu yıl da gerçekleştirildi.

Mezunlar, yıllar sonra öğretmenleri Ahmet Turan Fırat, Ahmet Tohma ve Ali Yavuz Aydın ile motor atölyesi önünde bir araya geldi. Ancak buluşmanın mutluluğu, gördükleri manzara ile hüzne dönüştü. Bir zamanlar eğitim aldıkları atölyenin yıkıntı halinde olduğunu gören mezunlar, okul binasının ve motor parçalarının tozlar içinde kaldığını, alanın tamamen harabeye döndüğünü ifade ettiler.

Mezunlar, okulun Malatya için yalnızca bir eğitim kurumu olmadığını, şehrin tarihi ve hafızası niteliğinde olduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu. “Sayın Bakanımız Murat Kurum, mülki amirlerimiz ve yerel yöneticilerimizden ricamız; 1942 yılından beri ilimize hizmet eden ve binlerce öğrenci yetiştiren okulumuzun bir an önce kendi yerinde yeniden ayağa kaldırılmasıdır” sözleriyle taleplerini dile getirdiler.

Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi mezunları, okulun eski günlerine kavuşması için çalışmaların başlatılmasını umutla beklediklerini belirterek, önümüzdeki buluşmada geçmişteki gibi gururla bir araya gelmek istediklerini söylediler.