Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde görev yapan 43 yıllık öğretmen Fikri Akkılıç, öğrenci ve meslektaşlarının alkışları eşliğinde altın ve çiçek takdim edilerek emekliye ayrıldı.Fikri Akkılıç, 43 yıllık eğitimci kimliğiyle yurdun farklı şehirlerinde, ilçelerinDiyarbakır’ın Çermik ilçesinde görev yapan 43 yıllık öğretmen Fikri Akkılıç, öğrenci ve meslektaşlarının alkışları eşliğinde altın ve çiçek takdim edilerek emekliye ayrıldı.
Fikri Akkılıç, 43 yıllık eğitimci kimliğiyle yurdun farklı şehirlerinde, ilçelerinde yüzlerce öğrenci yetiştirerek hayatlarına dokundu. Akkılıç, en son Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde görev yaptığı Zekai Dursun İlköğretim Okulu’nda meslek hayatını emeklilik nedeniyle noktaladı. Öğrencilerinin arasından geçen Akkılıç, dakikalarca alkışlandıktan sonra okul yönetimi tarafından altın, plaket ve çiçek verilerek uğurlandı.
Fikri Akkılıç, öğretmenlik sürecinin sonuna geldiğini ve hüzünlü olduğunu söyleyerek, "Erzurum Marifet köyü, Çermik YİBO, Çermik Fatih İlköğretim okulu, İzmir Torbalı Özbey İlkokulu, tekrar Çermik YİBO, Çermik Zekai Dursun ve yıl 2026 neticede emeklilik. Hüzünlenmemek mümkün değil. Öğretmenliği severek yaptım. Böyle olmasaydı bugüne kadar gelmem mümkün olmazdı. Emeklilikle beraber öğretmenlik bitmez. Benim açımdan hiç bitmez. İlgilendiğim yetimler vakfı var. Yetim ve öksüz insanların sorunları, eğitimden başlamak üzere değişik ihtiyaçlarıyla ilgileniyorum" ifadelerini kullandı.
Hayatın kendisinin öğretmenlik olduğunu kaydeden Akkılıç, "Eğitim, öğretmenlik dediğimiz zaman aklımıza ilim ve irfan gelir. Okullar, ilim ve irfan yuvasıdır. Bu emeklilikle beraber tarif edemeyeceğim hüzün söz konusudur. Öğrencilerinden, arkadaşlarından, bu ortamdan uzaklaşıyorsun. Hayatın bir gerçeğidir, yaşanılması gerekiyordu, yaşanılacak" diye konuştu.