6 Şubat Depreminde Doğanşehir Devlet Hastanesi’nde Yaşananlar Kamerada

6 Şubat depremlerinde Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde bulunan Şehit Esra Köse Başaran Devlet Hastanesi’nde yaşanan panik anlarına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, şiddetli sarsıntının ardından hastane iç

6 Şubat depremlerinde Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde bulunan Şehit Esra Köse Başaran Devlet Hastanesi’nde yaşanan panik anlarına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, şiddetli sarsıntının ardından hastane içerisinde bulunan hasta, hasta yakını ve sağlık personelinin tahliye için büyük çaba sarf ettiği görüldü.

Aradan geçen 3 yılın ardından gün yüzüne çıkan görüntülerin, 6 Şubat 2023 tarihinde saat 13.24’te Elbistan merkezli meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki deprem sırasında kaydedildiği öğrenildi. Sarsıntıyla birlikte doktor, hemşire, güvenlik görevlileri ve vatandaşların hızla dışarı çıkmaya çalıştığı anlar kameralara yansıdı.

Görüntülerde sedye ve tekerlekli sandalyede bulunan hastaların dışarı çıkarılmaya çalışıldığı, yürüme güçlüğü çeken bazı vatandaşların ise çevredekilerin yardımıyla tahliye edildiği görüldü. Panik anlarında bazı kişilerin sürünerek dışarı çıkmaya çalıştığı anlar da dikkat çekti.

Öte yandan havanın soğuk olması nedeniyle deprem sonrası battaniye almak için tekrar hastaneye giren bazı kişilerin artçı sarsıntıya yakalandığı anlar da kayıtlara geçti.

Depreme sokakta yakalanan bir vatandaşın ise yaşananları cep telefonu kamerasıyla görüntülediği belirtildi. O anlarda tekbir getiren vatandaşların, sarsıntının sona ermesini beklerken gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.