ABD'de şiddetli yağışların yol açtığı selde 125 kişi mahsur kaldı

Bazı binaların çatılarına kadar su altında kaldığı afette, onlarca kişi ekipler tarafından kurtarıldı. Georgia eyaletindeki McCaysville ile Tennessee eyaletindeki Copperhill kasabalarını etkileyen selde, Toccoa Nehri'nin su seviyesi perşembe sabahı 5,5 me

Bazı binaların çatılarına kadar su altında kaldığı afette, onlarca kişi ekipler tarafından kurtarıldı.

Georgia eyaletindeki McCaysville ile Tennessee eyaletindeki Copperhill kasabalarını etkileyen selde, Toccoa Nehri'nin su seviyesi perşembe sabahı 5,5 metreye ulaşarak rekor kırdı. Bölgede gece boyunca metrekareye 20 ila 25 santimetre yağış düştüğü bildirildi.

Arama kurtarma ekipleri, botlar ve motorlu sallarla su altında kalan sokaklarda çalışma yürütürken, evler helikopter ve dronlarla da tarandı. Georgia'da en az 57, Tennessee'de ise 68 kişinin sel sularından kurtarıldığı açıklandı.

Sel nedeniyle çok sayıda iş yeri ve konut zarar görürken, elektrik ve telefon kesintileri müdahale çalışmalarını zorlaştırdı. McCaysville'deki su arıtma tesisinin de devre dışı kalması üzerine içme suyunun kaynatılarak kullanılması uyarısı yapıldı.

Suların perşembe öğleden sonra çekilmeye başlamasıyla bölge sakinleri ev ve iş yerlerine dönerek temizlik çalışmalarına başladı. Yetkililer, yağışların sona ermesine rağmen su altında kalan bölgelerin tehlike oluşturmaya devam ettiği uyarısında bulundu.

McCaysville Polis Şefi Michael Earley, kasabanın ağustos ayında da büyük bir sel felaketi yaşadığını hatırlatarak, üç ay içinde ikinci kez benzer bir afetle karşı karşıya kalmanın bölge halkı için yıkıcı olduğunu belirtti. (İLKHA)