Adana’da helikopter destekli denetim: 47 şüpheli yakalandı

Adana’da İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde helikopter destekli “huzur ve güven” uygulaması gerçekleştirildi. Belirlenen noktalarda bin 606 polisin katılımıyla düzenlenen denetimlere 4 eğitimli dedektör köpeği, 4 drone ve polis helikopteri de

Adana’da İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde helikopter destekli “huzur ve güven” uygulaması gerçekleştirildi.

Belirlenen noktalarda bin 606 polisin katılımıyla düzenlenen denetimlere 4 eğitimli dedektör köpeği, 4 drone ve polis helikopteri destek verdi.

Uygulama kapsamında 30 bin 286 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapılırken, 9 bin 2 araç kontrol edildi.

Denetimlerde yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca, bir ruhsatsız av tüfeği, 2 kesici alet, 50 mermi, 4 şarjör ve 1,5 gram esrar ele geçirildi.

Çeşitli suçlardan arandığı belirlenen 47 şüpheli yakalanırken, 3 araç trafikten menedildi. Denetimlerde 104 araç sürücüsüne toplam 2 milyon 495 bin 643 lira idari para cezası kesildi.

Polis ekipleri tarafından iş yerlerine yönelik de denetim yapılırken, usulsüzlük tespit edilen 9 iş yerine para cezası uygulandı. (İLKHA)