Ağbaba’dan “1 Milyon Euro” İddialarına Sert Tepki: “Mafya Bunu Yapmaz”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek’ten “adaylık parası” olarak 1 milyon euro aldığı yönündeki iddialara Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden sert sözlerle yanıt verdi. Ağbaba,

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek’ten “adaylık parası” olarak 1 milyon euro aldığı yönündeki iddialara Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden sert sözlerle yanıt verdi. Ağbaba, iddiaların tamamen iftira olduğunu belirterek, “Ben bu insanı ömrümde bir sefer cezaevinde gördüm. Bende telefonu varsa namussuzum. Mafya bunu yapmaz” dedi.

Hakkındaki iddiaların sosyal medyada gündeme geldiğini belirten Ağbaba, olay günü Malatya’da bir cenazede olduğunu söyledi. CHP Genel Merkezi’nde Gökhan Böcek ile buluştuğu ve para aldığı yönündeki iddiaları reddeden Ağbaba, şunları kaydetti:

Cuma günü Malatya’dayım. Bir cenazedeyim. ‘Seninle ilgili bir şey var’ dediler. Bir baktım benimle ilgili iftira atılmış. Neymiş? 1 milyon euroyu Genel Merkezin 6’ncı katına getirmiş. Acıyorum. Zavallı bir adam.”

“Kendisini ilk kez cezaevinde gördüm”

Gökhan Böcek’i hayatında yalnızca bir kez gördüğünü ifade eden Ağbaba, bu görüşmenin 16 Eylül 2025 tarihinde Döşemealtı L Tipi Kapalı Cezaevi’nde gerçekleştiğini söyledi.

Ağbaba, “Kendisiyle hiçbir tanışıklığım yok. İlk ve son kez babası Muhittin Böcek’i ziyaret sırasında gördüm. Yanımda Aykut Kaya, Seyit Torun, Cavit Arı ve Çetin Osman Budak vardı” diye konuştu.

“Telefonu varsa namussuzum”

Gökhan Böcek ile herhangi bir telefon görüşmesi ya da iletişimi olmadığını savunan Ağbaba, televizyon programlarında hakkında yapılan yorumlara da tepki gösterdi.

“Ben bu insanı ömrümde bir sefer görmüşüm. Bende telefonu varsa namussuzum. Ama bu iftira elinizdeki güçle yayılıyor” ifadelerini kullanan Ağbaba, özel hayat görüntülerinin sosyal medyada dolaşıma sokulmasını da eleştirdi.

“İnsanların namusuna saldırılıyor”

İddiaların CHP’yi zor durumda bırakmak amacıyla ortaya atıldığını savunan Ağbaba, siyasi rekabetin ahlaki sınırları aşmaması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de geçmişten bugüne siyasi rekabet yaşandığını ancak bu denli “bel altı” saldırıların görülmediğini ifade eden Ağbaba, “Herkesin ailesi, çocukları var. İnsanların namusuna saldırılıyor. Buna sessiz kalınmamalı” dedi.

Ağbaba açıklamasının sonunda, iddiaları ortaya atanlar ve yayanlar için “Allah’a havale ediyorum” ifadelerini kullandı.