Aile hekimlerinin ilaç reçeteleme yetkisi genişletildi

Bakan Memişoğlu’nun açıklamasına göre, yapılan yeni düzenleme kapsamında aile hekimlerine Leflunomid reçeteleme yetkisi tanındı. Nörolojik hastaların kullandığı enteral beslenme ürünlerine ilişkin rapor süreleri de bir yıla uzatıldı. Eczanelerde hazırlana

Bakan Memişoğlu’nun açıklamasına göre, yapılan yeni düzenleme kapsamında aile hekimlerine Leflunomid reçeteleme yetkisi tanındı.

Nörolojik hastaların kullandığı enteral beslenme ürünlerine ilişkin rapor süreleri de bir yıla uzatıldı.

Eczanelerde hazırlanan majistral ilaçlara sağlanan desteğin yüzde 40 oranında artırıldığı bildirildi.

Ayrıca 2 Hemofili B ilacı ile bir kanser ilacı geri ödeme kapsamına dahil edildi.

Çocuk cerrahisi tarafından gerçekleştirilen yüksek zorluk derecesine sahip cerrahi işlemlerin de ödeme kapsamına alındığı belirtildi. (İLKHA)