Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada aile kurumunu güçlendirmek ve genç çiftlerin evlilik süreçlerini desteklemek amacıyla kurulan Aile ve Gençlik Fonu'nun Türkiye'nin yer altı kaynaklarından elde edilen gelirlerle fi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada aile kurumunu güçlendirmek ve genç çiftlerin evlilik süreçlerini desteklemek amacıyla kurulan Aile ve Gençlik Fonu'nun Türkiye'nin yer altı kaynaklarından elde edilen gelirlerle finanse edildiğini belirtti.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, fonun 81 ilde uygulandığını ve gençlerin başvurularını internet sitesi ile e-Devlet üzerinden gerçekleştirebildiğini ifade etti.
Kredi tutarları güncellendi
Bakan Göktaş, ocak ayında yapılan düzenlemeyle kredi miktarlarının artırıldığını hatırlatarak, her iki eşin de 18-25 yaş aralığında olması durumunda 250 bin lira, 26-29 yaş aralığında olmaları halinde ise 200 bin lira destek sağlandığını kaydetti.
Desteklerin 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz olarak verildiğini belirten Göktaş, gelir şartının da asgari ücretin 2,3 katından 2,5 katına yükseltildiğini söyledi.
Çocuk sahibi olan çiftlere ek destek
Fon kapsamında çocuk sahibi olan çiftlere yönelik ilave avantajlar da sunulduğunu ifade eden Göktaş, ilk çocuk için 12 aylık geri ödemenin hibe edildiğini ve kalan borcun 12 ay ertelendiğini bildirdi. Erteleme süresi içinde ikinci çocuğun dünyaya gelmesi halinde ise kalan borcun tamamının hibe edildiğini belirten Göktaş, bugüne kadar fondan destek alan 12 bin 942 çiftin 13 bin 126 çocuk sahibi olduğunu açıkladı.
Başvuru sayısı 278 bini aştı
Aile ve Gençlik Fonu'nun 2024 yılında pilot illerde başlatıldığını, 2025 yılında ise ülke geneline yayıldığını hatırlatan Göktaş, fona yapılan başvuru sayısının 278 bin 275'e ulaştığını söyledi.
Bu ay 9 bin 200 gence toplam 1 milyar 52 milyon lira ödeme yapıldığını belirten Göktaş, böylece bugüne kadar 160 bin 598 gence toplam 13 milyar 948 milyon lira kredi desteği sağlandığını kaydetti.
Göktaş ayrıca, maddi desteğin yanı sıra eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle şimdiye kadar 212 bin 872 gence destek verildiğini ifade etti. (İLKHA)