Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocuklu ailelere ve yeni evlenecek çiftlere destek verilmesine yönelik iş dünyasıyla yapılan iş birliği protokolünün imza töreninde, "İş insanlarımızın ortaya koyduğu irade, aynı zamanda, aileyi güçlAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocuklu ailelere ve yeni evlenecek çiftlere destek verilmesine yönelik iş dünyasıyla yapılan iş birliği protokolünün imza töreninde, "İş insanlarımızın ortaya koyduğu irade, aynı zamanda, aileyi güçlendiren politikalarımızın iş dünyasında karşılık bulduğunun somut bir göstergesidir. Bu iş birliği, aile dostu ekosistemi çalışma hayatının doğal bir parçası haline getirdi. Gençlerimizin yuva kurma ve ailelerimizin çocuk sahibi olma kararına destek olan kalıcı bir kurumsal kültürün oluşmasına katkı sağlayacak. Bu kurumsal kültür kök saldıkça aile, hem çalışma hayatında istikrarı besleyen hem de toplumda güveni büyüten en sağlam dayanağımız olarak daha da güçlenecektir" dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bakanlığı ile Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) arasında işbirliği protokolü imzalandı. 2026 şirketin yeni evlenen gençlere, çocuklu ailelere destek vereceği protokolün imza töreni Zeytinburnu’nda ASKON Genel Merkezinde gerçekleşti. Programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş katıldı.
Programda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bakanlık olarak ASKON ile aileyi politikalarımızı, üretim, istihdam ve sosyal sorumluluk kapasitesiyle aynı hedefte buluşturan bir modeli hayata geçiriyoruz. Ulusalda 46 büyük marka ve yerelde 2 bin 43 firmayla ailelere ve gençlerin doğrudan bütçelerine katkı sunan hizmetler başlattık. 190 belediyemizle 20 farklı kategoride destek paketleriyle gençlerimizin evlilik yolunda yanlarında olduk. 2026-2035 dönemini kapsayan Aile ve Nüfus 10 yılında bu ruhu aileyi ve dinamik nüfusu koruyan uzun vadeli politikalarla daha da yaygınlaştıracağız" dedi.
"Gençlerimizin yuva kurma ve ailelerimizin çocuk sahibi olma kararını destek olan kalıcı bir kurumsal kültürün oluşmasına katkı sağlayacak"
Konuşmasına devam eden Bakan Göktaş, "ASKON’un 2026 yılında, 2026 şirket ile evlenecek gençleri ve çocuk sahibi olmayı isteyen aileler için sunduğu bu kıymetli desteği ülkemizin geleceği açısından önemli bir adım olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. İş insanlarımızın ortaya koyduğu bu irade, aynı zamanda, aileyi güçlendiren politikalarımızın iş dünyasında karşılık bulduğunun somut bir göstergesidir. Bu iş birliği, aile dostu ekosistemi çalışma hayatının doğal bir parçası haline getirdi. Gençlerimizin yuva kurma ve ailelerimizin çocuk sahibi olma kararını destek olan kalıcı bir kurumsal kültürün oluşmasına katkı sağlayacak. Bu kurumsal kültür kök saldıkça aile, hem çalışma hayatında istikrarı besleyen hem de toplumda güveni büyüten en sağlam dayanağımız olarak daha da güçlenecektir" diye konuştu.
"Ülke yaş ortalamamız 34.9 doğurganlık hızımız maalesef düşüyor"
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında nüfus olarak hala genç ve dinamik bir ülke. Ülke yaş ortalamamız 34.9, doğurganlık hızımız hızlıca maalesef düşmekte.1.38, 1.36’ya doğru geriledik, tarihinin en düşük noktası. Fakat hala fırsat penceresini kaybetmemiş durumundayız. Dolayısıyla aslında bu sunduğunuz katkıyla beraber hem önümüzdeki yıllarda fırsat penceremizi tekrar yakalamamız, ülkemizin genç ve rekabetçi gücünü sağlamaya devam etmemiz açısından da çok kıymetli bir adım olarak görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu genç ve dinamik nüfusumuz onlara da katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.
"Yaş ortalamamız 34, fakat bunu da tutmaya, muhafaza etmeye devam edeceğiz"
Konuşmasına devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Zira önümüzdeki yıllarda üretime katkı sağlamaya devam etmek için nüfusa ihtiyaç olacak. Bu kapsamda gerçekten sunduğunuz bu destekler, hem ailelerimize hem de ülkemizin geleceğine sunduğunuz çok kıymetli bir yatırım olarak görüyoruz. Zira fırsat penceresini hala elimizde tutuyoruz. Yaş ortalamamız 34, fakat bunu da tutmaya, muhafaza etmeye devam edeceğiz. Aynı zamanda nüfusumuz yaşlanıyor, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşlanıyor. Bu nedenle de dinamik nüfus yapımızı korumak adına, ailelerimizi güçlendirmek adına politikalarımızı hem devlet olarak hem sivil toplum olarak hem de iş dünyamızın, üniversitelerimizin iş birliğiyle sürdürmemiz çok elzem. Bunu tek taraflı yapmamız mümkün değil" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol imzalandı.