Axios haberinde, "Son dakika anlaşması olmazsa, ara seçimlerden kısa bir süre sonra büyük çaplı bombardımanlarla saldırının yeniden başlaması muhtemel görünüyor. Pazartesi günü, israil savunma kuvvetleri genelkurmay başkanı general Eyal Zamir, olası saldı
Axios haberinde, "Son dakika anlaşması olmazsa, ara seçimlerden kısa bir süre sonra büyük çaplı bombardımanlarla saldırının yeniden başlaması muhtemel görünüyor. Pazartesi günü, israil savunma kuvvetleri genelkurmay başkanı general Eyal Zamir, olası saldırılar öncesinde eylemleri koordine etmek için ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Amiral Brad Cooper ile görüşmelerde bulundu." ifadelerine yer verildi.
Axios kaynaklarına göre, müttefikler nükleer tesislere, enerji tesislerine ve İran İslam Cumhuriyeti'nin üst düzey liderliğine karşı bir hafta sürecek büyük çaplı saldırılar düzenlemeye hazırlanıyor. Aynı zamanda, Katar liderliğindeki bölgesel arabulucular, Suudi Arabistan, Türkiye, Pakistan ve Mısır ile birlikte İran'a yönelik daha fazla saldırıyı önlemeye çalışıyor.
Haber portalının bildirdiğine göre, örgütler Tahran'ı, bazı insani yardımların serbest bırakılması ve petrol ihracat kısıtlamalarının hafifletilmesi karşılığında Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) müfettişlerinin nükleer tesislere girmesine izin vermeye çağırıyor ve İran liderliğini, yeni bir büyük ölçekli bombalama dalgasını önlemenin tek yolunun "tavizler vermek" olduğu konusunda tehdit ediyor.
Gün içinde ABD Başkanı Donald Trump, ara seçimlerden sonra İran'a yönelik daha fazla saldırı olasılığını dışlamadı ve mevcut durumda "her şey mümkün" dedi. (İLKHA)