Balıkesir'in Marmara ilçesi Koyun Adası açıklarında bir yelkenli teknenin su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Teknedeki 2 kişinin, yelkenlinin karaya oturmasının ardından Koyun Adası'ndaki kayalık alana çıktığı
Balıkesir'in Marmara ilçesi Koyun Adası açıklarında bir yelkenli teknenin su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.
Teknedeki 2 kişinin, yelkenlinin karaya oturmasının ardından Koyun Adası'ndaki kayalık alana çıktığı belirlendi.
Bunun üzerine olay yerine 1 Sahil Güvenlik Korveti (TCSG-DOST), 1 Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-313) ve 1 Sahil Güvenlik Helikopteri (TCSG-509) gönderildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne de bilgi verildi.
Başlatılan arama kurtarma çalışmasında kayalık bölgede tespit edilen 2 kişi, Sahil Güvenlik Helikopteri (TCSG-509) ile bulundukları yerden alınarak kurtarıldı.
Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen 2 kişi, helikopterle Bandırma'ya getirildi. (İLKHA)