13 Haziran tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre Batman'dan iki öğrenci, 500 tam puan alarak Türkiye birinciliği elde etti. Türkiye birincisi olan öğrencilerden biri Fatih
13 Haziran tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları açıklandı.
Sonuçlara göre Batman'dan iki öğrenci, 500 tam puan alarak Türkiye birinciliği elde etti.
Türkiye birincisi olan öğrencilerden biri Fatih Ortaokulu öğrencisi Muhammet Emir Ezgin, diğeri ise Batman'daki bir özel okulun öğrencisi Mir Bedirhan Noyan oldu.
İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, elde edilen başarının öğrencilerin çalışmaları, öğretmenlerin emeği ve velilerin desteğiyle gerçekleştiğini belirtti.
Ciğer "LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye birinciliği elde eden öğrencilerimizle büyük bir gurur yaşıyoruz. Bu başarı; planlı çalışmanın, disiplinli emeğin ve eğitim camiamızın ortaya koyduğu özverinin en güzel göstergesidir. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, onların yetişmesinde emeği bulunan öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Başarılarının hayatları boyunca devam etmesini diliyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)