Boyraz’dan Birlik Mesajı: Malatya’nın Çıkarları İçin Herkesle Çalışacağız

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Adayı Mahmut Boyraz, “Ticaretin siyaseti olmaz” diyerek, seçilmeleri halinde tüm siyasi partiler, kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla Malatya’nın ortak menfaatleri için birlikte çal

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Adayı Mahmut Boyraz, “Ticaretin siyaseti olmaz” diyerek, seçilmeleri halinde tüm siyasi partiler, kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla Malatya’nın ortak menfaatleri için birlikte çalışacaklarını ifade etti.

MTSO Başkan Adayı Mahmut Boyraz, seçim çalışmaları kapsamında Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’ni (BİLSAM) ziyaret etti. BİLSAM Başkanı Dr. İbrahim Gezer ile görüşen Boyraz, Malatya’nın ekonomik ve sosyal gelişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ziyarette sivil toplum kuruluşlarının kentlerin gelişimindeki rolüne dikkat çeken Boyraz, Ticaret ve Sanayi Odalarının yalnızca üyelerinin ticari sorunlarına çözüm arayan bir yapı olmaması gerektiğini belirtti.

Boyraz, Malatya’daki esnaf ve sanayicilerin sorunlarının yanı sıra kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının taleplerinin de oda çalışmalarında karşılık bulması gerektiğini ifade ederek, STK’ların projelerine paydaş olunmasının ve ortak çalışmalar yürütülmesinin önem taşıdığını söyledi.

“Projelerimiz ve tecrübelerimizle değerlendirilmek istiyoruz”

Başkan adaylığı sürecinde siyasi yakınlıkları üzerinden değerlendirilmek istemediğini belirten Boyraz, çalışmalarının projeler ve ticari tecrübe üzerinden eleştirilmesini istedi.

Boyraz, “Bizler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı için çıktığımız bu yolda siyasi kazanımlarımızla veya siyasi yakınlıklarımızla değil, projelerimiz ve tecrübelerimizle eleştirilmek isteriz” dedi.

Ticari hayatında siyasi görüşleri iş hayatının dışında tuttuğunu ifade eden Boyraz, farklı siyasi düşüncelere sahip kişilerle ticaret yaptığını belirterek, Malatya’nın menfaatleri söz konusu olduğunda ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

“Tek mücadelemiz Malatya’nın çıkarları”

“Ticaretin siyaseti olmaz” vurgusu yapan Boyraz, seçilmesi halinde oda yönetiminde siyasi parti ayrımı gözetmeyeceklerini dile getirdi.

Boyraz, “Nasip olur Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına gelirsek bizim tek bir anlayışımız olacak: Ticaretin siyaseti olmaz. Odamızın ve üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda tüm siyasi partilerle, tüm makamlarla ve sivil toplum kuruluşlarımızla omuz omuza, kol kola mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Gezer: Boyraz’ın tecrübesi önemli kazanım olabilir

BİLSAM Başkanı Dr. İbrahim Gezer ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın kent ekonomisi açısından önemli bir kurum olduğunu söyledi.

Yaklaşan seçimlerde tüm adaylara başarı dileyen Gezer, Mahmut Boyraz’ın ticari hayatında edindiği bilgi ve deneyimlerin oda açısından önemli bir kazanım olabileceğini ifade etti.

Malatya’nın ekonomik gelişiminde kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çeken Gezer, Gaziantep örneğini de gündeme getirdi. Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası’nın kentteki kurum ve kuruluşlarla geliştirdiği iş birliklerinin şehir ekonomisine katkı sunduğunu belirten Gezer, benzer bir yaklaşımın Malatya’da da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Gezer, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ticaret ve sanayinin yanı sıra turizm, kültür ve sosyo-kültürel alanlarda da kente yön veren bir yapıya kavuşmasının önemli olduğunu kaydetti.

BİLSAM Başkanı Gezer, Mahmut Boyraz’a seçim sürecinde başarı dileklerini iletti.