Bulgaristan Başbakanı Rumen Radev, parlamento genel kurulunda yaptığı konuşmada Avrupa’nın Ukrayna’ya uzun menzilli silahlar, istihbarat desteği ve askeri eğitmenler sağlamasını sert bir dille eleştirdi. Bu adımların Rusya’dan çok sert karşılık doğurabile
Bulgaristan Başbakanı Rumen Radev, parlamento genel kurulunda yaptığı konuşmada Avrupa’nın Ukrayna’ya uzun menzilli silahlar, istihbarat desteği ve askeri eğitmenler sağlamasını sert bir dille eleştirdi. Bu adımların Rusya’dan çok sert karşılık doğurabileceğini belirtti.
Radev, Batı dünyasının Rusya’ya karşı mutlak bir askeri zafer kazanma çabasının gerçekçi olmadığını savunarak, Rusya’nın dünyanın en büyük nükleer gücü olduğunu hatırlattı. Avrupa’nın Rus füzelerine karşı koyacak kapasitesinin bulunmadığını ifade eden Radev, tarafları bir an önce diplomatik müzakere masasına oturmaya davet etti.
2017‑2022 yılları arasında cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan Radev, 2026’da kurduğu partisinin seçim başarısının ardından başbakanlık görevini üstlenmişti. Ülkesinin dış politikasında Rusya‑Ukrayna savaşına yönelik daha temkinli ve diyalog yanlısı bir tutum benimsediği biliniyor. (İLKHA)