Darende'de mahalle konağı yapımına başlandı

Malatya'ya bağlı Darende ilçesinde taziye, nişan, düğün gibi toplantılarda kullanılmak üzere mahalle konağı yapımına başlandı.

MALATYA GÜNCEL - Malatya'ya bağlı Darende ilçesinde Heyiketeği mahallesine taziye, nişan, düğün gibi toplantılarda kullanılmak üzere mahalle konağı yapımına başlandı.

Heyiketeği Mahallesinde daha önce ceza evi olarak kullanılan ve uzun yıllar boş kalan bina, yapılan tadilatla mahalle sakinlerinin taziye, nişan, düğün gibi özel günlerde kullanabileceği bir mahalle konağı haline dönüşecek.

İnşaat çalışmaları belediyemiz tarafından yapılan ve Sponsorluğunu iş adamı hemşerilerimiz Mehmet ve Emin KARCI kardeşlerin üstlendiği binaya “Halime-Mahmut KARCI Mahalle Konağı” ismi verilecek.

heyiketegi_konak.jpg

Belediye Başkanı İsa ÖZKAN yaptığı açıklamada “ilçemizin en büyük mahallesi olan Heyiketeği Mahallesinde taziye, düğün, nişan gibi özel günlerde kullanılmak üzere bir salona ihtiyaç duyulmaktaydı. Bu ihtiyacı karşılamak için başlattığımız çalışmaya iş adamı hemşerilerimiz Mehmet ve Emin KARCI kardeşler destek verdiler. Yapılacak olan binaya desteklerinden dolayı “Halime-Mahmut KARCI Mahalle Konağı” ismini vermeyi uygun gördük. Mehmet ve Emin KARCI kardeşlere ilçelerine kazandıracakları bu güzel eser için bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.