İmam Hatip Okulları Mesleki Yarışmaları kapsamında düzenlenen ’Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın kız öğrenciler bölge finalleri Diyarbakır’da gerçekleştirildi. 12 ilden katılımın olduğu yarışmada birinciler Türkiye finallerine katılma hİmam Hatip Okulları Mesleki Yarışmaları kapsamında düzenlenen ’Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın kız öğrenciler bölge finalleri Diyarbakır’da gerçekleştirildi. 12 ilden katılımın olduğu yarışmada birinciler Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İmam Hatip Okulları Mesleki Yarışmaları kapsamında gerçekleştirilen "Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" lise ve ortaokul bölge finalleri Diyarbakır’da yapıldı.
Diyarbakır Büyükşehir Öğretmenevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Diyarbakır’ın yanı sıra Batman, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van illerinden gelen öğrenci, idareci ve danışman öğretmenler katıldı. Toplam 24 kişilik yarışmacı grubunun yer aldığı organizasyon yoğun ilgi gördü.
Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma alanında yeteneklerini sergileyen öğrenciler, jüri tarafından titizlikle değerlendirildi. Yarışma sonunda kendi kategorilerinde birinci olan öğrenciler, Türkiye finallerinde bölge ve illerini temsil etme hakkı elde etti.
Programın sonunda dereceye giren öğrencilere ve danışman öğretmenlerine çeşitli ödüller takdim edildi.
Yarışmaya Diyarbakır Vali Yardımcısı Batuhan Taşkın, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Burada konuşan Vali Yardımcısı Taşkın, öğrencilerle birlikte olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Taşkın, "Çok önemli bir yarışmada, çok güzel bir an yaşıyoruz. Birinci olan öğrenci arkadaşlarımıza, kardeşlerimize hediyelerini takdim edeceğiz. Bugün gerçekten çok kıymetli bir yarışma olduğunu düşünüyorum. Bana soracak olursanız, bu yarışmaya katılan, bu yarışmaya emek veren herkes benim gönlümde, devletimizin gönlünde birincidir diye düşünüyorum. Bugünlerde yaşadığımız tecrübelerin hayatımız boyunca sizlere, ailelerimize, devletimize, milletimize çok büyük katkıları olacağına en içten duygularımla inanıyorum. İnşallah geleceğimiz güzel, parlak olur hepimiz için, milletimiz için. Daha güzel başarılara hep beraber erişiriz diye düşünüyorum" dedi.
Diyarbakır’dan yarışmaya katılan ve lise düzeyinde birincilik elde eden Zilnur Bozkurt, babası ve danışma hocası sayesinde bu yarışmada derece elde ettiğini ifade etti. Bozkurt, "Çeşitli makamlar denedim, sürekli dinledim ve taklit etmeye çalıştım. Genel olarak bu şekilde çalıştım. Şu an çok heyecanlıyım, konuşmakta bile zorlanıyorum. Türkiye finalleri için öğretmenim ve babamla birlikte çalışmaya devam edeceğim. Türkiye finalinde de iddialıyım. İnşallah nasip olursa kazanacağımı düşünüyorum. Diyarbakır’ı güzel bir şekilde temsil etmek istiyorum. Geçen yılda Diyarbakır’da birinci olmuştum, bölge finalini de kazanmıştım ama Türkiye’de dördüncü olmuştum inşallah bu kez birinci olarak döneceğim buraya" şeklinde konuştu.
Bingöl’den yarışmaya katılan ve ortaokul seviyesinde birinci olan Hiranur Kala, hazırlık aşamasında evde çalıştığını ve okulda öğretmenlerinden yardım aldığını aktardı. Kala, "Çok heyecanlıyım. Finallere gideceğim çok mutluyum" dedi.