Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası mart ayı olağan meclis toplantısı, meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.DTSO Meclis Başkanı Nevin İl’in yönettiği toplantıda konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, kent ekonomisi açısından kritik projDiyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası mart ayı olağan meclis toplantısı, meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
DTSO Meclis Başkanı Nevin İl’in yönettiği toplantıda konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, kent ekonomisi açısından kritik projeler ve yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda özellikle Karacadağ Organize Sanayi Bölgesi projesine dikkat çeken Kaya, Diyarbakır’ın sanayi vizyonunda yeni dönemin güçlü ve büyük ölçekli organize sanayi bölgeleriyle şekilleneceğini söyledi. Karacadağ OSB’nin altyapı, rezerv alan ve planlama avantajlarıyla yatırımcılar için önemli fırsatlar sunduğunu vurgulayan Kaya, "Karacadağ OSB’nin sağladığı avantajları göz önünde bulundurarak tüm yatırımcıları Diyarbakır’a davet ediyoruz" dedi.
Kentte dağınık ve küçük ölçekli sanayi alanları yerine planlı ve entegre sanayi bölgeleri oluşturmayı hedeflediklerini belirten Kaya, Karacadağ OSB çevresinin uzun vadeli planlarda sanayi rezerv alanı olarak değerlendirilmesine yönelik çalışmaların da sürdüğünü ifade etti.
Toplantıda yakın tarihte düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı da gündeme geldi. DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, fuara valilik ve Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda daha geniş bir katılım sağladıklarını belirterek, kentin tanıtımı için önemli temaslar kurulduğunu dile getirdi.
Toplantıya katılan Karacadağ OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Beşir Yılmaz ve Karacadağ OSB Müdürü Mehmet Özel ise OSB ile ilgili son bilgileri paylaştı.